Pierwsze jakieś czerwone :roll: Trzecie, ładnie złapane "okno na świat" :)
Wersja do druku
Pierwsze jakieś czerwone :roll: Trzecie, ładnie złapane "okno na świat" :)
okno01.jpg - to zdjęcie robi na mnie wrażenie :-)
Pozdrawiam
Bardzo pozytywnie odebrałem bar dla miejscowych przy stole na uliczce. Zdjęcie obrazuje bardzo sympatyczną sytuację. Współczesny kontra rzymscy legioniści. Z uwagi na wyizolowanie osób niemal groteskowa sytuacja i wymusza uśmiech. Pierwsza seria z Tatr jakoś niczym nie przykuwa uwagi ale to może wina monitora. Natomiast w drugiej serii bardzo wpadło w oko zdjęcie w bw gdzie w ogromie śniegu osoba ciągnie sanki może z prowiantem i wręcz bajkowo świetne okno którego skrawek wystaje spod ogromnej masy śniegu.
Wybacz prosze teraz jak się naprawdę mocno wpatrzyłem to zobaczyłem kaptur i siedzącą postać. Pierwsze wrażenie, że to luźno zapakowany plecak. Coraz częściej odbieram sygnały, że muszę szkła zmienić na mocniejsze.
Witam. Tym razem ciekawy dworek w Kurozwękach. Jest to obecnie dom mieszkalny właścicieli pałacu w Kurozwękach. Budynek po byłem stajni.
witaj,
dworek w B&W niezbyt mi pasuje, wolałbym zobaczyć go w kolorach.
Mówisz masz ;)
Przedostatni dworek zdecydowanie najlepszy:cool: . Ostatni troszke powykręcany przez perspektywę.
Eee! W kolorze ładniejszy :) Gdyby ostatnie było proste, byłoby najlepsze ;)
Mój subiektywny odbiór zdjęć.
dworek 2.jpg z jednej strony za ciasne a z drugiej brakuje mi skupienia się na jednym ciekawym elemencie np oknach.
dworek 3.jpg dla mnie najlepsze
dworek 4.jpg pokrzywione
bardzo podoba mi się sam dworek i może jest to sztampa ale nie wyobrażam sobie zdjęcia takiego budynku bez dobrego pokazania wejścia z kolumnami i wtedy zdjęcie dworek 3.jpg byłoby niezłym uzupełnieniem. A tak mam niedosyt.
Pozdrawiam
Wbrew pozorom kręcił się tam dziki tłum i kadrowanie było bardzo utrudnione. Chwile bez ludzi starałem się wykorzystać jak się da.
Dzięki za komentarze :)
Wiem, że trudno robi się takie obiekty mając jeszcze zwiedzających wokół. Najładniej jest przedstawiony na zdjęciu 3. Obiekt bardzo malowniczy i efektownie porośniety bluszczem.
Miło że zajżałeś Wiejo. Niestety w Kurozwękach turystów w weekendy jest mnogo ale wcale się nie dziwię bo miejsce urokliwe.
Najbardziej wpada w oko dworek3. Bardzo fajne zdjęcie. Ładne, pastelowe kolory podkreślają urok dworku.
Nie będę oryginalny dworek 3 najbardziej mi pasuje.
Mnie również dworek 3. Piękne miejsce.
Dziękuję wszystkim za odzew, komentarze, krytykę ... :)
Jeszcze jedno z tego przyjemnego miejsca. Tym razem domek obsługi obiektu w Kurozwękach.
Klimatyczny obrazek :)
Przy oglądaniu poczułem, że chętnie wyrwałbym się z miasta w podobną okolicę :)
Fajne miejsce, takie z minionej epoki (co mnie jako historyka łechce). Może parę słów komentarza?
Co do opisu historii obiektu i atrakcji jakie można tam znaleść polecam stronę www.bizony.com Polecam bo jest to bardzo urokliwe miejsce gdzie można zobaczyć coś ciekawego i pod względem historycznym i przyrodniczym. Na miejscu jest restauracja, bary, kawiarnia, atrakcje dla dzieci itp. Cały kompleks jest dość spory więc nawet jak jest dużo ludzi to nie stanowi to jakiegoś uciążliwego odczucia.
