-
Witam.
Wczoraj stałem się posiadaczem w/w lampki, zapłaciłem za nową 820 zł(po przeliczeniu na złotówki). Po krótkim teście - stwierdzam że wyzwalanie zdalne działa z e-30 bez żadnych aktualizacji....Natomiast jeśli chodzi o wspomaganie af - to trochę swieci powyżej punktu... , ale to chyba nie jest problem.
Pozdrawiam
-
O rozbierznosci wspomagania af i centralnego punktu bylo w olipedii. Powyzej ~1.5m nie przeszkadza wdzialaniu af.
-
Witam...
mógłby mi ktoś napisać ja wyzwolić metza wbudowaną lampą e-520?
w wolnej chwili w saturnie [jestem promotorem] bez problemu wyzwalaliśmy metza [tez 48] wbudowaną lampą nikona, nie było żadnego problemu, natomiast w olku coś mi nie pykło ;p
pozdrawiam
-
w lampie ustawiasz tryb SL a w body Tryb RC (druga zakładka, druga opcja od góry) no i oczywiscie podnosisz wbudowaną lampkę. Pzdr
-
ha! dzięki wielkie! teraz święta na pewno będą wesołe :D hehe
i Wam przy okazji też życzę takowych :)
pozdrawiam
-
a mam jeszcze dejdno pytanko:
można zrobić tak, żeby lampa wbudowana wyzwalała metz'a ale sama nie doświetlała? wiem ze coś takiego jest możliwe w nikonie d90 ale w olku tego nei znalazłem niestety... [dla przypomnienia mam e520]
-
Sądzę że jak w wbudowanej zmniejszysz siłę błysku na minimum to Metza odpali a nie będzie ingerować w fotkę.
-
Sa tez takie nakladki uniwersalne na wbudowane lampy.Zaslaniaja blysk na wprost.
-
a czy ktoś się orientuje czy w lampie można wyświetlić jakieś menu serwisowe (podobne do tego jakie mamy w aparatach) po to by sprawdzić ile lampa wykonała już błysków czyli jaki ma już przebieg???
-
Jam mam trochę inne pytanie:) Już od dłuższego czasu jestem posiadaczem tej lampki i spisuje się świetnie przyszedł czas na małą zmianę i chce kupić metza 58 . I tu moje pytanie :) ... Za ok. 2 tyg przyjdzie canon 30d dla mojej siostry i chciał bym jej zostawić mojego metza 48 , problem w tym iz nie wiem czy będzie współpracować (chodzi mi o pełną automatyke). Czy ktoś z forumowiczów próbował podłączyć tą lampę do innego systemu?? Może istnieje jakaś kostka ?