Seria zdjeć z Coolpixa całkiem udana, najlepszy jak już Galvan zauważył rudzik. Na pozostałych detal jednak nieco słabszy.
Wersja do druku
Seria zdjeć z Coolpixa całkiem udana, najlepszy jak już Galvan zauważył rudzik. Na pozostałych detal jednak nieco słabszy.
jeszcze kilka fotek nikonem P950
195
Załącznik 260950
196
Załącznik 260951
197
Załącznik 260952
Mi się najbardziej podoba z serii z Coolpixa 193 ale to może ze względu na walory wizualne Raniuszka;]. Czapla też fajnie złapana (choć pewnie chciało by się mieć czystsze tło...). Może 195 troszkę odstaje jakościowo (może crop albo wyciągane z cieni...?) ale dla mnie zdecydowanie efekty z p950 na plus.
Tak sobie patrzyłem na ceny to wygląda że p950/ p1000 cenowo dużo się nie różnią to czemu nie ten drugi?
biorąc pod uwagę jak kiepski AF ma coolpix to szacun za raniuszka i pełzacza :)
Wysłane z mojego SM-X516B przy użyciu Tapatalka
Skreśliłem P1000 , bo to już dość ciężka krowa , a różnica w ogniskowej już tak duża na zdjeciach nie jest widoczna . Zresztą w P1000 ze względu właśnie na dość sporą wagę układu optycznego, pojawia się sporo usterek napędu zoom. Nie ma co się oszukiwać, jest tam sporo plastiku w środku. No i akurat trafił mi się praktycznie nowy egzemplarz P950 za 2700. Tak , AF jest tylko do statycznych zdjęć. Ale mam dużo frajdy z zabawy tym aparacikiem.
no to jeszcze kilka z P950
198 grzywacz
Załącznik 261961
199 świerszczak o bardzo dziwnym upierzeniu
Załącznik 261962
200 i trzciniak
Załącznik 261963
201
Załącznik 261964
Zaskakująco fajne foty jak na tak małą matrycę. Trzeba tylko zadbać o tło i jest OK.
Aż tak źle z tym auto focusem ?
No AF to padaczka, ogólnie aparat wolny bardzo. Ale trzeba pamiętać ile ma lat, i że już na wejściu nikon nie wyposażył go w nowoczesne bebechy. A gdyby tak dzisiaj wcisnąć mu lepszy wizjer, LCD, procesor obrazowy, szybki AF , to byłby fajny sprzecik dla ptasiarzy. A tak jestem pewien, że następcy nie będzie, i ten zejdzie z półek w ciagu kilku lat (p1000 już nie ma)