Hm... ostatnie jakby nieostre...
Wersja do druku
Hm... ostatnie jakby nieostre...
Helmuth widać, że zmiana aparatu ci służy :cool:
Teraz jest GIT :D
400 - świetna fota (ocena w galerii), natomiast 399 nieodparcie kojarzy mi się z 11 września...:wink:
Pozdrawiam
Pierwsze fajne, drugie takie trochę wycieczkowe. Szkoda, że jest tam ten słup, bo można by cyknąć trochę pod kątem.
Hauptwache ładnie czysto. Jak byłem kilka razy w tym mieście to mimo oglądając te ciekawostki nie wiedziałem co to jest a z Tobą można naprawdę ciekawie pozwiedzać :)
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem? Chodzi o nachylenie poziomu? Zawsze mam poważne opory :-P, musiałbym meć wyraźny powód :)
Dziękuję, miło to czytać :oops::)
To teraz inna dzielnica- Niederrad. Nowa część tej dzielnicy to biurowce i hotele. Jak ktoś lubi "szklane domy" i inną nowoczesną architekturę, napewno znajdzie coś interesującego :)
404
Nie, nie chodziło mi, żeby przejść na prawo i cyknąć sam budynek straży. :D
A co do ostatnich, jak zwykle świetne. Z resztą "Zakręcone" już oceniłem.
Jednak dobrze, że spytałem co miałeś na myśli :mrgreen:
Chodziło mi o to, żeby w kadrze znalazł się ten nowoczesny budynek. Lubię takie kontrasty: stare- nowe.
Poza tym, o przejściu w prawo nie myślałem, ponieważ z lewej miałem słońce a nie lubię fotografować pod słońce :-P
Architektura w twoim wydaniu robi się coraz ciekawsza, planeta- rewelacja. Przyrodnicze fotki musisz jeszcze poćwiczyć :wink:
Bardzo fajne, już zdążyłem ocenić. :D
Helmuth, już Ci napisałam w galerii, fajnie by było (a jest bardzo realne) abyś zrobił samo odbicie nieba w tym budynku, bez kontekstu całego otoczenia. Zrób dla mnie takie zdjęcie, pliiis! Rozumiesz, taki wycinek odrealniający całość.
Ostatnie podoba mi się, bardzo klimatyczne i tak jakbym widział już tę fotkę w dużych formatach w Ikeii ;-) Gałęzie po lewej bym wyciął.
no stary :)
chyba bede musial zmienic system ;) "wygryzles" mnie z architektury :mrgreen:
zasluzenie i zdecydowanie. ostanie zdjecia naprawde swietne. odnalazles styl, czy nadal krazysz wokol czegos jeszcze? cos cie ciagnie bardziej? ciekawy jestem :)
Nie poddawaj się tak łatwo :mrgreen:
A poważnie:
Miło mi to czytać, pochwała od Ciebie wiele dla mnie znaczy :oops: To Twoje zdjęcia, zainspirowały mnie do "robienia" architektury. Na początku pstrykałem wszystko co się nawinęło aż wybrałem się z aparatem "w miasto". Dopiero wtedy dostrzegłem "ile tego i jakie to", na dodatek na drugi dzień stoi dokładnie w tym samym miejscu :grin:. Nie jest jednak takie samo, zmienia się światło (pora roku czy wręcz dnia) i otoczenie. Często dopiero za drugim razem, wiem co chciałbym mieć na zdjęciu. Na wyświetlaczu, często nie jestem w stanie właściwie ocenić zdjęcia.
Nie wiem czy bardziej ale chciałbym jeszcze robić kwiaty i pejzaże. Czasem coś w tym kierunku próbuję ale są trudności obiektywne. Nie mam ogrodu ani znajomych z działką więc kwiaty mam tylko sporadycznie na spacerze :-P.
Rzadko się ruszam z miasta, więc do pejzażu też jest mało okazji :|
Natomiast architektury mam tu mnóstwo, więc czemu nie skorzystać? :mrgreen:
Pierwsze bardzo mi się podoba ze względu na symetrię, drugie też fajne.
Nawet nie wiem co napisać , Bardzo mi się podoba w jaki sposób łączysz linie, szyby architekturę, w swoich zdjęciach.
Fajne, geometryczne kadry. Lubię takie :)
Pomysł przedni, chmurki mogłyby być bardziej wyraziste i bliżej zachodu tak sądzę
Oczopląsu można dostać :) czyli tak jak lubię.
Fajny pomysł z tym odbiciem :-)
Jak dla mnie wersja kolorowa ciekawsza.
Koniec z odbiciami (przynajmniej na razie :-P)
Bardzo fajne te odbicia nieba w budynku zwlaszcza ostatnie z otwertym onkem.:-P
Czasami zazdroszcze Ci, ze mieszkasz w takim duzym miescie z niezliczona iloscia starych i nowych budynkow.....jest w czym wybierac aby sie zmierzyc z architektura.We Frankfurcie powinni ci dac jakas nagrode za mistrzowskie pokazanie tego miasta :mrgreen: tak trzymaj.
Helmuth, dopiero teraz dotarłam do odbić z chmurami.
Postawiłam 5 temu pierwszemu, i dopiero gęba mi się rozdziawiła na to z otwartym oknem. Piękne jest. Idealnie to, o co mi chodziło. Takie klimaty lubię najbardziej u k@czego, stąd może takie wymagania ;) Dzięki za spełnienie zachcianek, jak widzisz, podoba się nie tylko mnie :D
Ta ostatnia seria, ze szpikulcami też fajna. Ostra seria...
Zdjęcia architektoniczne - niezmiennie wysoki poziom - bardzo przyjemnie się ogląda...
Szczególnie przypadło mi do gustu nr 412
Pozdrawiam
Ten sam budenek co poprzednio, z drugiej strony i kawałek zupełnie innego :wink::