Ostatnie ma coś w sobie...te oczy:)
Wersja do druku
Ostatnie ma coś w sobie...te oczy:)
Dzięki za miłe opinie!
Skoro spojrzenie bokochoda się spodobało, to jeszcze cztery jego kadry z tej samej sesji (model był bardzo cierpliwy i grzecznie pozował):
479.
480.
481.
482.
Foty ekstra, model ochyda. :shock::mrgreen:
Genialne fotki :-)
Buźka śliczna :mrgreen:
Cuuuudo :)
Dzięki za mile komentarze!
Jeszcze jeden bokochod spacerujący po liściu dzikiej róży:
483.
- inny pająk - darownik przedziwny - który gdy się do niego przymierzałem z aparatem upuścił jedzoną przez siebie mszycę. Szkoda, bo zdjęcia ze schwytaną ofiarą są ciekawsze...
484.
- i banalny konik polny - ale przypadło mi na nim do gustu światło - wiec też postanowiłem go pokazać:
485.
Pająki bardzo fajne oczka mają ;):mrgreen:
Super fotki
zdjęcia piękne ale i straszne (niektóre) zarazem ! gratuluję takiego poziomu jakości i zaangażowania w temat . brawo !!!
gratuluję pięknych fot wyszomirze :) bokochody świetne
Dzieki za komentarze!
Temat dzisiejszej porcji zdjęć to pluskwiaki.
Strojnica baldaszkówka:
486.
- i trzy kadry wtyka straszyka:
487.
488.
489.
Dzięki za kolejne piękne kadry. Stwierdzam, że strojnica to bardzo wdzięczny do fotografowania owad - poprzez swoje kolory. Poza tym, w moim przypadku, całkiem spokojnie pozowała.
... kurde - super te Twoje fotki.
Gratulacje i pozdrówka.
Dzięki za komentarze. Dziś - mały reportaż z ciekawej sytuacji, której nie udało mi się wykorzystać (a może i nie tylko mi, ale i fotografowanemu modelowi?).
Przyłapany na białych kwiatkach bokochod usiłował mnie odstraszyć przyjmując pozycję obronną:
490.
W pewnym momencie na kwiatku obok niego usiadła mała muszka. Pamiętałem zdarzenie sprzed kilku lat gdy widziałem jak w takiej sytuacji bokochod błyskawicznie się odwrócił i pochwycił muszkę, więc przygotowany czekałem na dalszy rozwój sytuacji:
491.
Nagle muszka przeleciała na nogę pająka - niestety lądując poza głębią ostrości ustawionej na jego oczy. W takiej sytuacji zawsze wykonuję najpierw zdjecie bez ruszania ostrości (trzeba sytuację udokumentować zanim muszka odleci) a potem dopiero próbuję skorygować ustawienie tak, by złapać w głębi ostrości zarówno 'twarz' pająka jak i jego potencjalną ofiarę.
492.
Niestety pająk prawdopodobnie rozdrażniony bezczelnością muszki łażącej mu po nodze nie chciał siedzieć spokojnie co uniemożliwiło mi zrobienie zdjęcia tak jak planowałem - zrobiłem kilka prób, ale ostrej muszki wraz z 'twarzą' pająka złapać się nie udało:-(
493.
Po kilku sekundach muszka odleciała - i wtedy na zakończenie sesji sportretowałem jeszcze pająka:
494.
Za kazdym razem jak tu zagladam to jestem zachwycony pieknymi kadrami.
Zawsze lubie tu zagladac :)
pozdro
Ja też zaglądam i oblechy oglądam. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ja również
Dzięki za komentarze i kilka zdjęć w jesiennej tonacji:
- Czaik jesienny na zaschniętym liściu:
495.
- pluskwiak:
496.
- i figlująca parka tego samego gatunku:
497.
Czaik jesienny fajnie wyszedł
Czaik znakomity :)
Że one się tak zawsze od tyłu :roll: A po Bożemu nie łaska ? :mrgreen:
Dwa pierwsze - znakomite.
Pozdrawiam.
Dzięki za komentarze!
Kosarz odpoczywający na zwiędłym liściu:
498.
- jego portret:
499.
- oraz larwy rośliniarek - zielona:
500.
- i dwa kadry kolorowej:
501.
502.
Zdjęcia ekstra. :mrgreen:
Tylko dlaczego modele takie ohydne.:shock::mrgreen:
Kto wie - może dla nich my wydajemy się ohydnymi?
Dzięki za komentarz!
Dziś dwa kadry kolejnego pluskwiaka:
498.
499.
- i gąsienica kraśnika sześcioplamka:
500.
Piekne kadry.
Larwy i pierwszy kadr pluskwiaka - znakomite.
Pozdrawiam.
Dzięki za komentarze. Dzisiejszą porcję zaczynamy od wojsiłki z pomarańczowym pasażerem na agpę (prawdopodobnie pasożytniczy roztocz). Niestety zdjecia w większej skali pokazującego dokładniej pasażera nie dała sobie zrobić:
501.
- gąsienica jakiegoś miernikowca wyprężona udając suchą gałązkę - widziana nieco z przodu kojarzyła mi się z szykującym sie do ataku wężem:
502.
- i na koniec dwa portrety podobnej gąsienicy:
503.
504.
Świetna ta wyprężona udając suchą gałązkę :)
Bardzo dobre kadry.
Świetne zdjęcia :mrgreen: ale... :shock:
Wiem, wiem, wolelibyście sympatyczniejsze modelki:-)
Zatem - dla odmiany - dziś będzie motylek - karłątek.
505.
506.
507.
Ooooo, Brawo ! I tak trzymać ! :mrgreen:
Foty świetne - motylka. :roll::mrgreen: