-
Odp: najtańszy bezlusterkowiec lepszy od najlepszego kompaktu. prawda czy fałsz?
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
cyt. "potocznie: inna możliwość, inne rozwiązanie, np. alternatywa dla planu gospodarczego;"
To troche jak z tym "Strasznie Cie kocham". Potocznie poprawnie, logicznie nie do końca.
Potocznie, to i buty można ubierać, tylko w co? Skarpetki na buty zakładać? No i ***** trzeba potocznie rzucić, bo to przecież najpopularniejsze słowo.
-
Odp: najtańszy bezlusterkowiec lepszy od najlepszego kompaktu. prawda czy fałsz?
ano nie zawsze, szczególnie w górach na przykład.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
cyt. "potocznie: inna możliwość, inne rozwiązanie, np. alternatywa dla planu gospodarczego;"
To troche jak z tym "Strasznie Cie kocham". Potocznie poprawnie, logicznie nie do końca.
Alternatywa - słowo to oznacza WYBÓR MIĘDZY DWIEMA MOŻLIWOŚCIAMI.
tv-forum oglądanie-pisanie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
Ja Ci powiem nawet, ze niektorzy na tym forum własnie ta droga poszli, i obecnie zdjęciuja sobie tymi złymi nie-cropowymi aparatami. Zapominasz tylko o tym, że fakt zmiany systemu, nie odbiera im jednocześnie prawa do wypowiadania się, i zabierania głosu w dyskusji na jakiś temat...
oczywiście, zgadzam się z tobą, tylko jest zasadnicza różnica między wypowiadaniem się a ciągłym udowadnianiem, że bezlustro jest naj.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
ano nie zawsze, szczególnie w górach na przykład.
No właśnie, to wybór, a nie jedna z możliwości. TV nie jest alternatywą :) Alternatywą jest wybór między forum, a TV.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
O co chodzi? Piszesz, że pytanie nie wymaga odpowiedzi, a potem upominasz się o TRUE lub FALSE. Wyluzuj, porób trochę zdjęć i świat znów będzie piękny :)
o nic mi nie chodzi, komentujesz moje wypowiedzi choć nie czytasz moich postów
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
podstawowe pytanie brzmi: prawda czy fałsz - dla Ciebie.
ja nie potrzebuję rady, bo decyzję już podjąłem - po prostu tak chciałem pogadać... jak to na forum bywa
wg mnie odpowiedź brzmi: Prawda.
(chronologia cytatów niezachowana)
dla mnie EOT
-
Cytat:
Zamieszczone przez
goldiesr
a kompakty nie mają jasnej, dobrej optyki? (lx7, xz-2, g15 itp)?
nie mają użytecznego iso do 1600?
nie mieszczą się w kieszeni?
proponuję pozbyć się uprzedzeń do kompaktów i poznać je. nie gryzą i można się zaprzyjaźnić :)
mnie nie gryzą kompakty, miałem ich ze 30, dlatego widzę różnicę
ps: teraz też mam i używam
do autora - nikt za ciebie nie wybierze, bo nikt nie wie co oczekujesz - a zakup powinien być na tyle śwaidomy aby zadowolić ciebi
-
nie lubię nikogo obrażać, bo to nie jest to w moim stylu (nie ulegam emocjom) ale jakiś tchórz mnie właśnie zaminusował nie podpisując się i do tego dał opis:
"za rozdawanie minusów bez sensu i bez podpisu :grin:"
paradoks.
Oświadczam że nigdy dotąd nikogo na tym forum nie zaminusowałem i jeżeli to możliwe proszę Administrację o oficjalne potwierdzenie tego faktu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
nie lubię nikogo obrażać, bo to nie jest to w moim stylu (nie ulegam emocjom) ale jakiś tchórz mnie właśnie zaminusował nie podpisując się i do tego dał opis:
"za rozdawanie minusów bez sensu i bez podpisu :grin:"
paradoks.
Oświadczam że nigdy dotąd nikogo na tym forum nie zaminusowałem i jeżeli to możliwe proszę Administrację o oficjalne potwierdzenie tego faktu.
Ubyło ci coś z konta osobistego albo z domu z powodu tego minusa?
Daj spokój...
Jeśli bardzo ci zależy i ma to istotne znaczenie dla zdrowia, życia i samopoczucia twojego i najbliższych to dam ci plusa :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
goldiesr
...nie oszukujmy się, m43 to małe matryce, często w stosunkowo dużym i ciężkim korpusie (g3, g5, omd), niewiele mniejszym od luster entry level posiadającymi znacznie większe matryce.
Niemądrości piszesz. Widać, że nie miałeś OMD w rękach. To aparat nikczemnie mały. Odrobinę ratują go przykręcone dwa gripy, ale z nimi cena jest kosmiczna. I dalej jest mały.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique
Ubyło ci coś z konta osobistego albo z domu z powodu tego minusa?
Daj spokój...
Jeśli bardzo ci zależy i ma to istotne znaczenie dla zdrowia, życia i samopoczucia twojego i najbliższych to dam ci plusa :)
nie, ale zrobiło mi się przykro,
tak jak kiedyś kiedy chciałem pocieszyć pewnego forumowicza i dałem linka do śmiesznej pary na portalu Photoblog i dostałem -300, niby nic, ale uważam że jak już ktoś daje minusa to powienien mieć na tyle cywilnej odwagi żeby się podpisać chociażby inicjałem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
Ja wierzę na słowo, bo dobrze Ci z oczu patrzy. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique
Tez bym dal ale sie boje.Boje sie bo danie w te abo wewte moze z niejednego twardziela zrobic niedzwiedzia brunatnego,bialego albo koralgola.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tez bym dal ale sie boje.Boje sie bo danie w te abo wewte moze z niejednego twardziela zrobic niedzwiedzia brunatnego,bialego albo koralgola.
tak, a z niektórych niezasłużonego dżedaja
-
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
(...) i jeżeli to możliwe proszę Administrację o oficjalne potwierdzenie tego faktu.
Nie jestem z administracji, ale co tam...
http://www.openoffice.com.pl/szkolenia/grafika/et.png
-
a o czym to rozmawialiśmy?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
a o czym to rozmawialiśmy?
znawcą nie jestem ,ale porównując zdjęcia z pl3 z aparatami kompaktowymi Sony,Canon i Nikon widzę straszną różnicę....:wink:
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grzeSiuu
na czyją korzyść?
Fotografującego
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grzeSiuu
na czyją korzyść?
naszą:wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
ostro się robi :wink:
Eee tam -ja widzę tylko jakieś reanimowane wątkowe wykopalisko sprzed kilku miesięcy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Eee tam -ja widzę tylko jakieś reanimowane wątkowe wykopalisko sprzed kilku miesięcy.
pewnie to wykopalisko ale od tamtej pory zmieniło się w kompaktach jak i bezlusterkowcach. można reanimować rozmowe raz na czas...:)
chyba że ewidentnie ktoś odpowie na temat wątku i będzie po sprawie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
temat będzie zawsze aktualny, do końca świata:wink:, raz na hmmm... pół roku
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kris12
pewnie to wykopalisko ale od tamtej pory zmieniło się w kompaktach jak i bezlusterkowcach. można reanimować rozmowe raz na czas...:)
chyba że ewidentnie ktoś odpowie na temat wątku i będzie po sprawie.
może i się zmienił, ale najtańszy bezlusterkowiec się na pewno nie zmienił - dalej jest bazlusterkowcem i wciąż jest najtańszy.
w kompaktach trochę się jednak pokompakciło -mamy RX 100 II jest też niejaki Nikon A w nienajgorszej cenie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
może i się zmienił, ale najtańszy bezlusterkowiec się na pewno nie zmienił - dalej jest bazlusterkowcem i wciąż jest najtańszy.
w kompaktach trochę się jednak pokompakciło -mamy RX 100 II jest też niejaki Nikon A w nienajgorszej cenie.
fakt - bezlusterkowce gonią lustrzanki , a kompakty bezlusterkowce...
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grzeSiuu
a telefony kompakty ;)
może... ale te najtańsze :)
-
ja granicę postawię w innym miejscu.
gonią ale na pewno nie te najdroższe ;)
nie ograniczam sie tylko do tych najtańszych.