-
Odp: barmichal76 - moje fotografie
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Jeszcze w tym wątku się nie wypowiadałam, ale podglądam sobie, więc zbiorczo:)
Moją szczególną uwagę zwróciły:)
a/ pasaż - za kadr, za wzajemne rozmieszczenie elementów w kadrze, za linie - można jedynie ten fragment samochodu zlikwidować;) - tak czy siak bardzo mi się!
b/ psa wystawowego - rozmieszczenie akcentów sprawia, że jest zabawnie, ciekawie.
c/ koncert dla jednego widza - bo intryguje na tyle, że się zastanowiłam gdzie jest główny bohater, bo dwa plany idealnie tu dla mnie pogrywają - bardzo fajne.
Ciągnie Cię do wystaw;)) - wydaje się, że to może być bardzo nośny... fragment "ulicy":cool: - pomyśl nad tym chwilę, jest w tym potencjał. Na razie trochę ślizgasz się po temacie - moim zdaniem:)
Trochę czasu trzeba, ale w końcu... wszystko wymaga czasu.
Dzięki za kometnarze :)
Też się zastanawiałem nad usunięciem samochodu, ale z małymi wyjątkami jestem "purystą" w obróbce innej niż filtry kolorowe w B&W albo kontrast, nasycenie itp.
Jakbym zrobił to zdjęcie 15 lat temu na negatywie albo slajdzie, na pewno bym auta nie "wystemplował" :)
Co do wystaw sklepowych dopiero niedawno zwróciłem uwagę, że mam ich już kilka. Na pewno będę kompletował dalsze.
Pozdr
-
Oglądając Twoje zdjęcia mam ulubione i mniej ulubione - wiadomo też, że komuś może podobać się to a komuś innemu tamto ale lubię Twoje zdjęcia przede wszystkim za przemiłą dla oka symetrię bez gubienia zawartości tego na czym trzeba się skupić :)
-
3 załącznik(ów)
Właśnie wróciłem z "Jesteś Bogiem" i ... jestem nieco wyprany emocjonalnie.
Dlatego dzisiaj trzy smętne kadry z jednego z zapomnianych łódzkich amfiteatrów:
36 Załącznik 73612
37 Załącznik 73613
38 Załącznik 73611
Pozdr
-
Fajna wrzutka i w temacie. Mnie emocjonalnie bardziej wyprała "Obława" ;)
-
ja dzięki moim kochanym dzieciakom (buziaki) chodzę do kina raz na 3-4 miesiące. Obława jest na liście do obejrzenia, więc może za jakieś pół roku będę mógł coś w temacie odpowiedzieć :(
pozdr
-
Hyhy, u mnie na szczęście mój mąż był "specjalistą od kina dziecięcego" i ja byłam z dzieckiem/dziećmi 3 razy w kinie. W tym 2 razy na "normalnym" filmie, raz na "Alicji w Krainie Czarów" - rodzinnie. Teraz dzieci mogą już chodzić same więc mamy z bańki :D
-
34 - bardzo mi się podoba.
-
Jeżeli już mam wybierać to w miniaturze 36 bo wygląda jak zakręt bieżni :) a po otworzeniu 38 :).
-
34 i 36 to naprawdę świetne ujęcia :) reszta tez bardzo pozytywna :) nic tylko czekać na więcej :)
-
Z ostatniej wrzuty najbardziej przypadło mi do gustu 38. :grin:
-
1 załącznik(ów)
Tym razem zdjęcie "samochodowe". Zrobione z samochodu, przez wsteczne lusterko.
39
-
Teraz na Policję, podać tej pani numery i mandat za rozmowę przez telefon :) To zdjęcie z lusterka?
-
Ano z lusterka, staliśmy na światłach - może skończyła zanim ruszyliśmy?
-
Mnie jako mnie temat się podoba (fajny) ale dla mnie trochę za ciemne, chociaż zdaję sobie sprawę, że chyba w ten sposób chciałeś wyeliminować to co było wokół lusterka? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Mnie jako mnie temat się podoba (fajny) ale dla mnie trochę za ciemne, chociaż zdaję sobie sprawę, że chyba w ten sposób chciałeś wyeliminować to co było wokół lusterka? :)
Dla mnie najważniejsza była Jej twarz, zwłaszcza zmarszczone brwi. To chyba nie był Jej najlepszy dzień...
-
Ja patrząc na to zdjęcie to najpierw zobaczyłem samochód, później chwila zastanowienia czy to czasami nie w Anglii bo kierownica nie z tej strony, później, że to zdjęcie z lusterka a na końcu zwróciłem uwagę na kobietę i że rozmawia przez telefon ale na je minę nie zwracałem uwagi. No i przez moment moją uwagę przyciągnęła ciężarówka z tyłu po lewej. :)
-
1 załącznik(ów)
Na koniec jeszcze Pan z Trąbą. Nr 40
Załącznik 73663
Pozdr
-
36 fajne
37 mam mieszane uczucia
38 fajne
40 w dziwnym miejscu ostrość, bo wychodzi, że na końcu trąby, a nie na muzyku.
