Kolejna z GS645S
107
Wersja do druku
Kolejna z GS645S
107
Dla podtrzymania watku kilka francuskich obrazków z ostatnich wakacji.
108
109
110
Kolejna wrzutka z Francji. Tym razem Normandia.
111 Fecamp
112 Etretat
113 Le Havre
Świetne zdjęcia. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Podobają mi się grubaśne, białe ramy. Zdjęcia w ten sposób prezentowane szlachetnieją. Muszę spróbować na moich fotach.
Podoba mi sie to co tutaj pokazujesz i twoje eksperymenty z kliszami.
Co ja bede duzo pisac.Przeczytajcie drugi post w tym watku.
Czy ja nie mam nosa,mam.Nos moj , jego umiejetnosc wywachiwania i kilka innych zalet to podstawa mojej calej rodziny.:-P:mrgreen:
Zawsze jak oprawiam w ramy to daje passe-partout na kilka cm. ii tak mi juz zostało z tymi ramkami.
---------- Post dodany o 09:03 ---------- Poprzedni post był o 08:56 ----------
"Moje widoki" kolejna odsłona niekończącej się serii
114
115
116
Świetne świetne, ciągle mam nieodparte wrażenie, jakbyś trwał w PRLu , nawet pokazując te zdjęcia z zagranicy,ale to tylko moje takie:)
kilka spoko kadrow np 110 Bardzo spoko pozdrawiam
Ladne kadry, jest co podziwiac.
107 i 113 świetne.
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Czas na kolejną porcję z Francji:
117
118
119
118 Robi fajne/dziwne wrażenie jak się przyjrzeć :)
Wbrew pierwszemu wrażeniu nie jest to efekt multi ekspozycji. Szyby sa lustrzane i odbijaja to co za mna się znajduje...
Moze kilka wczorajszych fotek...
120
121
Jeszcze miesiac temu zazdroscilem wam tej zimy, ale teraz to juz wspolczuje :)
Skoro wczorajsze, to musze stwierdzic, ze w przeciwienstwie do mnie, nie trzymasz klisz miesiacami w lodowce ;) Zazdroszcze determinacji :)
Zwykle z pleneru przynosze 2 sztuki średnich rolek czyli zależnie od formatu od 20 do 30 fotek akurat na jedno moczenie w korexie
Francja raz jeszcze...
122
123
124
Nie wiem dlaczego minimalizm w fotografii tak zachwyca... Co jest takiego w prostocie zdjęcia że przyciaga naszą uwagę? MZ jednoznaczna interpretacja. Czas na kilka minimalów :)
125
126
127
Wg mnie w dobrym zdjęciu właśnie to jest najfajniejsze ze im mniej zawiera elementów tym jest lepsze. A to dlatego ze wzrok koncentruje się na głównym motywie zdjęcia i nie jest rozpraszany przez wszędobylski natłok zbędnych szczegółów od brzegu do brzegu kadru. A zdjęcia w tym wątku są dobitnym i pięknym potwierdzeniem tego.
121 i 124 bardzo mi się podobają.
118 - ciekawe zdjęcie, lubię podobne.
122,127,126 - widziałem setki podobnych ale Twoja kompozycja jest świetna.
Dzięki Panowie ze chcieliscie napisac kilka słów... Kolejne dwie fotki z Francji. Tym razem ciekawe wnętrze koscioła... Freski bardzo zmeczone wymagaja renowacji ale klimat przedni... i jeszcze jedno z kanionu Verdon.
128
129
Ramkowanie na biało tych zdjęć i do tego tak szeroko, dodajeim dużo lekkości. Choć sam lubie w b/w mocne kontrasty, podobają mie sie te "lighty" :-)
Jesli moge zapytac Cie o technikalia ... na jakich negatywach robisz najczęściej, zwłaszcza te we wnetrzach i w czym je najczesciej moczysz ?
Od kilku lat uzywam do wołania głównie hydrofenu 99% zdjęć. Jest to bardzo uniwersalny wywoływacz dajacy małe ziarno i podbijajacy czułosć emulsji o 1/3EV. Jest to podróba Microphenu Ilforda tylko znacznie tańsza... Nie gardze żadnym filmem ale rzadko robie na czymś bardziej czułym niz 100. Głównie wybieram 50tki. Jak powszechnie wiadomo wraz ze wzrostem czułosci emulsji spada jej kontarast... Te we wnetrzach były robione na fomie 100 i Acrosie 100... Często robie na filmach przeterminowanych np 120 i 121 zostały zrobione na orwo NP15 1978r i 1984r :) Do ulubionych filmów zaliczam fome 100, Tmax 100, Deltę 100, PanF plus 50, Efke 50.
czmielek, dzieki za informacje i czekam na kolejne zdjęcia.
Znów Francja ale za to jaka...
130
131
132
Francja elegancja:)
Czekam na wiosne, wiesz czemu:)
pozdrowionka
130 bardzo mi się podoba. Fajnie uchwycona wieża, tak nietypowo. Brawo fajny pomysł :)
Francja fajnie pokazana, zimowe fotki...chlod czuc :-)
Dzięki Panowie,
@Janeczek plenerek czeka
@CzarMaX Fotka zrobiona kievem 88 i zodiakiem czyli rybim okiem.... Odbitka się świetnie prezentuje...
Kolejne kadry z Francji
133
134
135
133 też bardzo fajne jednak poprzednie bardziej mi się podobało ale to chyba przez tą nietypowość :)
133 intrygujące.
133 niezala w takim ujeciu. zatoka z portem moje klimaty.
Dzięki Panowie. Czas na "Portowe Opowieści"
136
137
138
139
Portowe piekne.
Ja zwykle slicznie!
pozdrowionka
Fajne jest to zdjęcie z mewą tylko jej głowa tak trochę dziwnie wyszła jak w podczerwieni :)