Jeszcze dwie fotki samego pałacu Popielów
Druga fotka mi się podoba. Niestety, to co jest dobre dla "zwykłych" turystów, przeszkadza tym z aparatami :D Chodzi mi o parasole ( pewnie to co można tam spożyć też by mi smakowało, ale same parasole w takich miejscach wkurzają :evil:)
Czekam na bizony, w Kurozwenkach bywałem nie raz ale częściej nad zalewem Chańcza.
Bizony były, ajakże...
1 - zbioróweczka.
2 - szefo grupy, największy (1,2 Mg) i najstarszy
Zapraszam.
Potężne zwierzaki. Mam nadzieję, że stałeś w bezpiecznej odległości. Ciekawe to pasące się stado jak i pojedynczy leżący. Zastanawiam się tylko czy zastosowany przez Ciebie kolor nie ożywić troche podciagając poziomy ale to nie jest tak istotne.
Można stado oglądać zza ogrodzenia lub też wykupić jazdę wozem 20 osobowym który jest cały czas w ruchu ponieważ bizony szybko się interesują intruzami i bywają dość niebezpieczne.
Co do koloru to kwestia cały czas moich jak to już pisano profili w programach graficznych. Obrabiając zdjęcia w PS wyglądają zupełnie inaczej.
Dzięki za komentarz.
Pozdrówka
Ładne zwierzęta, wyglądają tak łagodnie :) ale jakieś jakby nieostre :roll:
Witam. Fotka z ostatniego weekendu w Kaziku Dln.
Witam. Tym razem fotki z ogrodu Hortulus w miejscowości Dobrzyca w okolicach Koszalina. Można tam zobaczyć fajny przekrój przez rośliny z całego świata posegregowane tematycznie od np. ziołowych do japońskich itp. Polecam będącym w okolicach Ustronia Morskiego, Mielna, Sarbinowa ...
Zdjęć jest 10 ale ważą mało więc powinny się szybko ładować. Zapraszam.
Ładnie ukazany ogród. W szczególności podoba mi się kwiaty z trzeciego zdjęcia. Są takie inne i takie... dynamiczne. Myślę że warto było by wrócić w to miejsce o zachodzi słońca kiedy światło malowało by labirynt złotymi barwami.
Dzięki wujku za komentarz.
Tym razem wrzucam fotki "pracownicze" wykonane w pracy - wizja terenowa projektowanego zakładu w samym centrum starej nieczynnej huty w Ostrowcu Świętokrzyskim przy Al. Solidarności. Fotki pstrykane na szybko (bo wizja w towarzystwie przełożonego) służbową małpką Sony. Jak ktoś lubi klimaty industrialne i ma niedaleko to polecam to miejsce bo jest praktycznie ogólnodostępne.
powitac:) nawiaze jeszcze do tych parasoli w Kurozwekach, faktycznie przeszkadzaja, nawet wczoraj bylem tam rowerkiem i na zdjeciach nie wygladaja rewelacyjnie. pozdrowienia ze Staszowa marecki:) cala reszte tez pozdrawiam:)
Zdjęcia z ogrodu w Dobrzycy przyjemne i zachęcają do zwiedzania tego sympatycznego miejsca gdzie można się zrelaksować. Miejsca takie jak po hucie przynajmniej mnie sprawiają dość smutne wrażenie tym bardziej, że nie tak dawno tętniło tam życie.
Dzięki Wiejo za komentarz. Masz rację w 100 %. Patrząc na te opuszczone nie hale przemysłowe, które i tak w większości zostały poburzone (gruzowisko) ale ogromne budynki biurowe gdzie sądząc choćby po ilości okien musiało pracować co najmniej kilkaset osób. Co się z tym stało? Dzisiaj za bezcen kupują to po kawałkach przedsiębiorcy i próbują jakoś to zagospodarować.
Witam.
Wrzucam 4 letnie fotki z Kazimierza Dln. Zapraszam do krytyki.
Nie wiem, czy nie tracą bez koloru (przynajmniej trzy pierwsze) :roll:
Kurczę, ale czemu w BW? Kazimierz jest taki kolorowy...
Jeżeli już to poprzednia seria bardziej się nadawała na takie zestawienie.
Ale to tylko moje zdanie :wink:
:) Jak te opinie się jeszcze powtórzą to wrzucę w kolorze ;)