Wuzet powiem, że słodziasta ta focia :)
Wersja do druku
Wuzet powiem, że słodziasta ta focia :)
E tam ;-)
W sumie to taki eksperyment troche był, bo wybrałem sie w sobote wieczorem na te foty i oczywiście czegoś nie sprawdziłem wcześniej. Okazało sie że Pentax 67 ma ustawianie czasów tylko do 1 sekundy a potem juz trzeba recznie trzymać wężykiem spustowym i liczyć, no i oczywicie pomiar swiatła trzeba robić czymś zewnetrznym. Nie poddałem sie jednak i zrobiłem kilka klatek. Czasy dobrałem z głowy :twisted:
HP5+, DD-X 1:9
Pierwsze technicznie wygląda znacznie lepiej ale i tak oby dwa są fajne jeszcze jak na głowę z głową z dodatkiem wężyka :)
Wyżej Portra i powiem Wam, że szału nie ma w porównaniu do dużo tańszej Solution:
Oko wielkiego brata lub Jarka ma baczenie na wątek :)
Jarek to zawsze może być Twój kamuflaż aby zmylić czujnych forumowiczów ;)
Fura, skóra i komóra
Twój "DJ"?
Nie, ale nie robię korekt w analogu :)
I stanie u drzwi załoga Dżi.
Która godzina ?
TMax 400, DD-X 1:9
Pyta rodzina. Tik tak, tik tak, tika tak, tikkk takkk. Ja jestem Pan Tik-Tak a zegar to mój znak :)
A w ogóle co to za wynalazek na drzewie? Może to jakiś zwyczaj lub tradycja :)
Bo może oni im porwali samolot a ci im w zamian zakorbili zegar bo to taka nowa świecka tradycja :D
W niedziele spacerując po parku, natknąłem sie na taką wywieszke ;-)
Z tego co widać to chyba ktoś sobie lokum na gałęzi urządzał :). Ja wiedziałem, że w tej Hameryce to wariatów nie brakuje ;)
Podobno wszyscy jesteśmy, tylko nie wszystkich jeszcze zdiagnozowano ;-)
Jeszcze bonus z średniego
wuzet miastowe foty bardzo fajne.:grin:
To był zegar z kukułką, trafił w naturalne środowisko.
Pajączek szykuje się do skoku na zegar kukułki :)
A ja już myślałem że ten pająk jebiedronke ;-)
Dam żółwie.
Czwórkami do rzeki prosto szły żółwie od Wuzeta ;)
Dobrze że po schodach nie musiały iść
dieta ?
Jarek powinieneś szczaw wstawić bo to teraz cud dieta według pewnego przygłupa ;)
Jarek, jakim szkiełkiem to makro robiłeś ?
Jakiś velviszon mi sie zaplątał z ubiegłego roku.
Clubman MC Auto 28mm 1:2.8
a do tego jeszcze soczewka x10 bodajże.
Obiektyw duch ;-) ale fajnie rysuje. Widze ze jest nawet z mocowaniem pod Pentaxa. Ja ostatnio znalazłem na pchlim targu Sigme 28/2.8 macro. Zrobiłem nią testowo jeden film w ostatni weekend, ale kupa straszna. Chyba bedzie to pierwsze szkło które poprostu wyląduje w koszu na śmieci.
Tyyy no nie przesadzaj!!! Użyj go chociaż jako przycisku do papieru lub jako popielniczki :)
Po kilku miesiecznej przerwie i foceniu średniakami, z przyjemnościa odkurzyłem małoobrazkowe szkiełko :-)
Wyszło troszkę, jakbyś miał zielony filtr dokręcony :)
Ten pstryk był wspomagany zielonym filtrem:
To jeszcze "kfiatki" z tego pleneru z zielonym filtrem ;-)
A co do trefnej sigmy, to moze zamiast popielniczki (nie pale) zrobie z niej kieliszek :twisted:
No widać, że nie blokowisko ;). Dobrze, że są takie miejsca i je uwieczniasz bo drewniane budowle maja marne szanse w naturze z grabieżczym betonem :)
Młynarz na ambonie:
Chlebmistrz: