Nie wiem jak radzi sobie Saab, czy w ogóle jest. Natomiast Pentax chyba sprzedaje całkiem fajny sprzęt. Olympus bez wątpienia oferuje znakomite aparaty i obiektywy. Salonu Saaba nie widziałem.
Wersja do druku
Gwoli ścisłości - to nie Pentax sprzedaje. Nie ma (i nigdy nie było) producenta aparatów fotograficznych nazywającego się "Pentax". "Pentax" to marka handlowa która od momentu stworzenia w latach 50-tych przez kilkadziesiąt lat należała do Asahi Optical Co. Na początku naszego stulecia Asahi Optical Co. sprzedała te markę firmie Hoya (producent szkła optycznego, znany nam dobrze z filtrów fotograficznych), po kilku latach Hoya też ją sprzedała firmie Ricoh (producent drukarek i kserokopiarek, przed laty również całkiem fajnych aparatów fotograficznych) który o ile wiem jest aktualnym właścicielem Pentaxa.
A ile ma kosztować to 50/1.4 ?
Bo widziałem jakieś pomroczne kwoty.
Body SONY alfa jest raczej niewielkie, a obiektyw można zmienić ;-)
Załącznik 208173
Można, ale żeby mieć wybórt trzeba na zakup przeznaczyć spore środki. Dla mnie SONY ma tylko 24 i 55 f1.8. Poza tym jest drogo lub nie ma nic. Nawet w przypadku tych dwóch Zeissów żeby nie wydać po 5kPLN za obiektyw trzeba ściągać ze znanego sklepu z HK ;) Największy wybór świetnych optycznie jasnych obiektywów stałoogniskowych w akceptowalnych przeze mnie cenach jest w m4/3 i systemie Fujifilm.
A nie. Stop Leica jest tak ciężka jak. Panas. Na camerasize były źle dane.
Czyli panas pewnie jest tym samym w innym opakowaniu.