Robert pikne te Twoje robale.
Wersja do druku
Robert pikne te Twoje robale.
Mucha jest swietna, zaczynam sam nabierac ocboty na wyjscie w trawy:)
Dzięki Panowie, staram się. Teraz żałuję, że tak późno zdecydowałem się za to zabrać. Kusiły (i nadal) ptaszki, ale do tego trzeba w miarę dobre tele, a planów różnych się zbiera i wydatek na szkiełko ciągle odkładam. W 12-50 jest tryb makro i inwestować nie trzeba. Mucha też mi się podoba, choć nie każdemu musi ;).
YM019 Trudno jesienią znaleźć gąsienice dziś mi się dwie trafiły, takie same co prawda ale zawsze :)
Załącznik 131942
YM020
Załącznik 131943
YM021
Załącznik 131944
Muszki są świetne. Wszystkie trzy.
Pozdrawiam.
z ostatnich 19 i 21. na 19 i oświetlenie i kropelki są w moim guście
z dyfuzorem świetna robota. głowa na karku, sprawne ręce i są efekty
Jeszcze jedno z porannego spaceru,
YM022 takie nie wszystko ostre lubię, i od czasu do czasu będę wrzucał ;)
Załącznik 131957
Dziś dotarł do mnie zamówiony Industar 61/3 szybki test musiałem zrobić i podoba mi się już to szkiełko więcej testów nie będzie, kolejne już z polowań.
F2.8 bez lampy
Załącznik 131958
F4 z ręki z dyfuzorem lekko obrobione
Załącznik 131959
F4 z Raynoxem dcr250 z ręki z dyfuzorem, lekko obrobione
Załącznik 131960
Ten ślimaczek jak z bajki !
Świetne zdjęcia! To kropelkowe mnie ujęło :roll:
Slimaczek akrobata.
Dziś dwie fotki, obie z Industara, szkiełko ma przysłonę w kształcie gwiazdki, trzeba się do tego przyzwyczaić :)
YM023
Załącznik 132007
YM24
Załącznik 132008
Cześć,
Zaczyna się robić ciekawie, z każdym kolejnym zdjęciem :)
Np 22 - fajnie zbudowany kadr,fajna treść, jak i 23 - też przyjemny - aż się prosi aby to tło w bokeh' dopisywało treści w kadrze.
Na pewno się doczekam! Idzie ci swietnie.
o! zauważyłeś, ten pajączek to była walka by był w kadrze, trzeba było trochę posprzątać, traw, liści i gałązek i uważać przy tym żeby nie zwiał
szczeże mówiąc ten bokeh to dopiero w domu na kompie zobaczyłem, teraz już będę się starać do odpowiednich kadrów to szkło używać, muszę z raynoxem go sprawdzić czy też będą gwiazdki.
:) w sumie wolałym bez gwiazdek ale może z czasem ciekawe efekty dam radę z nimi uzyskać.
No to proszę bardzo, jeszcze jeden Alien, specjalnie dla Ciebie :mrgreen:
YM025
Załącznik 132030
Industar najlepsze gwiazdki robi w obrembie przyslon 4-8 ;)
Z fotek najlepiej mi sie podobaja 23 i 24.
pozdro
się starał będę :)
Fajnie Ci idą te oblechy, coraz ciekawsze kadry :grin:
a gwiazdki są oryginalne.
limaczek i konik z gwiadkami podbają mi się
Yamada fajnie ci te robale i inne cuda wychodza.:grin:
Przejzalam sobie caly watek i jest coraz lepiej. Po drodze zwrocil moja uwage slimak(13)…. niby nic a cieszy. Cos w tym zdjeciu jest, podobnie jak 22, tez fajne.
W ostatnich gwiazdkowych zapowiada sie, ze bedzie ciekawie. Pieknie to szklo maluje i jestem pewna, ze wycisniesz z niego wiele ciekawch zdjec.
Pajakow nie lubie, ale bede tutaj zerkac :wink:
No, kolego Yamaha, pięknie, coraz piękniej...
Będę zaglądał znowu.
Mi się też ślimakowy bardzo podoba. Taki inaczej pokazany. Trochę bajkowo.
P.S. Y, musiales wykazać się nie lada refleksem, by go złapać. No i pewnie krótki czas, by wyszedł nieporuszony ;)
Ciekawe eksperymenty :) , na wiosnę "nyny" będzie miał konkurencję :grin:
Gąsieniczka z kropelkami i slimak - świetne.
Dzięki za to, że odwiedzacie ten wątek. Fajnie, że niektóre foty się podobają, i to nawet dziewczynom :). Dziś będzie kolejna porcja. Po południu jak wrócę i skończe obrabiać. Pozdrawiam wszystkich :)
Dalej - bliżej będzie plus z gwiazdkami :) wszystkie trzy z Industara
YM026
Załącznik 132105
YM027
Załącznik 132104
YM028
Załącznik 132106
Jeszcze jeden maluszek :)
YM029
Załącznik 132110
YM030
Załącznik 132111
Zdecydowanie 26 najlepsze :)
p.s. Podpowiem Tobie, zaopatrz sie w pierscienie posrednie (takie zwyklaki bez niczego) i zapnij sredni do tego industara ;)
pozdro
Mam zamiar, zakupić te pierścienie, na alle... są 2 aukcje, trwają...
Z ostatnich podobają się mnie 26 i 30.
Dobre zdjęcia, gratuluje. Niezły dyfuzor. Widziałem komplet pierścieni na m42 na giełdzie staroci w Bytomiu. Daleko nie masz. Ja kupił em za 20zl.
zamówiłem takie pod bagnet m4/3, bez automatyki, zawsze będę mógł podpiąć systemowe szkła do tego. W jakiejś tam przyszłości dokupię takie ze stykami :)