Sadzik wyszedł ładnie (64) :)
Wersja do druku
Sadzik wyszedł ładnie (64) :)
55 to z moich nowojorskich czasów. Spędziłem tam trochę czasu, a nawet więcej niż trochę.
Jak wygram w Totka:wink:, to jeszcze wyjadę tam na parę miesięcy. Mam duży sentyment do tego miejsca. Co krok, to temat do focenia:).
Jesień, zima i zima.
66. Załącznik 12263167. Załącznik 12263268.Załącznik 122633
Jestem zdecydowanie za zimą :) , 66 może z perspektywy asfaltu?
Jeszcze dwie pory i będziesz mieć komplet.
Bardzo mi sie podoba 67, szczegolnie fajne wrazenie robia te dwa drzewka, ktore sie stykaja nad droga.
Nie dziwię się, świetna jest :grin:
Taki sobie mały "reportażyk" Co zadziwiające z podobnymi scenkami, solo lub w grupie, spotykałem się w NY dość często. Jak widać spotyka się to z zainteresowaniem jednych, czasem i z zasłanianiem oczu w niebezpiecznych momentach:grin:, jak i z całkowitą obojętnością drugich.
69.Załącznik 12283970.Załącznik 12284071.Załącznik 12284172.Załącznik 12284273.Załącznik 122843
No nie taki sobie. Całkiem fajny :)
Najbardziej podoba mi się to zdjęcie seksualne czyli 6 na 9 - wygląda tak jakby się rzucał i leciał w powietrzu lub jakby zawisł na ziemią :)
z ostatnich też 67 najlepiej podeszło :) drzewka są świetne. i 72 jak człowiek-pocisk :) super to foto !
55 świetne, 59 bardzo fajne
Krótka historyjka i na końcu jej bohaterka:)
74. Załącznik 122956 74a.Załącznik 122962 75. Załącznik 12295776. Załącznik 122958
77.Załącznik 122960
Ladna historyjka,w parku kolo mnie wieworki sa rownie przyzwyczajone do karminia...potrafia wrecz lazic za Toba az cos im rzucisz.
Co do zdjec, ciekawe bardzo dla mnie jest 74,ale moja uwage przykul golab... wyglada na zazdrosnego, ze to nie jego sie karmi :)
76 tez bardzo mi sie podoba, choc te patyki/krzaczki pojedyncze za lawka nieco odciagaja wzrok.
77 rownie ladne, ale jakos mi w kolorze nie pasuje do calosci...
Czy fotografia 74 to pełny kadr tylko pomniejszony przed wstawieniem? Pytam, bo z ostatnich zdjęć najbardziej podoba mi się fragment na którym gołąb z zazdrością patrzy na wiewiórkę łapczywie pożerającą otrzymany kąsek. Jeżeli jakość będzie odpowiednia to proszę o skadrowanie tylko tych dwóch bohaterów zdjęcia, oczywiście z odpowiednią ilością "powietrza" po bokach i wstawienie do wątku :grin: Pozdrawiam.
O kolega ssonic też zwócił uwagę na gołębia to może też będzie zainteresowany nową wersją :wink:
64 podoba mi się, choć wolałbym je troszkę jaśniejsze
Bardzo ładna historyjka. A czemu zdecydowałeś się na cz-b?
Zdjęcia były robione 10 lutego i ich kolorystyka nie jest fajna. Jak to w zimie, gdy nie ma śniegu.
---------- Post dodany o 15:16 ---------- Poprzedni post był o 14:51 ----------
Spróbowałem coś zrobić, ale nie wiem, czy o to chodziło?
Tak, chodziło właśnie o takie "wyekstrahowanie" tych dwóch bohaterów zdjęcia. Ja bym jeszcze kadrował tak aby nie było tego ciemnego pasa u góry, czyli cięcie po trawniku z zabraniem proporcjonalnym przestrzeni po lewej stronie. No i pewnie starałbym się jakoś wyostrzyć zdjęcie dla uwydatnienia szczegółów, ale mam świadomość, że to może się nie udać. Takie zabiegi pokazują, że warto się przyglądać zdjęciom (własnym lub innych fotografów) w poszukiwaniu innej historii niż ta którą zawiera pełny kadr. Dziękuję.
Z ostatnich podobają się 59, 67, 68, 74a i 77 w kolorze też, chyba nawet bardziej.
Pozostałe też dobre, a te powyzsze bym wyróznił.
74 i 77 z historyjki, 77 b&w najlepsze moim zdaniem :)
Ja również mam swoje "z rowerka" :):
78. Załącznik 123174 79. Załącznik 123175
Podsumowanie:
Dopiero znalazłem ten wątek... wstyd :oops:
Za jedno dałem plusa, za więcej nie mogłem, szkoda.
Wyłapałem dla siebie takie które mnie dłużej zatrzymały: 26, 41, 62
O 55 nie piszę bo boskie i do FM trafiło.
Kapitalnie widzisz - światło :)
Fajne jest 78 ale chyba o ciut przedobrzyłeś z kolorami :)
78 ładne, acz chyba faktycznie z lekka za dużo koloru :)
Zielone z beskidzkiego spaceru:
80. Załącznik 12404681. Załącznik 12404782.Załącznik 124048
Zastanawiam się, co chciałeś pokazać na dwóch pierwszych.
Na trzecim widać ale nie poradziłeś sobie z ostrym światłem.
To samo miejsce i widok raz w przód, raz w tył. Ten w tył już nieaktualny.
83. Załącznik 12431984.Załącznik 124320
Zdjęcie 84 bardzo fajne.
Na 82 szkoda przepałów bo kadr ładny.
ad. 82
Byłem tam wg exifu o 11,46(12,46 czasu letniego, a więc w samo południe) i tak to wtedy wyglądało. Plamy mocnego światła przenikające gdzieniegdzie. Być może gdybym był tam dużo wcześniej lub dużo później, zastałbym lepsze warunki na zdjęcia. Wydawało mi się, że te przepały są jeszcze do zaakceptowania, tym bardziej że obrazują stan faktyczny.
No cóż, chyba źle mi się wydawało:)
Ostatnie czarno-białe przyjemne. 84 opiera się na dość oklepanym motywie, ale i tak fajne ;)
Dla mnie zdecydowanie 84 ale może troszeczkę inaczej bym przyciął :). Ale jest i tak fajne :)