Dzięki. Mam jeszcze trochę z tego miejsca, ale nie chciałem zanudzić:-) Ciasniejsze też by się nalazły.
Wersja do druku
Dzięki. Mam jeszcze trochę z tego miejsca, ale nie chciałem zanudzić:-) Ciasniejsze też by się nalazły.
O coś takiego jak dwa pierwsze z tej wrzutki mi mniej więcej chodziło. Ale więcej nic nie mówię - sama muszę ów budynek zaliczyć i zrobić po swojemu :) Świetny jest. Ludziki też.
Za 38, gdyby było w galerii, dałbym 5 :D
bufetowa, helmuth dzięki...
Ponieważ ostatnio bardzo lubię poruszać się rowerkiem po Kampinosie uraczę Was troszku zdjęciami z tej pięknej puszczy.
Będą to zdjęcia w czerni i bieli, ale także mocno zielone, jednym słowem różne. Mam nadzieję, że las pokazany moim obiektywem przypadnie Wam do gustu.
Pierwszym miejscem które chcę pokazać w kilku pstrykach jest Cmentarz Wojenny w Palmirach. Ponad 2000 krzyży. Warto tu przyjechać i zatrzymać się na chwilę. Wyciszyć się i pomyśleć.
46.
47.
48.
49.
50.
51.
O(bróbka wydaje mi się zbyt agresywna. Za to kadry bardzo interesujące.
Dzięki za miłe słowo. Bardzo lubię taką obróbkę i zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim przypada do gustu. Jednak będę starał się Was przekonać. Może z czasem mi się uda:-)
Znam szlak i pomnik. Tutaj praktycznie zaczynam każdą wycieczkę po Kampinosie
Twój widok cmentarza bardzo mi przypadł do gustu... tfu, jak to wyszło :roll:
Ale obróbka i kadr podobają mi się.
To nie był gest, przynajmniej z mojej strony,
to raczej należna wdzięczność tym, którzy za Polskę oddali to co mieli najcenniejsze - życie.
Poznałem ułana w sądzie, pomogłem napisać pozew przeciw zakładowi pracy,
on zaprosił mnie i moją wówczas narzeczoną na herbatkę, przegadaliśmy cały dzień
od 13.00 do 23.00 często miałem łzy w oczach na przemian z uczuciem bezsilnej wściekłości.
Gdy Wachmistrz opowiadał o tym co 14 pułk spotykało z rąk oprawców i na ziemiach Polskich
i Radzieckich krańcach Syberii. Zsyłkę przeżyło niewielu, a tymi którzy wrócili "zajęła się" UB.
Jemu zamordowali żonę w ciąży i dwójkę dzieci, gdy siedział na Rakowieckiej, innych spotkał
równie ciężki los... dużo by pisać. Musimy się spotkać i pogadać o tym co to się w Kampinosie
drzewiej działo.
Pozwolisz? To z kliszaka:
Załącznik 115975
---
edit:
foteczka stosunkowo młoda 24 lata ma.
Jasne, że tak. Zamieszczaj jak coś masz.
Tymczasem pociągnę trochę temat kampinosowy...
Uroczysko Łuża.
52. Tutaj większa wersjahttp://imagizer.imageshack.us/v2/160...0/843/720q.jpg
53.
54.
55.
56.
57.
58.
59.
Można, można. Trochę Was jeszcze pomęczę puszczowymi:-)
60. tutaj lepszy rozmiar-http://imagizer.imageshack.us/v2/160...90/34/q177.jpg
61.
62.
63.
64.
Kampinosy fajne, ale wolę Twoje zabawy z geometrią ;)
Pozdr
Fajne klimaty wyłapałeś, iście horrorowe. Wybrałabym się tam z jakimś ponurym jegomościem w prochowcu ;)
dżewa świetne
Bardzo dziękuję za miły odbiór. Wiem, że klimat lasu trudno jest pokazać. Ciągnie jednak człowieka do innego "lasu"
Wczoraj w ramach majówki wybraliśmy się do Krakowa. Wszędzie przywitały nas tłumy.
Fotograficznie głównie spędziliśmy czas na typowo wycieczkowych pstrykach. W drodze powrotnej padnięci, ale jeszcze przytomni trafiliśmy na dworzec połączony z galerią. Z góry przepraszam Krakowian, że tak to nazwałem:-) Szkoda, że zbyt mało czasu zostało na kadry. Parę strzałów jednak udało się złapać.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
76.
Pierwsze i balonik mi się podoba.
Dziwne, że nikt Cię nie pogonił w Galerii.
Na dwie moje próby fotografowania, za pierwszym razem miałem okazję robić co chciałem, za drugim razem ochrona mi zabroniła. Teoretycznie miejsce publiczne, ale schowałem - nie będę się kopał z koniem.
===edit===
pierwsze :D
Jak się ma białego XZ-2, to wszyscy myślą, że to zabawka:-) Ekran uchylany ułatwia sprawę:-P
Wiem jak to jest w galeriach, niewiedzieć czemu prawie wszędzie zabraniają. Może chodzi o ekspozycje sklepowe? Nie wiem. Ale architektura nieniektórych jest warta uwiecznienia:-)
Dwa pierwsze przypadły mi do gustu:) (może nawet drugie bardziej).
Duży plus za nietypowe pokazanie Krakowa :) Wyobrażam sobie sytuację - wracasz z Krakowa, rodzinka podekscytowana mówi "pokaż zdjęcia", Ty zadowolony bo wiesz że jest dużo, które Ci się podobają. I ich reakcja :)
Fajne - dwa pierwsze i dwa ostatnie najbardziej.
Dzięki!
Z Warszawy 5h autobusem 7h wizyty w Krakowie i powrót. 20 min czekania do toalety, tyle było luda:-) Bardzo byłem znudzony tym tłumem. Dopiero jak dotarłem na dworzec to zapaliła mi się żarówka:-P Tylko już trochę siły było brak.
Ale miejsce polecam wszystkim miłośnikom szkła, betonu i stali:-P
70; 75 i 76 - świetne.
Pierwsze dwa drzewa też.
Pozdrawiam.
Fajne fotki i ... nie poznałem że to Kraków :-)
A ja inaczej niż koledzy: 75, 70 i 72.
Z tym fotografowaniem w centrach handlowych to bzdura jest. Szczególnie w sytuacji, że dziś każdy w telefonie ma aparat. To taka trochę hipokryzja się robi, bo jak ktoś wyciągnie aparat, to zaraz, że nie wolno, ale na setki machających komórkami nikt nie zwraca uwagi.
To samo na koncertach :(
Biorę to za komplement:-P
Heh... Niedługo mam rocznicę ślubu. Jakoś rok temu kupowaliśmy sukienkę dla mojej przyszłej żony. Z racji tego, że miał być to skromny ślub itd. wybraliśmy się do jednego z centów handlowych na zakupy. Ukochana wybrała kieckę w jednym ze sklepów. Po wyjściu z przymierzalni ja wyciągnąłem aparat celem rejestracji chwili. Niestety po chwili z wielkim zaangażowaniem przybiegła sprzedawczyni i oznajmiła, że zdjęć nie można robić. W tym momencie firma straciła w nas klienta na zawsze. Przede wszystkim dlatego, że był to jeden z fajniejszych dni w naszym życiu.
Chyba ktoś za długo ogląda Modę na sukces:-P
No ale to chyba nie dotyczy oglądania panny młodej z pakunkiem zawierającym owąż suknię :)
Fazi - gratulacje :mrgreen:
I nie przejmuj się - oglądałem Marysię w obu nowych sukniach ślubnych (wtedy były cywilne i kościelne osobno) - więc niedawno mieliśmy 31 rocznicę :mrgreen: