Oj tam, do lansu znaczy jako wol roboczy i dla przyjemnosci, lubie byc inny na eventach, a kazdy by byl ciekaw co to za pierdzidelko i jakie ladniutkie:)
pozdrowionka
Wersja do druku
wie ktos, kiedy wreszcie pojawi sie w sklepach?
a wiecie, czy mozna sie spodziewac ceny jeszcze nizszej niz teraz (4300 za body)? Oraz czy bedzie go mozna dostac w takiej cenie w jakims sklepie stacjonarnym we wro? Oraz czy bateria w zestawie bedzie odrazu naladowana?:P
Nie ja test wybierałem tylko gietrzy podlinkował z komentarzem że obrazków tłumaczyć nie trzeba. No to ja prowokacyjnie napisałem że może jednak trzeba wytłumaczyć na co patrzeć, żeby różnicę między OMD a PENem zobaczyć. Skoro sam piszesz że masz wrażenie że jest postęp, to proszę rozwiń myśl. No chyba, że rację mają nyny i Janeczek że zdjęcia są takie że czy zrobione byłyby jednym czy drugim aparatem to różnicy by się nie zauwazyło
Oczywiście gietrzy go podlinkował, ale nie zauważyłem aby to on doszukiwał się w nim dowodów lepszości.
A jeśli chodzi o moje odczucia na temat tych zdjęć to mam wrażenie, że szumy są mniejsze niż w PENach, a do tego na kilku fotkach widać, że jest świetna ostrość więc dodatkowe piksele nie będą się marnowały.
Jutro/pojutrze/popojutrze robię ostatnie testy E-M5 -tym razem dostanie ostro, bo zabieram go do pracy :-) Ślub/Wesele/Plener -nie będę ukrywał, że moim celem będzie pokazanie, że da się tym sprzętem spokojnie taką pracę wykonać, praktycznie na równi z "wypasami do tego stworzonymi" (E-M5 będzie pracować w parze z D3)...... jak myślicie, dam radę ? :-) Przyznam, że jestem wyjątkowo podekscytowany.
Tak czy inaczej będzie niesamowita radocha :-)
To akurat nie był, ani udany, ani inteligentny żart! Ktoś, kto uważnie śledził różne konferencje prasowe na okoliczność premiery aparatu, miał okazję również dowiedzieć się, że "OM było nazwą handlową naszych lustrzanek w epoce filmów światłoczułych, a jednocześnie stało się synonimem aparatów o kompaktowej firmie i niewielkiej wadze, aparatów, które były wspierane przez cały system obiektywów i innych akcesoriów. Nowy model OM-D nawiązuje do tradycji pierwotnej serii OM i dlatego też nosi tę samą nazwę. " A więc nie chodzi o jakąś "podróbkę", czy "fałszywkę", co z uporem nieuleczalnego maniaka lansował pewien jegomość, tylko o nowoczesny sprzęt skonstruowany według pewnych, istotnych założeń. Zatem, mam nadzieję, że to niezbyt mądre stwierdzenie "fake-OM" nie będzie więcej używane przez inteligentne osoby. Dzieki.
(Przepraszam, że teraz to ja tak na poważnie i nie umiem zakumać dowcipu, a ponadto nie będę już polemizował w tym temacie).
Myślę, że wiele się zmieni w podejściu do tego aparatu już w niedzielę/poniedziałek ;-) Sceptycy stracą kilka argumentów.......
@Jack: eeee wyluzuj, sie napuszyles na feka i tyle, zara zmienie coby zart stal sie inteligentny....
@Fatman: nie grozi, nie grozi ;)
pozdro
@Fatman. Masz w domu jakieś analogowe manualne lustro ? Albo nie manulane ale o kształcie FM3 FM2a Zenita, Prakticy Chinona, AE1 ?
bo jak tak to zrób dla mnie proszę takie zdjęcie. OM obok innego lustereczka :) chodzi mi o porównanie rozmiarów. ( front / bok ) Bedę dźwięczny jak skowronek :)
Mam Zenita -zdjęcie zrobię i udostępnię najpóźniej jutro :-)
Dla romka i innych oczekujących na EM5
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=41201002
Gdyby formułować opinie na podstawie tych - przyjemnych skądinąd sampelków - trzeba by stwierdzić, że jakość obiektywu 12-50 jest fatalna. Przepały na hydrancie to już raczej wina fotografa - ale poziom szczegółów na części pokrytej czerwoną farbą to straszna nędza. Zdjęcie kościoła przy zbliżeniu też wygląda masakrycznie.
Ja natomiast mysle,ze nie lansowal tej tezy po "angielsku" tylko fonetycznie po "niemiecku".To dwie rozne tezy.Dlatego pytalem jego o te "fake"
Ale to juz tak jest jak sie wie ,ze gdzies dwonia tylko nie wiedza w ktorym.Mozna wtracac slowka jak sie je potrafi i zna ich znaczenie,a nie ,ze sie je uslyszalo i bedzie to tak swiatowo wygladac a rebiata bedzie sie dziwowac.
http://img545.imageshack.us/img545/6038/omd1.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/1839/omd2.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/5439/omd3i.jpg
lepsze później, bo już czasu nie mam.....
Z MNINB można się zgadzać albo nie - ale jego wywód jest logiczny, tzn. wg niego jedyne co łączy OM i OM-D to podobieństwo obudowy. A więc "fake" jak najbardziej w znaczeniu angielskim. Czy teza jest prawdziwa czy nie, to mnie akurat mało interesuje bo nie mam żadnych związków emocjonalnych z OM. Jak ktoś jest fanem OM-D może przecież nadawać mu inne ksywki np. Git-OM-D :lol:. Przesadne glanowanie przeciwników może natomiast odnieść skutek odwrotny do zamierzonego: łatwo przecież przerobiić OM na MO albo inne ORMO.
Żeby było jasne - bez macania uważam, że OM-D jest bardzo fajnym (choć drogim) aparatem - nawet jeśli aktualna oferta systemu może utrudniać wykorzystanie jego niektórych możliowości.
dzarro nie podlizuj się :P. MNINB użył/używa słowa fake pejoratywnie i to w zasadzie na podstawie własnych snów/domysłów bo nie miał aparatu i nie ma żadnego z nim doświadczenia. Frustracja frustracją to jego problem. Żart przestaje być zabawny kiedy przestaje bawić. Czy nie można myśleć pozytywnie ?
Czy trzeba aby znaleźć cokolwiek z sensownej treści przebrnąć tony śmieci i błota.... ?
Mam wrażenie że 'dzień świra' panuje tu codziennie :]. Uważacie się za fachowców a nie rozróżniacie materiałów reklamowych od realnej roboty. Czepianie się że w reklamówce jest przepał to jakieś kuriozum. Uważam się za normalnego i mnie się podoba ten aparat.
Czy to znaczy że ci którym się nie podoba są nienormalni ?
Otóż nie, ale mimo tego wielu z was wpada w tę pułapkę pisząc posty z których wynika że tylko "kretyn' kupiłby jakikolwiek aparat olympusa....
Proszę nie róbcie tego, bo się odechciewa was czytać. Czekam na kolejne przykłady i wnioski Fatmana :) ale niezależnie od nich kiedyś ten aparat będzie u mnie .. :P
zibi1303,
przestan pitolic tylko zdjecia pokazuj praktyku:)
Szkoda, ze sie zabanowal MNINB, barwna postac, wiele wnoszaca do tego forum, jaki by nie byl, dzielilem z nim niektore poglady, ech szkoda, teraz bedzie mono...
pozdrowionka
Nie mierz innych swoją miarą
---------- Post dodany o 11:11 ---------- Poprzedni post był o 11:09 ----------
Nikt tego nie neguje - nie pisz oczywistości jak prawdy objawionej.
---------- Post dodany o 11:12 ---------- Poprzedni post był o 11:11 ----------
W jakiej reklamówce?
PS. Faktyczny bądź rzekomy chaos tego wątku to pikuś przy chaosie Twojej wypowiedzi. Posty MNINB mają przynajmniej swoisty dadaistyczny urok.
1) Grzeczniej proszę się do siebie zwracać i bez inwektyw ..
Fatman - dzięki za zdjęcia :)
Czekam na rezultat boju E-M5 na ślubnym poligonie, zwłaszcza że to Fatman go przetestuje. W dobre ręce trafił ten aparat :-)
Kolejny test. Tym razem na
http://www.techradar.com/reviews/cam...articleContent
Trochę przesadzili:
Faktycznie przesadzili E-P3 psuje skalę od dołu.. :)
Za to OMD - rewelacja. Skąd taka rozpiętość?