-
Ostatnie panoramy dostały życia. Dół poprawnie doświetlony a i chmury nie są już płaskie. Zdecydowanie mi się podobają. Do podstawowej obróbki starczy parę suwaczków w ps opanować i już to co daje matryca, a czasem daje kaszanę straszną np. ze względu na niedomagania w dynamice, wygląda dobrze.
-
7 załącznik(ów)
Dziękuje Rafakk kluczową sie okazała zabawa z warstwami.
Czas na kolejną przedostatnią część podróży. Great Langdale, kiedyś górnicza osada dzisiaj baza wypadowa na wspinaczki po górach. Malownicze mała osada, domostwa na tle ogromnych gór robią wrażenie. Dzisiaj chcę Wam to pokazać troszkę inaczej. Zapraszam
108.
Załącznik 24253
109.
Ta poświata to mgła, minęło około 15 minut gdy dotarła do nas...widoczność baardzo ograniczona.
Załącznik 24254
110.
Załącznik 24255
111.
Załącznik 24256
112.
Załącznik 24257
113.
Załącznik 24258
114.
Załącznik 24259
Przepraszam za ilość ... nie mogłem się zdecydować... Zapraszam do komentowania:)
-
Bardzo podoba mi się 108, zarówno jeśli chodzi o kadr, jak i obróbkę.
I jeszcze podoba mi się 110 (chyba ostrość z tej pani uciekła na krzaczek).
I 111, też fajne.
-
1 załącznik(ów)
Trochę temat zbyt szybko ruszył do przodu:) chciałem pokazać Tobie moją wizję jednego z Twoich zdjęć, trochę jaśniejszą.
Co do ostatnich zdjęć, to nie przemawiają do mnie zbytnio czarnobiałe panoramy:)
-
Ja też nie przepadam za czarno-białymi widokami :roll:
-
Jak przedmówcy...
Iszi, przezwyczaiłam się do tych soczystych, zielonych łąk i grafitowe niebo :roll: BW zupełnie mi w Twoim wydaniu nie wchodzi :???:
-
1 załącznik(ów)
Wojciech_Gd (Twoja "jaśniejsza" wersja znacznie lepsza), Helmuth- chyba przesadzam ostatnio z ilosćią wstawianych zdjęć przez co są niedopracowane....
Tu posiedziałem dłużej....
108 popr.
Załącznik 24277
-
Znacznie lepiej :)
Bardziej mi odpowiada konwersja BW, widać więcej szczegółów, sprytnie zamaskowałeś przepał na niebie. Mimo wszystko, za Lolitą- brakuje mi soczystych, zielonych łąk i grafitowego nieba :wink:
-
Miejsca na plenerki świetne. Twoja wizja oddania tych widoków w bw interesująca ale zadają sobie pytanie czy tak ciekawa jak w kolorze?. Osobiście wolę jednak przy tego typu fotografii kolor chociażby dlatego, że zieleń łąk nie miesza się z brązem gór a nad wszystkim panuje oddające klimat niebo. W bw wszystko to raczej jednorodnie się miesza i spłaszcza plastykę widoku.
-
Kadry mi się bardzo podobają Twoje, jednak nie rezygnuj z koloru:)