Oglądają, oglądają... trabant się podoba :grin:
Wersja do druku
Oglądają, oglądają... trabant się podoba :grin:
Zabrałem dziecku zabawkę i powiem Wam, że dobrze się bawiłem. :) Poniżej efekt tej zabawy:
25. Żniwa
26. Wiejski Easy Rider :)
27. Takie tam z góry ;)
Dla zainteresowanych: Zdjęcia robione dronem Dji Phantom 3
A i dziękuję za komentarze do poprzednich zdjęć. Odpowiadając na pytanie:
No cóż ingeruję ale czy bardzo? Nie dodaje kolorów, one tam były tylko niektóre wydobyłem w LR :) zmieniając WB, operując suwakiem Vibrance czy ostatecznie wpływając na poszczególne kolory za pomocą panelu HLS.
Piękne efekty zabawy dorosłego zabawką dziecka :)
Kiedy przeczytałem, że zabrałeś dziecku zabawkę, pierwsze co pomyślałem, to to, że zwinąłeś mu modeliki i w piachu zacząłeś się bawić :-) Fajna zabawa w skali...
Doczytałem potem... też fajnie :-). Zapytam, aparat wbudowany w drona czy coś podpinałeś?
Dron pewnie em5 +12-40 nie szarpnie w górę a jeśli tak to ryzykowne bardzo. Może jakiegoś epl-ka ze stalką dało by radę. Chłopaki od latawców takie podpinają pod swoje zabawki ☺
Ponownie spoglądam z góry :)
28. Zielone vs Niebieskie
29. Niebieskie vs Zielone ;)
A i dziękuję wszystkim za odwiedziny, komentarze i punkty :D
epl-ka nie mam ale mam małego Canona G7X - to przyzwoity kompakcik. Może kiedyś obczaję jak go podpiąć pod drona.
Fajnie się bawisz, podoba mi się :grin:
30. Wchód słońca na Majorce
OM-D E-M5 + 7-14mm 1:2.8 - przy 7mm, ISO 200, f/18, 20,0 sec Wywoływane w LR6
bardzo fajny wzorek - piszę o zdjęciu z drona. Rozmyty widoczek z Majorki też mi się podoba.
Szczęściarz z ciebie masz trudno osiągalne szkło 7-14 f/2.8 ;-)
Dronowe fajne - inna perspektywa i ciekawe wzory można uchwycić.
Coś w tym jest bo ten obiektyw wypatrzyłem w sklepie internetowym w dzień przed wyjazdem na wczasy. Zakup w piątek, dostawa na sobotę (w którą popołudniu wyjeżdżałem) więc miałem obawę czy dojdzie na czas. Jednak w sklepie internetowym stanęli na głowie i się udało :)
Była 6 rano więc może jeszcze nie skończył się zachód. W sumie to nie wiem bo piwo było darmowe więc mam prawo nie pamiętać. A kisiel w wodzie to zapewne sprawka Anglików, którym musiał nie smakować pudding podawany w hotelach więc wylewali go do morza. :)
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komenty.
31. Zachód słońca w Polsce :)
OM-D E-M5 + 7-14mm 1:2.8 - przy 7mm, ISO 200, f/9, 1/60 sec. Wywoływane w LR6
Teraz trochę mniej kolorowo...
32. Blue moon (tak, to pełnia sprzed miesiąca :))
OM-D E-M5 + teleskop, ISO 200, 1/320 sec. Wywoływane w LR6
33. Chmurka
Canon GX7, ISO 125, f/2.8, 1/60 sec. Wywoływane w LR6
Chmurka była jedną z wielu instalacji podczas bardzo ciekawego Bella Skyway Festiwal w Toruniu.
Ta chmura, coś ciekawego, pewnie masz więcej zdjęć z tego festiwalu, zapodaj.
Ufff..... Dziękuję za komentarz.
Na życzenie podam 3 fotki z innej atrakcji. Ogólnie mało fociłem - głównie oglądałem. Ogromny tłum, noc i brak statywu nie zachęcały do robienia zdjęć :/
34. Kolorowe latarnie 1.
35. Kolorowe latarnie 2.
36. Kolorowe latarnie 3.
Pierwsze i ostatnie z ostatniej wrzuty super.
Te latarnie to bajeczne są, gratulacje :)
Latarnie w wersji pierwszej - super!
Hej,
Fajna ta latarniowa konstrukcja, pierwsze 34 najbardziej abstrakcyjne, więc zatrzymuje najdłużej., ale i 3 36 ciekawe.
pierwsze faktycznie najlepsze
ale ie przynajmniej tłumaczy że nic tam wiele nie gmerałeś tylko konstrukcja sama tak wygląda
ogólnie całość na plus
Wygrzebane z szuflady...
37. Pajączek.
Bardzo ciekawy kadr.
Żeby nie było ciągle tak samo, to dla odmiany zgodzę się z przedpiścą :)
Kolejne odkrycie z szuflady :) i dziękuję za odwiedziny i komentarze.
38. Pszczółka
Pajączek i pszczółka w lawendzie bardzo fajne :)
Oba, cóż więcej pisać, brawo :)
Pszczółka jak pszczółka, ale te kolory i oświetlenie :)
Super!
39. Wschodem malowane...
Dziękuję za dobre słowa i proszę o więcej :)
Konstruktywna krytyka również mile widziana. W końcu publikuje tu zdjęcia też po to aby korygować ewentualne błędy w przyszłości :)
Kolorowo, ale nie plastikowo, ładnie operujesz kolorem na zdjęciach :)
Szkoda że więcej dołu nie ma kosztem niebaktóre nic aż takiego nie wnosi. Zdjęcie ładne, światło, fajne rozmycie wody. Podoba się, mimo tych proporcji.
To nie krytyka, a sugestia - mam podobnie jak yamada.
Mógłbyś spróbować przekadrować to zdjęcie do formatu 16:9 lub 16:10. Wyjdzie pseudo-panorama, która moim zdaniem doda uroku temu skądinąd świetnemu ujęciu.
A światło jest bajka :)
Wg życzeń. Jest lepiej? :)
40. Wschodem malowane 2
Dla mnie tak :)