No no. Te strachy bardzo ciekawe. A Ostatnie hmmm.... Ciekawe kto wpadł na taki pomysł.:wink:
Wersja do druku
No no. Te strachy bardzo ciekawe. A Ostatnie hmmm.... Ciekawe kto wpadł na taki pomysł.:wink:
kolorowe zdecydowanie bardziej mi się podobają :)
a z ostatniej wrzuty to pierwsze IMO najlepsze (793)
takie cuda lubię
ale strach na wróble w postaci słonia - niespotykany i ciekawy widok
799 świetne :).
Oryginalny, markowy warsztat :grin:
Strachliwy słonik w kapuście chyba niezbyt kontent, grzywka zmierzwiona, trąba mu obwisła :grin:
Fajne zdjęcia.
Dziękuję za komentarze!
Kolejny fragment "Polski B", tym razem bliżej moich rodzinnych stron, zdjęcia z "szuflady". Do tej wrzutki zainspirował mnie Bodzip, który kilka razy wspominał o kirkucie w Bobowej, wstawiał też zdaje się zdjęcia do swojego wątku. Odwiedziłem wiele cmentarzy żydowskich, ten oprócz specyfiki takich miejsc, ma jeszcze jeden walor - jest niesamowicie położony - na wzgórzu, z doskonałym widokiem na okolicę. Widać z niego m.in. rzekę Białą, górę Chełm, drogę biegnącą z Tarnowa do Grybowa, linię kolejową...
800
801.
802.
803
804.
805.
806.
807.
Wg mnie najlepsze 800 i 801 ze zdecydowanym wskazaniem na 801.
no, te dwie foty bardzo fajne są
Piękne, szczególnie 801, 806, 800 :)
Urzeklo mnie 801 choc nie przepadam za zdjeciami o takiej tematyce.
Hej Karolu :)
dawno nic nie pokazywałeś, ale jak już to szczęka na ziemi. Brawo :)
oj tak - bardzo dobre zdjęcia - lubię tematykę starych cmentarzy...
dlatego ciesze się że sięgnąłeś do szuflady
nie będę oryginalna...
pierwsze dwa i 806 - REWELACJA :!:
Pierwsze dwa 800 i 801(z akcentem na 801), a także 803 świetne.
801 - prześwietne:)
Cześć Karol ;) Cmentarna wrzutka bardzo mi się spodobała. I to światło :roll:
800 i 801 - świetne.
Pozdrawiam.
A ja będę oryginalny, 800 i 801 :-P:mrgreen:
Zdjęcia bardzo ładne.
No i położenie cmentarza na takim wzgórzu sporo daje fotkom uroku. :grin:
801 piekna.
801 najbardziej mi się podoba - te nadgryzione zębem czasu stelle na straży rzeki. Przedni pomysł z kadrowaniem, mocna kompozycja, mocne cienie, mocne światła, wiele zadumy. Czas płynie, wszystko ma swój początek i koniec.
Pzdr, TJ
Dziękuję za komentarze. Ja też jestem bardziej zadowolony z dwóch pierwszych zdjęć. Chciałem pokazać całościowo miejsce, stąd różne ujęcia. Te zdjęcia w sumie były notatnikiem - zrobione ot. tak przejazdem, w środku zimy, jednak przy braku śniegu. Mam zamiar podążyć fotograficznie temat jesienią i pewnie zimą. Jakby ktoś był chętny to zapraszam :wink:
Województwo podkarpackie, miejscowość Kowalówka w gminie Cieszanów. Za kawałek Ukraina. Zatrzymuję się widząc cerkiew w ładnym świetle, tym bardziej, że ludzie chcą przegnać krowy przez drogę. Lubię takie miejsca i takie sytuacje.
808.
809.
810.
811.
812.
813.
810, a potem 809 to moje faworytki tej wrzutki. Miło popatrzeć, Cerkiew widać wymaga remontu, zostawiłeś datek? :-)
Piekna wrzutka.
Ta jedna krowa jest niebezpieczna. Się patrzy :mrgreen:
U nas nie ma łaciatych czarnych krów, są tylko wiśniowe.
A cerkiew urokliwa, masz ze środka ?
