Widać, że miejsce ma potencjał, można trafić dobre światło - wróciłbym tam po więcej zdobyczy
Wersja do druku
Widać, że miejsce ma potencjał, można trafić dobre światło - wróciłbym tam po więcej zdobyczy
Wstawiam kilka fotek, zrobionych w zakamarkach rampy nieopodal przędzalni.
28.
29.
30.
31.
28-30 to bardzo dobra seria.
Pozdr
29 - drzwi krzywe i wąż ucięty(albo ucięty w złym miejscu), 31 - okno ucięte+przepał. Mnie tam taki hard-urbex nudzi. Rozpad robi się inspirujący w kontekście czegoś co się jeszcze nie rozpada albo kiedy jest ukazany w sposób uporządkowany, wręcz rygorystyczny. Jak mam tylko chaos i ruinę to monotonnie się robi, wręcz tautologicznie.
PS. A próbowałeś na zapleczach marketów? :wink:
Właśnie przymierzam się do tego muszę się jakoś przyczaić:grin: żeby mnie pracownicy nie zauważyli.
Warunki atmosferyczne cały czas nie sprzyjają foceniu, także od razu proszę was " Nie Bądźcie zbyt srodzy" :wink:
Krótka wstawka z łódzkiego slamsu.
32.
Załącznik 81581
33.
Załącznik 81582
34.
Załącznik 81583
35.
Załącznik 81584
Pzdr
Nie wiem jak to zrobiłem, ale przypadkowo usunąłem cały swój album z galerii.
Także wrzucam do wątku zdjęcia które jakoś utkwiły mi w pamięci.
Zachęcam do pisania co o nich sądzicie.
Pzdr
36. 37. 38. 39.
Załącznik 81936 Załącznik 81938 Załącznik 81939 Załącznik 81937
40. 41. 42. 43. 45.
Załącznik 81940 Załącznik 81942 Załącznik 81941 Załącznik 81935 Załącznik 81943
Bardzo fajny watek i dobre foty.
"Na betonie kwiaty nie rosna.."- zdjecia tak.
Bo to niepowtarzalny beton i miło widzieć ja się na nim ziomal "szlifuje" fotograficznie:grin:.
Dzisiaj mi się poszczęściło... Super pogoda i jeszcze wolne w pracy. Trudno było tego nie wykorzystać:)
Odwiedziłem tereny pofabryczne w centrum Łodzi, przy ulicy Sienkiewicza 171.
Oczywiście wszędzie tabliczki wstęp wzbroniony, teren prywatny itp. Ale jakaś dziura w ogrodzeniu zawszę się znajdzie:-P
Być może ostatni moment na to aby uwiecznić jak teraz to wygląda, ponieważ trwa przepychanka między firmą
SGJ Baltis ze Szczecina (właściciel terenu) która chce wyburzyć te mury a konserwatorem zabytków który chce to miejsce wpisać do rejestru zabytków.
Postaram się jeszcze tam wrócić, ale na razie taka skromna wstawka.
Pzdr
46.
47.
48.
49.
50.
pogoda dopisała, dwa ostatnie kadry mi podeszły
Jak dla mnie tez ostatnie dwa kadry jak najbardziej pasuja :)
Dwa ostatnie zdjęcia też się mnie podobają. No ale i 46 też jest dobre. :)
Widać ruinę.
Fajne i zachęcające te fotki. Trzeba się tam będzie wybrać lekkim wieczorkiem dla stworzenia "atmosfery" na fotkach. Wieczorne swiatełko będzie w tym miejscu ciekawie wyglądać.:grin:
Koniecznie trzeba wejść na samą górę wieży, sam wszedłem na pierwsze piętro, dalej trochę strach.
Niestety miałem ze sobą krótki obiektyw, więc też nie do końca mogłem ująć to co bym chciał.
Kolegą dziękuję za ocenę zdjęć.
Już ja coś wymyślę, za ciekawy temat zeby go tak zostawić. Tym bardziej że mam kontakt do własciciela nie mniej ciekawego objektu w pobliżu, więc będzie okazja odwiedzić dwa ciekawe miejsca:grin:.
Dwa ostatnie podobają mi się, choć w przypadku fotek z graffiti w roli głównej takich jak 49 zawsze zastanawiam się, czy jakiś dodatkowy kontekst/tło/element nie mógłby tu czegoś wnieść.
Wcześniej masz również ciekawie. Mi bardzo bardzo bardzo podoba się fortepian na 42.
Wielkie dzięki:)
Co do graffiti to jest prawdą co piszesz, jednak ja takie foty staram się robić na wprost ściany żeby uchwycić szczegóły tej pracy.
A takim małym dodatkiem np. w zdjęciu 49 są rozsypane cegły.
