więc to wyjaśniania, że jednak nie mam sklerozy :mrgreen: Zdjęcie jak dla mnie w porządku, takie trochę reportażowe, na kolana mnie nie powaliło, ale chwila fajnie złapana :)Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
Wersja do druku
więc to wyjaśniania, że jednak nie mam sklerozy :mrgreen: Zdjęcie jak dla mnie w porządku, takie trochę reportażowe, na kolana mnie nie powaliło, ale chwila fajnie złapana :)Cytat:
odnośnie wózka na którym ślady jakiejkolwiek przydatności pokryła warstwa rdzy to traktuję to jako zadumę nad czasem przeszłym o którym wspomina się z nostalgią lub obrzydzeniem.
Intruzi jak widać tybylcy mają zamiłowanie do kierowania ruchem aczkolwiek ten gest jest bardzo zagadkowy. Pozdrawiam.
Gest prawdopodobnie miał wyrażac dezapropatę z powodu kurzu i zamieszania, jaki zrobiła, na tej górskiej drodze, nasza wyprawa.
Jechało 25 Land Cruiserów więc mu się nie dziwię.
Wagoniki i parowoazy niszczeja w muzeum Wielkiego Pieca w Starachowicach, tak własnie chcialem to pokazać, zaduma nad dawna swietnością.
Napisze jeszcze coś z samej wyprawy do muzeum. Otóż w zeszłym roku zaczęto tam "remont" głównego eksponatu, czyli owego Wielkiego Pieca i dziś większa już jego część pomalowana jest, jakąś szaro-grafitową farbą :/
Do fotografowania się to już nie nadaje, chyba, że samej sylwetki.
W zasadzie pozostały tylko detale, wagoniki, kotły i inne, drobne żelastwo.
Ostatnie fajne, ale widziałbym je ciaśniej skadrowane i z większym kontrastem:
ps. Wojtek, jeśli wkurza Cię to, że pociąłem zdjęcie Twojego autorstwa to daj znać. Natychmiast usunę.
Pozdrawiam
R.
Ciekawy pomysł, może troszkę więcej nad głową, bliżej do kwadratu, a to akurat zdaje się Rafał lubi ;)
Też fajnie, czuje się Twoją reke w kadrowaniu.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Kontrast rzeczywiście lepszy, mnie jakoś wydawało się, ze jak podniosę kontrast to spłycę efekt "zapylenia"
Troche tak ale wygląda bardzo dobrze.
Może podsyłać Ci fotki do końcowej obróbki? ;)
Ja mam świra na punkcie ciasnego kadrowania. Wycinam wszystko co zbędne. Najlepiej obiektywem, ale nie zawsze to możliwe. Wtedy ciacham na kompie.Cytat:
Nie, naprawde tak jest bardzo dobrze.
Ja też mam taka tendencję, nawet kilkkrotnie zarzucano mi zbyt ciasne kadrowanie (ostatnio "Emerytka", i tu i na obiektywnych) ale tu jakoś taki kadr nie przyszedł mi do glowy.
Wiadomo, doświadczenie robi swoje :)
Kadrowanie też mi się podoba choć ja jestem zwolennikiem cienkich rameczek :-)
Idą święta, cieszymy się nimi ze swoimi rodzinami, pamiętajmy jednak o tych, którzy już do stołu wigilijnego nie zasiądą
Rodzina
https://galeria.olympusclub.pl/album...37/rodzina.jpg