-
Pomysłowe, róznotematyczne i ciekawe te Twoje foty. Tak trzymaj:wink:.
-
1 załącznik(ów)
Dzisiaj wracam do mojego ulubionego Księżego Młyna. Któregoś dnia rano, pięknie słońce odbijało się w oknach pofabrycznych loftów tworząc świetlny obraz na pobliskim murze:
41 - świetlny mural
Załącznik 73820
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Właśnie wróciłem z "Jesteś Bogiem" i ... jestem nieco wyprany emocjonalnie.
Dlatego dzisiaj trzy smętne kadry z jednego z zapomnianych łódzkich amfiteatrów:
...
najbardziej przypadło mi do gustu 37
-
przypadlo mi do gustu zarowno samochodowe jak i pan z traba , to miejsce z ostatniego stwarza swietne sytuacje ,moze warto w odpowiednym ukladzie poczekac az beda przechodzic tamtedy ludzie ,pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
broda
przypadlo mi do gustu zarowno samochodowe jak i pan z traba , to miejsce z ostatniego stwarza swietne sytuacje ,moze warto w odpowiednym ukladzie poczekac az beda przechodzic tamtedy ludzie ,pozdr
No niestety trochę bym się naczekał - takie oświetlenie jest miedzy 7 a 8.30 rano mniej więcej w okolicach października. Zdjęcie zrobione na wewnętrznym dziedizńcu loftów na Księżym Młynie na terenie dawnej przędzalni Scheiblera. Genialny pomysł na ożywienie dzielnicy (czytaj: zamiana przędzalni-molocha na kilkaset loftów) jak na razie nie do końca się udała - zamieszkałych jest może 10% apartamentów. Podobno powodem odstręczających potencjalnych nabywców jest specyficzny zapach stęchlizny, którego developerowi nie udało się do końca pozbyć... Tak czy inaczej, nikt tamtędy nie spaceruje...
Pozdr
-
2 załącznik(ów)
Chwila wolnego to wrzucę dwa z szuflady.
42Załącznik 74285
43Załącznik 74284
Pozdr
-
-
-
43 fajniejsze ale za to w 42 dziewczynka ma bardzo fajnego "cieniowego" towarzysza :)
-
Oba są fajne. Tylko w tym 42 się trochę za dużo dzieje. Ale widzę, że nie dało się wyektrachować tylko huśtawki (dziewczynka + cień). Może w większym formacie (np. na cały monitor) jest lepiej.
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Oba są fajne. Tylko w tym 42 się trochę za dużo dzieje. Ale widzę, że nie dało się wyektrachować tylko huśtawki (dziewczynka + cień). Może w większym formacie (np. na cały monitor) jest lepiej.
Tak, niestety nie dało się.
Dzisiaj moskiewska bieda. Od frontu i z tyłu. Zawsze mam opory przed zrobieniem zdjęć takich osób. Przynajmniej parę rubli zostawiłem w podzięce...
44
Załącznik 74385
45
Załącznik 74384
Pozdr
-
podobaja mi sie oba ostatnie , co do 42 to moze winietka pomoze ,pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Tak, niestety nie dało się.
Dzisiaj moskiewska bieda. Od frontu i z tyłu. Zawsze mam opory przed zrobieniem zdjęć takich osób. Przynajmniej parę rubli zostawiłem w podzięce...
Pozdr
Fajne, Dasz rawa tego: https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-66457 ?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Pewnie, tylko nie wiem jak technicznie udostępnić RAWa
Pozdr
-
moskiewska babuszka dobra jest, mz. Na 44 ci ludzie z tyłu powodują uczycie niepokoju
-
44. bardzo dobre, rozumiem dokładnie o czym piszesz... :|
-
5 załącznik(ów)
-
Dla mnie najfajniejsze jest 46 i na upartego jakby chciało Ci się kiedyś to mógłbyś zobaczyć jak wychodzi z wymazanymi lampami i przewodami :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Dla mnie najfajniejsze jest 46 i na upartego jakby chciało Ci się kiedyś to mógłbyś zobaczyć jak wychodzi z wymazanymi lampami i przewodami :)
łeeeee, to bym musiał przysiąść przy kompie i popieścić... :)
Pozdr
-
48 - wystawa - bardzo fajne, oraz 47 - takie czyściutkie i ... nie wiem jak określić - delikatne ?
Bardzo, bardzo na +.
-