Ale chętnie obejrzał bym foty z graffiti w jakimś ciekawym motywie. Także jeśli macie coś takiego to zapraszam do wrzucenia na ten wątek.
Witam Wszystkich ponownie:mrgreen:
Po ogarnięciu swoich prywatnych spraw i przeprowadzce do Szkocji. Wyciągnąłem moją E-620 i zabrałem się znów za to co sprawia mi tyle radochy.
Postanowiłem nie zakładać nowego wątku ponieważ tytuł jest jak najbardziej adekwatny do mojego nowego otoczenia.
Postaram się pisać o ciekawych miejscach w Dundee i nie tylko oraz wrzucać moje perełki. Mam nadzieje że będziecie do mnie zaglądać i chętnie usłyszę od Was co o tym myślicie. Pozdrawiam
I na początek:
Caird Hall jest to główny teatr w Dundee wybudowany w latach 1914-1923. Odbywają się tu najważniejsze koncerty, spektakle itp kulturalne wydarzenia. Sala główna mieści 2300 widzów.
Oto kilka zdjęć z tego miejsca:
- Budynek z zewnątrz
- Sala treningowa tancerzy
- Charakteryzatornia
- Pokoje w których artyści oczekują na swój występ
- Główna Sala Koncertowa
1-10
Załącznik 109936Załącznik 109927Załącznik 109928Załącznik 109930Załącznik 109931Załącznik 109932Załącznik 109929Załącznik 109933Załącznik 109934Załącznik 109935
Dawaj ZibiZ, świetnie że znów jesteś i ciekawe miejsca pokazujesz.:grin:
Pół dnia zajęło mi uporządkowanie moich folderów ze zdjęciami nadal nie mam pomysłu jak je logistycznie dobrze poukładać:-P
Mam cztery zdjęcia które chciałem Wam pokazać i spytać się co o nich sądzicie.
11.
12.
13.
14.
Mostek (14) - fajnie dziura w zaroślach wypatrzona.
Mnie Dundee kojarzy sie z szanta "Wysoki brzeg Dundee" :-) Wrzucaj foty.
Mostek mi się podoba, kolor ma ładny. A fotka 12 taka trochę nie teges. Coś pewnie chciałeś pokazać, ale nie za bardzo wiem co.
Jest to widok z mojego okna i całość razem z miedziowym niebem bardzo mi się podobała.
Mam podobne zdjęcie w galerii i z tego co pamiętam też wzbudziło trochę ''kontrowersji'' komuś się bardzo podobało a kolejnej osobie wręcz przeciwnie.
Ale byłoby z nudno jak byśmy wszyscy mieli takie same gusta:wink:
:wink:
15.
13:!:
Bardzo lubie fotografowac bramy,tylko mi przekrzywione wychodza:???:
A oto prawdopodobnie dwa najbliżej siebie położone stadiony piłkarskie na świecie.
Są to stadiony dwóch lokalnych rywali Dundee FC i Dundee United, kibice obydwu drużyn nie przepadają za sobą, ale wrogość klubów do siebie nie jest przenoszona na napisy na murach i agresje jak miało to miejsce w mojej rodzinnej Łodzi. Bardziej można spotkać różnego rodzaju żarty i przekomarzanie się ze sobą.
16.
17.
18.
19.
Fota stadionowa super:grin:
Ależ fajną okolicę macie, nie trać czasu Zbiz-i wstawiaj następne bo jest ciekawie.
Pozdrówka:grin:
Kilka moich spacerowych ujęć z ostatniego tygodnia
20.Forfar
21.
22.
23. Tay River
Ciekawe to miasteczko, fotki coraz lepsze.:grin:
Mam dzisiaj coś dla fanów motoryzacji, oto kilka ciekawych maszyn z tutejszego muzeum transportu.
Oglądajcie i piszcie którym najchętniej wybralibyście sie na przejażdżkę:-P ???
24. Rolls Royce 1979
25.
26.
27.
28.
29.
30.
Ja wybieram 25 :grin:
Najlepsze proporcje i rzklad masy. Moc nieduża ale zabawa gwarantowana: 27. Mini :)
Ale fajne zabawki oooch :grin:
Rolls Royce 1979 :-)
26 i już jadę. No Panie Zbyszek, piękna i ciekawa kolekcja. Więcej poproszę.:grin:
Jak dla mnie to 25 ale kabriolet w klimacie jaki tu panuje to nie jest dobry pomysł. No chyba że przejażdżka z prysznicem w pakiecie:mrgreen:
Zostały mi jeszcze takie autka...
31.
32.
33.
34.
35.
Też bardzo ciekawe. Ten Land Rover a la safari, niech dają talon na paliwo, bilet do Kenii i jadę poszukać nowej Elzy .:grin: