EPL-3 i 45/1.8
zawodnicy.....
... i kibice....
Wersja do druku
EPL-3 i 45/1.8
zawodnicy.....
... i kibice....
Sporo ciekawych wrzutek :grin:
Wrzesien 2010
G1, 7-14mm @ 7mm
G1, 45mm f/2.8 @ 5.6
Jako, że nie obczajam jak się wrzuca tu zdjęcia (sorry) ale zapraszam na moje konto na flickr, umieszczam tam codzienne fotopstryki - zwykle mojego syna. W zasadzie wszystko m4/3, czasem inny system ale wtedy jasno opisuję.
http://www.flickr.com/photos/krzysztofmichaluk/page2/
Zapraszam.
zuiko 35mm 3.5 macro
Załącznik 66986
zuiko 12mm 2.0
Załącznik 66987
zuiko 9-18 mikro
Załącznik 66988
sigma 70-300 4-5,6 APO
Załącznik 66989
zuiko 35mm 3.5 macro
Załącznik 66990
Roberto,
ale zajefajny rondel ma na glowie!
pozdrowionka
Wystrój jednego z hoteli ;) . Pozdrawiam
link do zdjęcia z flickr'a wrzucasz między komendy .
GX1 na weekenowym wypadzie rodzinnym, zapięte miałem 14.5 lub 45/1.8.
Jakiś czas temu spodobała mi się piosenka Janusza Radka "Halina" No i wyszła taka oto ilustracja do niej (wiem, nieostre, przepalone itd, ale jakoś i tak mi się podoba:
E=PL3 + 45mm
A oto i sama piosenka
http://www.youtube.com/watch?feature...;v=R3IN7Yfp16g
Krzysztof M,
koniecznie zacznij wrzucac pojedyncze zdjecia z Flickr!
Janeczek,
Ty chyba tez uzywasz Flickr, moze wyslij na priv koledze jakis tip.
Wrzesien 2010
G1, 45mm f/2.8 @ 5.6
G1, 7-14mm @ 7mm
G1, 45mm f/2.8 @ 2.8
Jerry - świetne te szerokie kadry, klasa
u mnie wczoraj zagościł E-PL3 w podwójnym kicie, pierwsze strzały przyszło mi robić będąc przez chwilę na wrocławskim lotnisku
E-PL3 + Samyang 7.5
Ladne! dawaj dalej!
let the beat go on Panowie!
pozdrowionka
ok..
tu trochę pojechane, ale..
Na razie 12-50 mi wystarcza, ale za jakiś czas chętnie przytulę OZ 45mm 1.8 i SY 7.5mm fisheye..
Dziś chyba pierwszy raz postanowiłem użyć "Dramatycznej tonacji" z opcją B&W na dodatek. Kręciłem dodatkowo Fn2 + Krzywe, żeby jakoś to w miarę wyrównywać. Kontrastowo okropnie.. ale.. w sumie ciekawie wyszło. Musiałem jednak potem zdjąć mimo wszystko trochę tego kontrastu w LR bo za bardzo raziło mnie w oczy.
Ale to tylko trochę (nie lubię zbytnio ingerować w zdjęcia). ;)
OMD+12-50 (właściwie można by rzec, że prosto z puchy)
1
2
3
4
5
6
7
8
Jeśli ktoś lubi takie "efekty" prosto z aparatu w sumie (jak ja), to w jest to fajna sprawa i radocha dodatkowa dla niego.
Pozdrawiam!
@pamaru, fajna wrzutka b&w
To też z "zabawowych":wink:
Załącznik 67092Załącznik 67093Załącznik 67094
Wszystkie ostatnie zdjecia swietne, oko sie cieszy!
Wrzesien 2010
G1, 45mm f/2.8 @ 5.6
Ooooo ładne - ta seria wpadła mi w oko :D
Dzieki chlopaki, jeszcze troche inny klimat:
Wrzesien 2010
G1, 45mm f/2.8 @ 13
G1, 45mm f/2.8 @ 7.1
G1, 45mm f/2.8 @ 22
G1, 45mm f/2.8 @ 20
PS:
znikam na ponad tydzien teraz, ozywiajcie watek :!:
Samochodowa wrzutka fajna :)
OMG 12-50
a tu goły plik wrzucony do SNS HDR i wypluty w takiej wersji. :)
Pierwsza moja fotka wrzucona na forum. Tylko resize + lekkie wyostrzanie. EXIF jest.
omd+12-50
iso 6400 - wyostrzanie w body na -2, odszumianie wyłączone, bo tak wolę. Ja wiem, że nie wiele widać po tak małym zdjęciu, ale przyznam, że jestem pełen podziwu.. jedynie pomniejszony jpg z puszki.
a tu już normalnie.. ;)
ww zestaw, bo innego nie mam (od olka). Pozbieram na PL 25 1.4 i SY 7.5 i wsio. ;)
Dzięki olkowi cała obróbka to autokontrast, ewentualnie korekta EV - sns resizer i już. Jest zabawa, pstrykam sobie bezstresowo i o to po części chodzi.. ;)
p.s. nie wiem jak przestawiłem, że forum mam ciemne a nie jasne, ale fotki nawet fajniej wygladają na takim tle. ;)
A! Już wiem gdzie kliknąłem. Ale "jemnioł" ze mnie stary no.. ;)
pochwalę się - przy pomocy kleju i pilnika przerobiłem swój stary statyw tak, że mogę aparatem kręcić wokół punktu nodalnego. Jedna z pierwszych prób poniżej:
E-P1 + mZD14-42 @ 14 + Hugin
Załącznik 67432
chwal się - i słusznie - więcej prosimy! :)
tutaj:
https://forum.olympusclub.pl/threads...)-do-panoramek
masz opisane co i jak :) zdjęcia też są, poniżej zaś zdjęcie zrobione jeszcze bez statywu - ale z racji dużej odległości Hugin nie narzekał na błędy dopasowania
Załącznik 67476
Fajnie z tymi panoramkami. Może kiedyś uda mi się jakąś wrzucić. Póki co mam do tego dwie lewe ręce. :)
omd+12-50 (tym razem poPSute)
ma ktoś ochotę na partyjkę szachów?
Parę pierwszych fotek z E-PL3, dopiero na wspólnym zgrywaniu :)
1. 2. 3.
Zabawy z omd+12-50+raynox dcr250 c.d.
Dzisiejsza działka foto. ;)
nie są to idealne foty szerszenia, ale ja . . . się go zwyczajnie boję dziada. :(
Dlatego jak już to wolę motylky :D
i kfiotky. ;)
albo ponapychać się jabłkami ;)
i czerwonymi porzeczkami
i innymi takimi..
a na koniec jak "rodzinna szarańcza" uśnie to myk z piwkiem na... :P
fajne wszystkie Twoje foty,
a mnie gonią do roboty :(
(obiecałem tu kiedyś komuś kamieniołom)
E-P1 + mZD14-42
Załącznik 67634
Załącznik 67636
Załącznik 67635
i sprawca ww pstryków, tj. omd+12-50 ;)
Ładne zdjęcia. Się podobają
Pamaru - świetna robota. Twoje zdjecia aż zachecaja do zainteresowania się tym aparatem.
Dzięki. Cieszę się, że się podoba. Ot, robota omg, moja to pomniejsz, wrzuć na forum. :D :D ;)
Jutro może też zwlokę się ranno z łózka i wyskoczę na wschodzik, więc pewnie znowu jakieś kiczyki powrzucam. ;) A póki co wrzucam kolejny, mało udany, ale może jutro będzie lepiej..
Oczywiście jedyne co mam obecnie z olka, czyli om-d+12-50.
(było "złoto", "parowo" i totalnie oślepiająco..)
To sigma 150 2.8 macro (stara wersja bez OS, ale wiernie służy mi już kilka lat), resztę masz w exifie. :)
To Raszyn.
Z kita jeszcze pewnie długo będę wrzucał bo pozbywać się go nie mam zamiaru, a kiedy i co z czasem kupię to nie wiem, bo na chwilę obecną nie mam ciśnienia (i nie tylko). Myślałem o SY 7.5 i może jakimś 25mm (PL albo nowy olek jakiś może wyjdzie). Ale dziś rano, na tym wschodzie, to mi kilka razy brakowało czegoś pokroju 100-300mm (ptactwa trochę było i ujęć ciekawych też). Więc ogólnie wszystko przede mną.. ;)