Może być wyciągany z kitów z GM1. W sklepie z tematu GM1 z 12-32 kosztuje 1446,-.
Wersja do druku
Może być wyciągany z kitów z GM1. W sklepie z tematu GM1 z 12-32 kosztuje 1446,-.
To dziwne, sam 12-32, czarny kosztuje tam 2.600 PLN :shock:. Link dałem wyżej...
---------- Post dodany o 23:50 ---------- Poprzedni post był o 23:49 ----------
Podatki w naszym pięknym kraju są zbójeckie, to fakt, ale chyba nie aż tak zbójeckie, żeby zrobiło to taką różnicę w cenie. No chyba, że cała ta transakcja to wypadkowa kilku elementów, które omawiamy.
Sam możesz sprawdzić: http://www.valuebasket.pl/en_PL/Pana...ew/17434-AA-BK
I jeszcze piszą, że jedynie 2.600 zł :mrgreen:
Nie wróżę im wielu transakcji :mrgreen:
...z zakupów w tym sklepie, są jak najbardziej pozytywne, kupiłem jak dotychczas jeden aparat i trzy obiektywy, na przesyłkę nie czekałem dłużej niż 9 dni, produkty oryginalne - jak dotychczas działają, przed każdym zakupem sprawdzałem ceny w polskich sklepach, na tych czterech produktach "zaoszczędziłem" około 1000 PLN względem cen krajowych, czyli nie mało, ale też i wielkiego szału nie ma. Jeden z obiektywów, który mnie interesował był tańszy w Polsce niż tam, więc kupiłem u nas... i tyle.
Zamówiłem u nich stałkę Olympusa 25mm 1.8 do mojego belusterkowca. Fakt, że dostawa nieco się opóźniła, ale po 2 tyg dostałem bardzo dobrze zapakowany produkt, nowy, działający bez zarzutu, a w kieszeni zostało 700zł, gdyz tyle więcej musialbym zaplacić za nowe szkło w Polsce.
czy są jakieś nowe doświadczenia z value basket? Próbuję przymierzać się do tej oferty http://www.valuebasket.pl/pl_PL/Pana...ew/12379-AA-NA :)
Cena lepsza niż w PL choć i tak nie mała.
w zeszłym roku (koło września chyba) kupowałam panasa 20 w VB - sprawnie poszło
także ja złych doświadczeń nie mam
Ja też nie narzekam, trzeba było mieć stalowe nerwy :wink: - brak kontaktu (o tym pisano więc się nie przejmowałem) ale wszystko skończyło się dobrze. Kupowałem w okresie Świąt Bożego Narodzenia.
Ostatnio bardzo loty opuscili. Sporo pisali na innym forum o nich.
pozdro
Kupowaliście przez allegro bo ktoś tu pisał, że tam wystawiają ale jakoś nie mogę ich znaleźć:(
Czyli to taka trochę rosyjska ruletka.
nyny o jakie forum chodzi?
ja akurat chyba kupowałam przez allegro od VB
Na nikoniarzach...
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=269893
pozdro
znajomy niedawno kupił EM5 II z 12-40/2,8 za baaaaardzo przyzwoitą cenę. Zadowolony, bo poszło szybko i sprawnie. Oczywiście, bez faktury, ze świadomością że cena jest jaka jest bo pewnie jest coś przekręcone na podatkach.
Jak na Gibraltarze byłem to były takie fajne ceny na aparaty i optykę - wszystko średnio 30% taniej.
Może też ktoś wykorzystuję strefę bezcłową?
ja kupowałem na allegro.
Ja też kupowałem na Allegro, ale od jakiegoś czasu już tam nie wystawiają.
Czytając opinie na forum nikoniarzy, nie wygląda to ciekawie. Albo towar nie przyjdzie albo przyjdzie ale każą zapłacić cło i podatek vat.:shock:
Jak wystawiali na allegro i działał allegrowy POK to można było brać bez większego ryzyka. E-M1 za 2600 to był dobry dil. Bez allegro to już większe ryzyko. Cena kusząca ale ja bym to traktował jako towar bez gwarancji.
Na gwarancję nie ma co liczyć ale jak przyślą nówkę to i tak się opłaca, zwłaszcza że używek raczej nie ma a jak by były (bez gwarancji) to pewnie i tak droższe. Zobaczę czy wrócą z ofertami na allegro?
Tu bym się nie zgodził.
Ostatnio wysyłałem paczkę na Reunion (terytorium Francuskie i takie tam prawo obowiązuje, czyli UE), a jednak przetrzymali tam przesyłkę domagając się cła gdyż w paczce oprócz używanych było kilka rzeczy nowych (zabawki dla wnuków, kilka leków na katar, kilka książek dla dzieci). No takie Żabojady...
Czyli zwykłe plotki. Moim zdaniem jest/był to OEM-owy model biznesu. Nie sprawdził się, bo wiodące firmy nie dawały zarobić. Pewnie mało kto się skusił na -10% bez firmowej gwarancji. No i dzięki VB możemy oszacować, że niszowe firmy
(takie jak np. Olek i Fuji) przeznaczają 40-50% ceny na serwis i marketing.
Witajcie
Moje OMD EM-1 przyszło błyskawicznie, żadnych podatków. Cena cudowna bo 2600zł. Od sierpnia 2015r bawiłam się nim prawie non stop. Niestety w ostatnią sobotę zdechł.
Zepsuł się wyłącznik. (Bateria i ładowarka działaja OK - sprawdzone na Sikorowym Olku).
Zastanawiam się, czy ryzykować i odsyłać do sklepu, czy odboleć kasiorkę i wysłać do naszego serwisu...
Współczuję i nie potrafię nic doradzić. Jaki miałaś rodzaj gwarancji podczas zakupu? Obecnie piszą o "gwarancji lokalnej", cokolwiek to znaczy. Jak ktoś to przerabiał to chętnie się dowiem, kusi mnie jeden zakup.
Gwarancja jest taka, że musisz odesłać do sklepu i oni coś tam robią... Nie wiem czy w autoryzowanym serwisie.
Do Azji? To przeczy temu, co (aktualnie) piszą na www.
może O.K Serwis w Gd, jeżeli nie musi być autoryzowany ?
585584795 - zawsze można zapytać
Aparat odsyłasz chyba nie do Azji, tylko do Holandii, o ile pamiętam.
Jeśli już miałaby być naprawa odpłatna, to jednak w serwisie fabrycznym, gdyż nie blokowałoby to dalszych uprawnień gwarancyjnych. Koszt naprawy podlega wycenie i można się z niej bezkosztowo wycofać. Nie wiem, jak naprawia Value Basket w ramach gwarancji - jeśli to robi w Europie, to autoryzowane serwisy Olympusa są tylko w Prerovie i Lizbonie, a tam musiałby zapłacić za naprawę. Raczej dysponuje jakimś kontraktowym serwisem wielofunkcyjnym?
Kasiu, nie wiem, co doradzić :-(
klikacz - pytałaś, szukałaś jakichś informacji bezpośrednio w Valuebasket? Twoje rozterki potwierdzałyby przypuszczenia że w zakupy w VB są bez gwarancji :(