35 Pałac w Wojanowie 15s | F20 | ISO 200 | 14mm | Heliopan 3.0
Wersja do druku
35 Pałac w Wojanowie 15s | F20 | ISO 200 | 14mm | Heliopan 3.0
łał, perełki wrzucasz :)
Na ostatnim sugeruję ciut prostowania bo Ci perspektywa uciekła delikatnie
Świetne zdjęcia, będę tu zaglądał. Gratuluję , fotki zasługują na +1 :grin:
Kolejne Twoje zdjęcie IR, które mi się podoba. Jest takie mistyczne, bajkowe - trochę kojarzy mi się z fragmentem filmu Gladiator. Zaczynam się pomału przekonywać do tej techniki. Po raz kolejny wychodzi, że nie ważne czym ale co się fotografuje :)
Nie zmienia to faktu, że "normalne" zdjęcia też masz super. Te z drzewkami szczególnie (mi bardziej podchodzi to z ludzikiem - więcej w nim opowieści).
Jarek wrzucaj te zdjęcia do galerii! Pliiiiiiz
W galerii więcej osób będzie je oglądać.
Ładne zdjęcia robisz.
Do galerii możesz wrzucić jedno jakieś, na początek. Jak ci się spodoba to będziesz umieszczać tam więcej.:mrgreen:
36 Bałtyk :) w akcji sigma 10-20 + filtr ND3.0 x 1000
świetne :)
37 Lubie skanseny w podczerwieni :) Tym razem Kłóbka
Cholernie dobre - podejście z boku dla tego kadru ma sens dodaje wyjątkowości - całość w sensie kolorystycznym i stosunku jasnych do ciemnych partii dobrze zrównoważona. Gratuluje : )
Łódka i wiatrak świetne. Ten wątek pomału staje się moim ulubionym. :)
38 Skansen Kłóbka w podczerwieni
720 standardowy cokin IR przerobiony na nakręcany bo 77mm jest bardzo drogie :)
Puszka to nikon d50 z bardzo słabym filtrem. Przy iso 200 i F8 dostawałem w takich warunkach około 1s czasu naświetlania, czasami mniej
W PSie nie maluję, jedynie standardowe mieszanie kanałami i może trochę niebieskiego zdejmuję
39 Jezioro Gopło z Mysiej Wieży w Kruszwicy
38 boskie
Fajne te Twoje IR-enki :)
Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa
U mnie wygląda to tak: widzę ciekawy kadr, rozstawiam statyw, kadruję i dopiero jak w wizjerze w tradycyjnych kolorach jest coś wartego zainteresowania, dokładam filtry. A niektórzy robią IRki tylko dla samego efektu :)
I myślę że stąd są głosy oglądających, eeee, ja to nie lubię podczerwieni :)
Jakby wszyscy zabrali się do tego jak powinni, czyli od strony kadru i kompozycji to byłoby mniej nielubiących tą technikę ;)
Żeby nie było samych rozmów to dołożę zdjęcie
40 Dla odmiany drzewko w 10 sekundowym czasie naświetlania :)
Kadr mi się podoba, choć chyba wiał wtedy wiatr i trawa(zboże?) trochę się rozmyła
chyba trochę na siłę dałeś to zdjęcie - kadr nieciekawy, niebo bez wyrazu - czekam na bardziej wysmakowane :cool:
To niebo jest bez wyrazu? To chyba jakiś żart.
Przyjmuję to do wiadomości że nie każdemu może się to podobać:)
Ale z tym słabym kadrem to też bym chciał usłyszeć o co chodzi, i niebo bez wyrazu? ja rozumiem jak byłoby zupełnie białe lub niebieskie bez obłoczków, ale tu? te pięknie płynące chmurki, bez wyrazu ;)
---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:18 ----------
41 Stoi na stacji lokomotywa, a niebo mroczne z komina wypływa :)
Ta lokomotywa, gdzie robione ?
Dobre :)
no mnie się ten ostatni kadr też nie podoba, jakiś taki niespokojny a jednocześnie landrynkowaty, nie, nie podejmuję się tłumaczyć... po prostu... jest wyraźnie gorszy od poprzednich w tym wątku prezentowanych które w większości były fantastyczne
--- edit ---
powyższe dotyczyło zdjęcia z postu #101
Nie wiem czy mam bo jak widać na załączonym obrazku, słońca było mało. A w takich warunkach IRy wychodzą lekko mówiąc cieniutkie :)
Ale innych IRów ci u mnie dostatek :)
41 Skansen we Wdzydzach Kiszewskich
Lubię zdjęcia w tej technice i zazwyczaj mi się podobają. 37,38,39 Super. W tym ostatnim motyw,kadr, niebo, drzewka, przyjemne ale niebieski grunt jakoś mi nie pasuje.
IRek z ręki już z tego sezonu: Olympus OM-D
43 Panorama Ślęży, OM-D + cokin IR z ręki
Heh.. Świetne zdjecia!
IRenki kapitalne - naprawdę się podobają :) :) :)