29.
30.
Wersja do druku
Na Twoich zdjęciach można uczyć się anatomii owadów :)
29 - znakomite.
Podoba mi się kadr - no i robal oczywizna :)
Pozdrawiam.
zdecydowanie wolę bardziej motyle
No to jeszcze jeden dla Ciebie:
34. polowiec szachownica
jest śliczny, dziękuję :)
Żeby nie przynudzać tylko robalami tym razem góry. Nic nowego niestety jak na razie nie mam więc trochę wykopalisk z jesieni - jedne z pierwszych zdjęć jakie zrobiłem OM-D. Sugestie i krytyka mile widziane. Jak na to patrzę to część kadrów mi tak do końca nie odpowiada, teraz pewnie bym zrobił trochę inaczej.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
Piękne zdjęcia. Mimo że w górach mieszkam, to je kocham. I mam do nich wielki szacunek.
świetne z gór foty
Fotki makro robią wrażenie. Technicznie są wymuskane, z konceptem, kompozycyjnie przemyślane, sprzęt ze świetnym responsem - obiektyw (nasadka?) i sensor obrazu - świetny kontrast i mikrokontrast. Razem do kupy połączone dają dziełka, które przyciagają, inspirują, wzbogacają.
Pzdr, TJ
Zdjęcia Gór super. Bardzo ładne.
Dałbym ci za nie plusika, ale system uniemożliwia obecnie. :wink:
Piękne widoki.
Podobają mi się te zdjęcia z gór. Fajnie że wyjmowałeś ciekawe elementy z całego krajobrazu, nie siląc się na próbę zmieszczenia wszystkiego w szerokim kadrze. Miło się je ogląda bo nie są kolejną lepszą/gorszą odsłoną widoków foconych w górach przez co dziesiątego przechodzącego. Trochę by się można bardziej przyłożyć do obróbki coponiektórych ale jest OK.
Dzięki za odwiedziny i opinie:) Postaram się jeszcze coś wrzucić.
Ja również je kocham. W górach nie mieszkam, wśród gór się urodziłem i nawet są one w moim zasięgu widoczności. Tych ze zdjęć od siebie nie udało mi się dojrzeć choć podobno można je czasem zobaczyć z pobliskiej hałdy gdy jest ekstremalna przejrzystość powietrza.
Piękne górskie widoki. 37 i 40 to moi faworyci :-)
Góry przepiękne, ale makro to po prostu odpał. Bardzo mi się podoba, gratuluję.
Byłem ale niestety nie widziałem. To jeszcze dalej, koło 200km, więc trzeba na super warunki trafić. Ode mnie Beskidy zasłaniają, z hałdy szczyt Gerlacha można czasem dojrzeć.
Na hałdzie to najłatwiej jakiś kiczyk zrobić:
43.
Tak : ) ciut wiecej ziemskiej podstawy i byłoby genialnie ; ) Dobry moment na zdjęcie.
Wróćmy na razie do robali, głównie motylków. OM-D w serwisie i wszystko robione E-PL3. Żeby nie było zbyt fajnie nie zorientowałem się, że miałem wyłączonego RAWa i poszło tylko w JPGu.
44. Larwa biedronki i biedronka azjatycka. U mnie wystąpiła istna inwazja tych biedronek i obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to naszą siedmiokropkę niedługo będzie już można oglądać jedynie na zdjęciach :cry:
45. Bielinek
46. Polowiec szachownica
47. Rusałka osetnik
48. Rusałka pawik
49. Kraśniki
47... trąbka genialna a widoki z gór... malina :)
47 - bardzo na tak :)
47 też, ale 46 też całkiem fajne.
Piękne fotki pokazujesz. Moje gratulacje. Po całości.
Dla mnie tylko 47 na TAK, i moze jeszcze Krasniki.
pozdro
Przejrzałem cały wątek, świetne zdjęcia, zarówno makro jak i widoki z gór.
góry cudne zapodałeś ;)
przepiękne są i chce się na nie patrzeć wciąż
ale 47 - kapitalne ujęcie ;)
A moze rencuf nie umyles do tej mieszanki chinskiej
A robale i insekta slicznie pokazane.
Dzięki za odwiedziny i opinie.
Ciężko uchwycić moment kiedy motyl ma tak zwiniętą trąbkę, ale mówisz trąbka to jest trąbka :grin: (wygrzebana z archiwum).
50. Przestrojnik jurtina
Też się dzisiaj na robale wybrałem. Niestety do pięt Ci nie dorastam :-P Dałem tylko f=9,0 i za mała GO wyszła.
Twoje śliczności :)
nie no Panie, tak być nie może że moich gratulacji tu nie ma.
:grin:z wielką przyjemnością obejrzałem. macro bardzo lubię i podoba się, będę zaglądał
To może dzisiaj był zły dzień, nie ma się co zniechęcać. Dla mnie był zły - trafiłem na fajne motyle, perłowce malinowce, ale trafić te ruchliwe cholerniki w ostach dyndających na wietrze, dwa razy większych ode mnie, telezoomem z pierścieniami, w słońcu, bez wizjera to był koszmar prawie jak tez z ulicy Wiązów :roll:. Jak patrzę na fotki to same nieostre koszmarki widzę:shock:. Oj, kiedy O-MD z serwisu wróci :cry:.
Co do przesłony to z reguły używam w granicach 7...10. Więcej to jak warunki pozwalają, głównie ze statywu czyli prawie nigdy, choć to akurat może się zmieni jak na mniejsze robale zacznę polować :grin:
51. Rusałka pawik
52. Listkowiec cytrynek
53. Srogoń baldaszkowiec