No i w nowej wersji "pojawiła się" (w mojej percepcji) tajemnicza koperta.
Wersja do druku
No i w nowej wersji "pojawiła się" (w mojej percepcji) tajemnicza koperta.
Nie z Ciebie, tylko ze mnie ;)Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
A co do koperty to racja, polecam wymazanie :D
:mrgreen: dzięki za komentarze
wstawiam poprawkę. NIe jest to w 100 % to co chciałem osiągnąć, ale jest lepiej. Wymyśliłem sobie również, że przydałaby się tam postać z parasolem jakimś, co by kojarzyło miśka z nurkiem, będę drążył temat ;)
ps. a koperty się nie pozbędę :razz:
Ja się z koperty cieszyłem. W pierwotnej wersji była mała i była śmieciem, teraz jest elementem.
Dwa elementy wpadające w oko to dobrze, trzy to już nie wiedziałam czy patrzeć na prawo czy na lewo. Ta koperta bardziej zwróciła moją uwagę niż postać.
Jakby nie patrzeć to wszystko zależy co autor zdjęcia chciał pokazać. Aż wstyd, bo ja bym mu całe poprzerabiała :oops:
zapraszam do zabawy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Marge
kategoria - nudne
z serii Wrocław - miasto duchów :razz:
następne
Nr 33 jest dla mnie bomba :)
Mi również 33 przypadło do gustu. Ma to coś.
W 34 wydaje mi się, że leży tematyka.
w 33 nie leży mi niestety kadrowanie. Widział bym je szerzej, niestety musiałem je tak przyciąć gdyż po prawej stronie zaparkowali samochód, który totalnie rozwalał mi feng shui
:mrgreen:
dzięki za komentarz
Popieram ;)Cytat:
Zamieszczone przez Switch
a ja się tam wyższych celi nie doszukuję w nr 34, za to bardzo podoba mi się kompozycja, jak zresztą w większości twoich zdjęć, wszytko ma swoje miejce.
Podoba mi się zdjęcie z tramwajem - popieram w całej rozciągłości, rozmazanie wprowadziło dużo dynamiki do kadru.
czekam na rozwój wydarzeń. ;)
33. podoba mi się temat jednak (podobnie jak autorowi) nie leży mi kadr - poucinane z prawej i u góry (przynajmniej wioemy dlaczego).
W 34. temat faktycznie mało wyrazisty ale kadr fajoski :)
33- fajnie przypatrzone, smugi ludzi wprowadzają dynamikę obrazu. W biały dzień to jaką ustawiłeś przysłonę f8 czy 11 czułość ISO100?
fota robiona była gdy na dworze szarości zapadały, parametrów nie pamiętam, ale przysłona to min 11, aiso na pewno 100. Mam jeszcze kilka z tego rodzaju. Jak przeszperam to wrzucęCytat:
Zamieszczone przez bit4
heh jak to mówią szara smutna rzeczywistość taż potrafi być czasem kolorowa
olek + biometar 80 mm
przedostatnie bardzo fajny pomysł i światło, ale wydaje mi się , że za ciemne.
ostatnie tak jak pisałem w publicznej ;)
Witam
Przepraszam, że tak wybiórczo odnoszę się do zamieszczanych zdjęć ale to po prostu impuls.
33 - bardzo mi się podoba. Robi wrażenie i skłania do chwili refleksji, przynajmniej mnie.
Dwa kolejne już mniej do mnie trafiają, zwłaszcza ostatnie, może dlatego, że nigdy nie miałem przyjemności odwiedzić Wrocławia.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
Fajowa fotka, BW. Malunek na bezemocjonalnym betonie mimo wszystko ociepla klimat fotki. Trochę industrialu widać- rura po lewej i narożnik po prawej ale dzięki temu wiadomo, że to Grunwald :-) ps. a ta sympatyczna Pani po prawej to już chyba u mnie była (> Market foto)
hehe może chodzi po wro i śledzi chłopaków z czarnymi olkami :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez bit4
dzięki za odwiedziny - następna fota
ps . jak wlepić kod podlinkowania tak aby miniaturka nie była taka mała? W przypadku wlepiania innych na poście pojawia się tylko kod bez miniatury. Ktoś w swoim wątku miał już ten problem zdaj się :roll:
Miniatruka musi być mała. A w galerii pod swoim zdjęciem masz kilka rodzajów kodów, wypróbuj.
Co do zdjęcia - to z babciami jest super, ich miny plus ten malunek - uśmiech mój budzą :)
hehe i wszystko jasne, dzięki za pomoc ;)
rzeczywiście przedostatnie fajoskie ;)
ostatnie - też niczego sobie, leży mi centralne kadrowanie, ale można by przyciąć lekko z góry
ps - numeruj foty
ups. numerowałem, ale odkąd podklejam linki z publicznej, nie widać tytułów - numerów, obiecuję poprawę ;)Cytat:
Zamieszczone przez git
W 39 druty idące na skos na górze mnie drażnią... Poza tym ok. Ale bez fajerwerków.
moim zdaniem nie przeszkadzają. Bez nich kompozycja była by zbyt stateczna.
dokładnie dlatego ich nie stemplowałem. Fota zrobiona w Hiszpanii, a Hiszpania kojaży mi sie z między innymi wszędzie zwisającymi kablami. Jaaaaak ja lubię kable ;)Cytat:
Zamieszczone przez git
rynek 16 11 2007 .jpg
podoba mi się ten beton w kadrze w powiązaniu z człowiekiem
7.
bez słupa w tle byłoby jeszcze lepsze, lubie małą GO :)
10.
juz chyba nawet oceniałem na galerii, świetny portret
16, 17, i 18
Świetny klimat miejskiej zabudowy
set z palącym się samochodem
bardzo dobre, a 19 poza reportażem ma świetny kadr
21 (hala ludowa)
świetne, symetria, kadr
25 i 26
slodkie te dzieciaki
31
przyjemna fotka
33.
kadr mi troche nie pasuje, wolałbym w tle same podcienie, bez widoku ulicy po prawej
fota bez numeru z rowerzystą
świetne
39
ciekawe, niepełnosprawny człowiek przytłoczony betonem
Myślałam, że już komentowałam poprzednie... jednak nie.
A więc w 39. podobałby mi się czystszy kadr, za dużo tych linii wszelakich. Ale i tak ciekawe miejsce i sytuacja.
40. - ot typowa sytuacja - stare i nowe. Tu jednak zastanawiam się, jak wygląda to w kolorze, i czy sam ten stary budynek (kościół?) nie jest na tyle ciekawy, coby poświęcić mu osobne zdjęcie?
41. Podoba mi się. Fajne chmurzyska.
Przedostatnie skomentowałem w Galerii :)
Ostanie również mi się podoba chociaż musiłem poswięcić mu trochę czasu.
Pierwsza rekacja to było "Ło! Obciął wędki!" ;)
Jednak po dokładniejszym przyjrzeniu się zauważyłem dalszych wędkarzy na drugim planie i fantastycznie grające niebo. Obróbka tez, jak dla mnie, bez zarzutu.
Jednak wolałbym wędki w całości ;)
Witam
39 - podoba mi się ta fotografia. Tło zupełnie mi nie przeszkadza. Skoro wisiały tam kable to niech wiszą. Najbardziej uderza mnie samotność siedzącej kobiety. To wrażenie potęguje zasłonięte okno, a przede wszystkim puste krzesło obok niej. Taki jest mój subiektywny odbiór tego zdjęcia.
41 - przyjemny kadr. Bardzo chętnie obejrzałbym wersję kolorową. Choćby ze względu na niebo.
Pozdrawiam
jest to jakieś gimnazjum na tyłach nowo powstałej galerii grunwaldzkiej. Przymierzam się do kilku fot w tym miejscuCytat:
Zamieszczone przez agapiet
wyobraziłem sobie tę fotę z nadbudowanym niebem tak aby ująć całe wędki i zmieścić kompozycję w kwadracie, resztę zostawiając taką jaką jest - było by dużo lepiej. Niestety nie będę miał drugiej okazji.Cytat:
Jednak wolałbym wędki w całości
Ciekaw jestem co wy na to ? ;)
podoba mi się ta fota, a jeszcze bardziej komentarze pod nią :mrgreen: