No, zaiste kolorowo się zrobiło :-)
Wersja do druku
No, zaiste kolorowo się zrobiło :-)
Już prawie kończę szufladę z Bodzipowa City!
Gospodarze i najeźdźcy
Załącznik 255599;-)
jeju, "prawie" nie mam brzucha. Ten Twój aparat to dobra rzecz :mrgreen:
Ja tam przy takich akcjach mam następujące skojarzenie:
https://www-lensrentals-com.translat...&_x_tr_pto=nui
I jedno zdanie które szczególnie mi się podoba... " Wiesz, co prawdopodobnie byłoby dla mnie bardziej interesujące niż zdjęcia tego, jak wyglądają wnętrza soczewek po tym? Jak wygląda wnętrze płuc biegacza. Całe moje wykształcenie medyczne sprawia, że jestem ciekawy tego rodzaju rzeczy."
Rzut "okiem" na okolice Bodzipowa...panoramki chyba polecam powiększyć...chyba... ;-)
B1
Załącznik 255625
B2
Załącznik 255626
B3
Załącznik 255627
B4
Załącznik 255628
B5
Załącznik 255629
B3 - Izby, z Lackową w tle.
B2 - albo mi się wydaje, albo DXO dał plamę w łączeniu - po prawej nad drzewkami.
Płotek z Bielicznej fajny :)
Toż to nie możliwe. Jak dwa lata temu tamtędy przejeżdżałem, to widoczki były takie same. I to jest raczej ok. Ale dlaczego taka sama pogoda była. :)
Czyżby w Bodzipowie była tylko jedna pogoda dla przyjezdnych....:mrgreen:
Nędznicy !!! Żeby nie było - do wczoraj lało, tfu !
Nie rozumiem czemu nawiązujesz do Wiktora Hugo...On raczej nie ma nic wspólnego z pogodą u Ciebie. :mrgreen:
Ja tam nic nie miałbym przeciwko temu, żeby u mnie z tydzień polało... bo te parę godzin drobnego deszczu w tym tygodniu to kropelka w morzu potrzeb.
A "mokre" widoczki bardzo fajnie wyszły.
Dla tubylca wybory są oczywiste, dla najeźdźcy każdy zachwyca!- Bieliczna
B6
Załącznik 255649
B7
Załącznik 255650
B8
Załącznik 255651
B9
Załącznik 255652
B10
Załącznik 255653
B11
Załącznik 255648
B12
Załącznik 255647
B6 bardzo fajne, chociaż nad kadrem warto by popracować
A storczyków zazdroszczę bardzo - uwielbiam te kwiatuszki.
Ba, ja bym tu kilka ujęć zrobił :-)
Pierwsze - parę kroków do przodu, tak by widzieć "czysto" drzewo od samego dołu - i ujęcie w pionie (bez tych "przeszkadzajek" na dole na pierwszym planie)
Drugie - szeroko - "główne" drzewo umieszczone w różnych punktach kadru - ale też "czysto" na dole - bo tutaj robotę robi kontrast między zielenią a ciemnym niebem.
Musiałeś mi zrobić zdjęcie jak się garbię ? Nie mogłeś poczekać aż wypnę cycki do przodu ? :mrgreen:
Też mam. Fakt - malutkie :-P
Pozwolę sobie w wątku @tropic'a - jako że to jedna wycieczka - panorama z mostu w Banicy, jakieś 5 km od Bielicznej.
Załącznik 255672
O tej panoramce mówimy?? Mole lepsze oczy ocenią :wink:
Załącznik 255674
Ej, to które kolory są prawdziwe?
:lol:
Tak trochę nietypowo!
Pierwszy raz byłam na Speedway-u, zawody SEC w Częstochowie.
Dwa miesiące wcześniej pisałem z organizatorem o możliwość wniesieniu sprzętu...NIE !! NIE WOLNO !!
Żadne argumenty....tylko super-duper akredytowani reporterzy!! Uszanowałem ale czułem się jak nagi bez puchy.
Pomijam fakt że mój odbiór był raczej nijaki, poza dźwiękiem ;-)
PYTANIE:
mała puszka, ekstremalnie wyglądająca jak małpka...kieszonkowa (dosłownie) żeby dawała satysfakcjonujące fotki !!??
https://www.instagram.com/reel/CtmPnjOoz7X/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA ==
Jeszcze kilka z Bodzipowa...
B13
Załącznik 255773
B14
Załącznik 255774
B15
Załącznik 255775
B16
Załącznik 255776
B17
Załącznik 255777
B18
Załącznik 255778
I coś z "miasta"
B19
Załącznik 255872
B20
Załącznik 255873
B21
Załącznik 255874
B22
Załącznik 255875
B23
Załącznik 255876
Na ostatnim brakuje mi kontrastu :)
...
Dwa słowa o tym miejscu:
W okresie międzywojennym w tym miejscu była żydowska synagoga. W czasie II W.Ś. gestapo zniszczyło żydowski cmentarz położony w innej części miasta, a w tym miejscu zlokalizowali straż pożarną, która nota bene przetrwała okres PRL-u i późniejszej odnowy.
Kilka lat temu, straż dostała nową lokalizację, a plac sprzedano. W czasie rozbiórki starego budynku straży, znaleziono zamurowane pod podłogą żydowskie macewy - te ze zniszczonego cmentarza.
Oryginalny budynek straży pożarnej - wcześniej synagoga.
Załącznik 255877
Remont ul. Strażackiej - po lewej budynek straży i garaże
Załącznik 255878
A tak to wygląda na dziś.Budynek stoi już dobre 3 lata i nic... Chyba się komuś kasiora skończyła :roll:
Załącznik 255879
===edit===
Miasto zrobiło pomnik pomordowanych - z lotu ptaka w kształcie gwiazdy Dawida, w którym zgromadzono wszystkie odzyskane tablice (macewy). W tle - wejście na cmentarz żydowski.
Załącznik 255880
"I coś z miasta" - bardzo sympatyczne, spokojne, uładzone, delikatne foteczki.
TJ
B24
Załącznik 255899
B25
Załącznik 255900
B26
Załącznik 255901
B27
Załącznik 255902
B28
Załącznik 255903
B29...Mały Biały Domek