Pierwsza fotka bardzo ładna - jednak i miejsce wydaje się być bardzo ciekawe :)
Wersja do druku
Pierwsza fotka bardzo ładna - jednak i miejsce wydaje się być bardzo ciekawe :)
---------- Post dodany 18-07-13 o 00:31 ---------- Poprzedni post był 17-07-13 o 23:31 ----------
To pierwsze to takie normalne ale to drugie fajnie wyszło :)
Dziwne niebo na obu.
Za samolotami nie przepadam. Drugie fajniejsze.
Tak sobie coś grzebnąłem. Lekko cieplej, lekko mikrokontrast, lekko ostrość
Załącznik 93188Załącznik 93187
-----
niebo jest jeszcze skopane (plamy)
Tym razem czas na studio, oprocz standardowej puszki jakiej uzywam z studio, postanowilem wykonac kilka zdjec OM-D. NIestety , przesadzilem z przyslona ( f20) i dyfrakcja zrobiła swoje. Tak czy inaczej, prosze Państwa, moja córka Jagoda i OM-D.
Ładna córka - nie posądzałem Cię o tak wyrośniętą córkę :)
Ty nam tutaj jakieś dyfrakcje, przysłony ... a córką chciałeś się pochwalić.
a tak, mam sie czym chwalic :-) a tak serio to sprawdzam om-d na roznych polach, dzisiaj padlo na studio
Na pewno nie podoba mi się jedna rzecz. Ta jasno błękitna oblamówka :)
Masz racje, chyba czas na zmianę monitora.
Fajnie się oglądało i czytało komenty. Zarzuć coś jeszcze i przypnij please coś lepszego do puszki :)
OM-D zawędrował do studia. Fotografowałem swoje dziaciaczki kiedy na zakonczenie postanowilem wlozyc Nikona do namiotu i sfotografowac go olympusem. Ja jestem zachwycony.
fota oczywiscie zrobiona om-d i to on mnie zachwycił - na 30 calach bardzo dobrze wyglada to zdjecie w pelnej rozdzielczosci
Cenie sobie rozmiar om-d - streetphoto w tym aparacikiem to przyjemnosc.
zajefajne choć wolałbym ciaśniej żeby wyeksponować "symetrie" sytuacji ; ) może kadr "pionowy" ; )
Dziekuje serdeczny kolego. Mimo wszystko caly czas tocze bój sam ze sobą, mam dwa DSLR ktorymi glownie pracuje na zleceniach. Brakuje mi odwagi aby przejsc calkowiecie na m4/3. Dzisiaj kolejny slub na ktorym bede uzywam w miedzyczasie OM-D. Brakuje mi szkiel - kit troche za ciemny. Moze 45 mm trzeba sobie sprawić.
Super fotka córki frosta.
Do ślubu polecam 12/2 - jeżeli potrzebujesz szerokiego - genialna jakość, będziesz zachwycony.
z punktu widzenia LOOK'u jako fotoślubnik lepsze jest duże DSLR - najlepiej z gripem do lampy :mrgreen: Wielkość ma znaczenie dla poczucia klienta że dobrze wybrał ;p
Na ostatnim fajnie wyszło z tymi dwoma planami :)
P.S. Tytuł wątku mocno odczłowieczony, ginie gdzieś pośród innych "Moich bojów" i "Moich zdjęć". Można poprosić moda o zmianę na bardziej spersonalizowany ;)
Foty streetowe w moim wydaniu to bardziej zdjecia z podrozy. Ostatnie zdjęcie ktore wrzucilem zrobilem podczas spacerku z rodziną. Zostało zrobione z "marszu". Pewnie gdybym był sam, bardziej bym sie przyłożył. No cóż, jest jak jest - chociaż na grupie Co do tytulu wątku to rzeczywisćie się troche zdewalułował, bo to juz nie pierwsze boje :-) Przed OM-D bardzo trudne zadanie. Wykonalem nim zdjęcie ktore bedzie wykorzystane do kalendarza - 70 cm na długim boku - jestem bardzo ciekawy efektu.
Kiedy swiat zachwyca sie nowym OM-D, ja nadal szczesliwie uzywam mojego starego Om-D
1
2
Kadry ok na 2 super dynamika tylko trochę obróbka mi nie podchodzi ale wiadomo gusta są różne .
Jarocin pozdrawia Gostyń :grin:
to drugie mi się nie podoba, ale pierwsze z ostatniego Twojego postu - świetne
Jedyneczke chętnie bym zobaczył ciaśniej wykadrowana, może w kwadracie.
Numeruj posty w wątku kolejno nie wg, postów, to ułatwia gdy piszesz coś o fotografiach z kilku postów w jednym.
za apz - zdecydowanie niepotrzebna prawa część kadru - dziewczynka jest najważniejsza a jej radość nie do przecenienia. Obróbka w odcieniach sepio podobnych mi nie leży.
Ogólna pochwała się oczywiście należy : )
Dziewczynka z 1 super
A ja uważam że jedyneczka jest świetna bez przycinania. Widać, że dziewczynka podeszła do stołu. Drugie zdjęcie też jest super.
---------- Post dodany o 05:37 ---------- Poprzedni post był o 05:12 ----------
Obejrzałam cały wątek i bardzo mi się wszystko podobało. Poza jednym - za dużo maruderów przyczepiających się do Twoich zacnych kadrów. Pozdrawiam Kasia.
obróbką zmasakrowałeś oba zdjęcia z tym że 1 ma potencjał i to za poprzednikami - bez prawej strony