Trudno znaleźć sposób na zdjęcie kirkutu aby nie było to tylko zdjęcie dokumentacyjne. Ten przez Ciebie jest faktycznie pięknie położony (pamiętam też u Bodzia). Bardzo ładne kadry (chociaż na 803 mogłeś te badyle u góry wyretuszować :-P ).
---------- Post dodany o 19:51 ---------- Poprzedni post był o 19:50 ----------
I dają różowe mleko? :D
Nie będę oryginalny:) 810 i 809 najciekawsze.
Była zamknięta, nie udało mi się wejść do środka ani zostawić datku, z zasady jedno i drugie robię. Szkoda bo wewnątrz jest ciekawy ikonostas, ale co się odwlecze...
Mogłem inaczej kadrować, zmienić perspektywę. Nie retuszuję zdjęć co do zasady.
Kolejny raz ciekawy ogląd świata, Twoim Olkiem, dziękuję.
Ja też bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowo.
Stary drewniany płot współtworzył klimat jaki lubię. Oczywiście nie każdemu musi się podobać, można też napisać, że jakieś krowy weszły w kadr ;-). Inna sprawa czy kadr z płotem jest najszczęśliwszy, przy tym się nie upieram, chociaż ja tak lubię. Zauważ też (fota 813), że za tym płotem jest z górki, kadr był więc niejako naturalny - z wysokości oczu stojącego za płotem, nie wymagał jakieś gimnastyki ;-).
Dzięki za komentarz!
810 i 811 kapitalne msz :)
810 fajne jest, ;)
Cerkiew w Kowalówce urocza. Scena z krowami super, warto uwieczniać takie rzeczy, lubię takie klimaty. Fota z płotem na pierwszym planie bardzo mi się podoba.
Mnie się najbardziej podoba 808. Dobrze uchwycone.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Wracamy w Beskid Niski. Cerkiew w Bałuciance, gdzie niedawno miałem dużą przyjemność uczestniczyć w kameralnym koncercie Julii Doszny i Antoniego Pilcha. Już nie pamiętam gdzie i kiedy usłyszałem artystkę po raz pierwszy, chyba na antenie radiowej dwójki, pamiętam jednak, że ten głos zrobił na mnie duże wrażenie i tak zostało do dziś. Szkoda, że na zdjęciach nie można pokazać muzyki i zapachu starej cerkwi.
W linku poniżej krótka relacja z imprezy, nawet mój Olek się załapał ;-).
http://www.tvp.pl/rzeszow/aktualnosc...iance/16400709
814.
815.
816.
817.
818.
819.
Możecie wierzyć bądź nie, ale Pani Julia zdecydowanie lepiej śpiewa niż ja zdjęcia robię ;-).
Kolejne foty pewnie będą mniej hermetyczne, również Beskid Niski ale na zewnątrz, w dodatku z góry z rozległym widokiem. Grzywacka Góra nad Kątami, niedaleko Nowego Żmigrodu. Na szczycie znajduje się krzyż milenijny z platformą widokową. Lubię takie miejsca - "oddychają".
W przypadku panoram, zresztą nie tylko, najlepiej kliknąć "otwórz grafikę w nowej karcie", "pokaż obrazek" lub coś podobnego w przeglądarce.
820.
821.
822.
823.
824.
825.
826.
3 ostatnie miodzik, takie widoki przy takim świetle bardzo lubię :)
Trójca 823-825 - eh... tak stanąć by się chciało tam gdzie Ty i odetchnąć pełną pierwsią... Czuć zapach pomału przebijającej się jesieni.
zobaczyłam pierwszą panoramkę nie czytając tekstu i tak w głowie myśl o ho znam to miejsce...
nie szlam niżej - przeczytałam, potem zobaczyłam Grzywacką z Krzyżem milenijnym
uwielbiam to miejsce !!!!
niby nic, Góra jak pagórek :)
ale jak to pięknie ująłeś
no i niezapomniane wspomnienia ożywiłeś mi tym wpisem - za co bardzo bardzo Ci dziękuję :)Cytat:
Zamieszczone przez Karol
świetna cała ostatnia wrzutka - ale ja obiektywna tutaj nie jestem :mrgreen:
Świetne te koncertowe foto.
Pozdrawiam.