Odp: M.Zuiko Digital 12mm F2.0
ja używam tylko polara i nd, tylko gdy warunki tego wymagają
jestem z tych co nie boją się używać szkła bez UV
Cytat:
Zamieszczone przez
elfior
Proszę o radę...warto kupić jakiś filtr ochronny lub UV do tego obiektywu? Nie wpłynie to na jakość zdjęć?Nie mam na razie osłony Lh-48, więc oby ochronić szkło...
Poszukaj raczej jakiegos zamiennika LH-48 - cena orginalu wola o pomste do Nieba ... Filtry UV zwykle pogarszaja jakosc zdjec wiec jesli tego nie chcesz to musisz celowac w rozwiazania z wyzszej polki
Faktycznie , na ebayu można kupić za ok. 140 zł...to ponad połowę taniej niż za oryginał...trzeba będzie też zastanowić się nad zapasowym aku...podróby z ładowarką u chińskich braci za niecała stówę..
Cytat:
Zamieszczone przez
Vindex
Poszukaj raczej jakiegos zamiennika LH-48 - cena orginalu wola o pomste do Nieba ...
Ale jaka jest bajerancka :D
Przepraszam za odkopanie wątku ale znów mi to szkło po głowie chodzi, mam prośbę czy może ktoś wrzucić jakieś macro (typu moneta) z tego szkła ? Wiem wiem, że nie od tego ono jest:roll:
1 załącznik(ów)
Masz,
z bliższej odległości już się nie da
Załącznik 72837
Cytat:
Zamieszczone przez
krzysiek29
Przepraszam za odkopanie wątku ale znów mi to szkło po głowie chodzi, mam prośbę czy może ktoś wrzucić jakieś macro (typu moneta) z tego szkła ? Wiem wiem, że nie od tego ono jest:roll:
Najbliższa odległość ogniskowania 0,2 m
Maksymalne powiększenie obrazu 0,08 x (Mikro Cztery Trzecie)