tak 40-150 jest fajny, ale jak widze fotki z 50-200 to jest jeszcze fajniej.... :) niestety jak naraizie też musze sie tym pierwszym zadowolić.
Wersja do druku
tak 40-150 jest fajny, ale jak widze fotki z 50-200 to jest jeszcze fajniej.... :) niestety jak naraizie też musze sie tym pierwszym zadowolić.
Jest jednak jeszcze kwestia taka, ze 40-150 mozna spokojnie wziac na dluzsza przechadzke. 50-200 to juz bandycko ciezka lufa. Mialem okazje sie tym bawic i targac to z aparatem na szyi. Fajne uczucie, ale podejrzewam, ze np po spacerze z dzieckiem mialbym zakwasy ;) Nie da sie jednak ukryc, ze jest to swietna zabawka :)Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
e tam "Weight: 2.4 lbs. (1070 g) with tripod adapter" to jeszcze nie tak źle ;) fotosnajper o połowę cięższy...trochę niewygodnie się trzyma aparat jedną ręką ;p
A no E1 z gripem i FL50 to już jest ciężka zabawka, dodając jeszcze ZD 50-200 to już całkiem, dlatego najlepszym rozwiązaniem mieć dwa :)
Zresztą kupując 50-200 nie pozbywałbym się 40-150, obiektyw chodzi za śmieszne pieniądze więc nie warto.
portrecik rewelacyjny, swiatełko wspaniałe i wcal;e bym nie powiedział że za oknem była wtedy szaruga - chyba że ocieplałeś kolory....
Dopiero po chwili sie zorientowalem o ktorym zdjeciu piszesz :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Kolory byly ocieplone, WB ustawilem na standardowe swoje i moje ulubione 6000K. Natomiast z powodu slabego w sumie swiatla (dziewczyna siedziala chyba niecaly metro od okna a ja niemal sie w nie wbilem, zeby zrobic zdjecie) udalo sie uniknac ostrych cieni i calosc wyszla calkiem delikatnie.
A szaruga byla straszna :)
to wszystko tłumaczy a i w niczym nie umniejsza portretowi...to już któryś Twój ładny jeśli dobrze pamiętam
cmentarne widoczki mniej wciągające ale generalnie lubię focenie na cmentarzach, choc wolę wtedy szersze kadry.
Mam taka nadzieje, ze ktorys i nie jeden z nielicznych ;)Cytat:
Dzieki za dobre slowo :)
Ja cmentarze, szczegolnie Powazki, bardzo lubie. Po samych Powazkach moglbym sie krecic caly dzien. Istna kopalnia kadrow. Co do samych zdjec, upodobalem sobie wlasnie takie podejscie do tematu. Na posagi staram sie patrzec jak na ludzi, probuje uchwycic jak najwiecej ludzkich cech (zadziwiajace z jakim kunsztem i jaka precyzja sa wykonane te stare rzezby - patrzac na niektore mozna uwierzyc, ze lada moment ozyja). Mam nadzieje, ze w miare robie postepy :)Cytat:
Ktoregos dnia wykopie pierwsze swoje zdjecia z Powazek, ktore robilem kompaktem Canona rok temu. Rety, jakaz to byla porazka :oops: (Canon tez :mrgreen: )
Fajny optycznie, ale AF to kompletna porażka :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Bez przesady, nie jest wcale tak zle :)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Kompletna porazka to byl AF w Canonie S2 IS. O, przy tym mogla czlowieka k.rwica strzelic. Ja z obecnym czuje sie na razie komfortowo. Koliberkow w locie nie fotografuje, wiec nie mam na co narzekac ;)