Spotkanie w Kazimierzu zaowocowało bardzo małą liczbą zdjęć ([cenzura] pogoda). Widzę, że ten trend szczęśliwie Ciebie ominął. Jeśli dobrze pamiętam robiłeś jakieś ujęcia nocne - wyszło coś z tego?
Wersja do druku
Spotkanie w Kazimierzu zaowocowało bardzo małą liczbą zdjęć ([cenzura] pogoda). Widzę, że ten trend szczęśliwie Ciebie ominął. Jeśli dobrze pamiętam robiłeś jakieś ujęcia nocne - wyszło coś z tego?
Dwa zdjęcia z KD widziałem już na flickr. Nie zmienia to faktu, że mi się podobają. Bardzo delikatne światło złapałeś i piękne, łagodne szarości się ukazały. Odpowiada mi również kompozycja. Nie wiem, co w niej jest, ale Kazimierz na tych zdjęcia wygląda na ciche i spokojne, małe miasteczko.
Ależ ostry ten mju II! Bardzo duże ziarno Ci wychodzi na tych małych obrazkach ;) W jakim rozcieńczeniu używasz R09?
Pzdr
@wuju: dziękuję za miłe słowa, wydaje mi się jednak, że zbyt surowo oceniasz pozostałych uczestników zlotu. A te zdjęcia zrobiłem w niedzielę rano, przed śniadaniem, koło siódmej rano.
@suchar: zdjęcia kogo tego kościoła chciałem zrobić od momentu przyjazdu. To urocze miejsce.
Co do mju - obiektyw jest fantastycznie ostry. Co do ziarnia - to chyba tylko tak wygląda, mam odbitki 13x18 z małego obrazka i wyglądają dobrze, może i noszę okulary, ale ziarna nie widzę :-) Rozcieńczenie to 1+40, czyli dla Rodinalu to 1+50.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze.
ładnie .
42- pierwsze co w oczy to pieknie wszystko w kadrze umiejscowione, daje świetne poczucie przestrzeni od pokrtytego poranną wilgocią pnia drzewa do płotu.
43- ładnie prowadzą schody w tym ciekawym fragmencie architektury.
44- dymek świecy przez swą ulotność którą udało się zatrzymać ożywia w subtelny sposób zdjęcie. Na wszystkich pieszcząca oko rozpiętość szarości.
fotomic jak zwykle lakonicznie :-)
@Wiejo - fantastyczne interpretacje, miło czytać tak zgrabnie napisane pochwały :-)
Odcieni szarości dostarcza Ilford i Adox :-)
Dziękuję odwiedzającym.
Dwa kolejne z mju. Polecam (aparat, nie zdjęcia ;) )wszystkim szukającym poręcznego aparatu, na przykład do strita :-)
45.
http://flickr.com/photos/grouchysmurf/2996872988/
46.
http://flickr.com/photos/grouchysmurf/2999595607/
Film to, jak zwykle, HP5+, wywoływacz to, jak zwykle, R09.
Masakra jakaś, co zdjęcie to takie co mi się podoba :shock: :grin:
Super Łukasz naprawdę, świetny Kazimierz i jabłuszka :)
i gruszki... wyślij mi parę światłowodami co? :grin:
Tych jabłuszek to ja nie kupuję, pomimo pięknego światła i szarości ;)
PS. Chyba muszę jeszcze pomęczyć Rodinala i HP5+ w 1+50.
PS2. Szybki ma on ten AF?
Mysi, daj spokój, bo ja tu spłonię się tu zaraz, Ola się będzie pytała w czym rzecz, nie chcę się tłumaczyć ;-)
suchar - pamiętaj, jabłka są zdrowe. Ale żałuję, że nie miałem koloru, poważnie żałuję. AF-u nie mam jak sprawdzić, bo ustawiany jest dopiero w momencie robienia zdjęcia ;-) Do tego w mju nie patrzysz przez obiektyw, a przez oddzielny wizjer - w związku z tym nic się w nim nie rozmywa, ani nie wyostrza po złapaniu ostrości...