Dlaczego? Przecież to reportaż.
Wersja do druku
Podoba mi się uniwersalność tego hasła. Można je zabierać na każdą demonstrację, przeciwko czemukolwiek lub w poparciu czegokolwiek.
Zawsze są zwolennicy i przeciwnicy, w każdej sprawie.
PS
W zasadzie czego dotyczyła ta demonstracja? Tyle tych haseł, że trudno się połapać czy chodzi o szczepienia, surowce naturalne, lasy, GMO czy o 5G.
Chodziło mi o to, że wątek jest "z ulicy", a ostatnia wrzuta jest z parku/trawnika ;)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Wszystko zostało wcześniej wyjaśnione, demonstracja dotyczy wolności, a głównym organizatorem jest jakaś fundacja o precyzyjnie określonych sympatiach/powiązaniach politycznych.
Gdybyś zapytał, to byś wiedział o jaką wolność chodzi, a tak, to tylko bajdurzysz nie na temat...
Już wcześniej pisałem że ten Marsz organizowało kilka stowarzyszeń i organizacji. Marsz był generalnie sprzeciwem wobec polityki rządu wobec Covid 19.
Manifestujący sprzeciwiają się zamykaniu polaków w domach, szczepieniu dzieci czy też segregacji sanitarnej społeczeństwa na osoby zaszczepione oraz nie zaszczepione.
Te organizacje mają także inne swoje cele które chciały przy okazji Marszu pewnie wypromować .
Hhehe.
W sumie manifestanci zeszli z ulicy i udali się do Parku Dolina Trzech Stawów.
Jeszcze kilka zdjęć. Dużo już nie zostało.
718
Załącznik 236574
719
Załącznik 236575
720
Załącznik 236577
721
Załącznik 236576
722
Załącznik 236578
723
Załącznik 236579
724
Załącznik 236580
725
Załącznik 236581
Dobre fotki, wiernie, z nerwem reporterskim oddają przebieg marszu protestacyjnego, styl i zaangażowanie uczestników.
Oglądanie takiej demonstracji wytwarza chaos pojęciowy mojej głowie. Od Lasów Państwowych poprzez segregację sanitarną do Chrystusa króla Polski.
TJ