Odp: bez tytułu - po prostu.
Cześć. Nie wiem czy inni mają taką możliwość ale ja nie widzę zdjęcia w Twoim poście.
Nie wiem ... ale ja nie widzę tego zdjęcia ;/
---------- Post dodany o 09:07 ---------- Poprzedni post był o 09:06 ----------
coś nabroiłam ... postaram się to zmienić
Musisz zamiast golego linka do fotki na Imageshack, skopiować inny- po prawe stronie masz dwa rozwijalne menu- musisz link skopiowac z tego ktory jest podpisany "zamiesc ten obraz" z rubryczki"forum" i wywalić tylko końcówkę "upladed by image shack" jak juz wkleisz, popróbuj i bd się od razu duże wyświetlało:)
o tak
Kurde i czar prysnal jak banka mydlana,a bylo tak pieknie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Kurde i czar prysnal jak banka mydlana,a bylo tak pieknie.
A mógłbyś rozwinąć wypowiedź?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
A mógłbyś rozwinąć wypowiedź?
Moge.Wiec tak co widze.Spocony kark,zlota keta z krojcem(prawdopodobnie)Zabraklo dresa i adidasa z grajfzu.
Uwazasz,ze to warte uwiecznienia i pokazywania obcym ludziom???
Ale Mireczku pojechales...bezczelny brutusie...
Ode mnie, prawa strona tla na dole jakas lipa jest, mazane jakies, doklejane?
No dobra, fotka bylaby koncepcyjna nawet ale po prostu brakuje mi punktu zaczepienia, zupelnie nie wiem o co chodzi, przyznaje sie, jestem jeszcze na antybiotyku, a moze po prostu jestem za tepy...
Dla mnie za mocno fantazyjna historia, im dluzej sie zastanawiasz, tym szybciej przestajesz ja ogladac, obrobki sie nie czepiam, kazdy ma swoj krzyz, ja zrobilbym zupelnie inaczej
pozdrowionka
PS
dawaj jeszcze foty, jak to powiadaja Koko Dzambo i do przodu:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Ale Mireczku pojechales...bezczelny brutusie...
Wiesz ja to taki raczej mlotkowy jestem,gdzie mnie do Cezara.Ale badz mi Cyceronem.
Zeby jeszcze skuty byl to mamy temat,a tak to taki skruszaly Koko dzambo(jak to pieknie ujeles)
Na szczęście model jest ciągle pod moim dachem więc i skuć go mogę.
Rzeczywiście nad doklejaniem tła to się nie przyłożyłam.
Mirku - uwierz mi że ta osoba nie ma nic wspólnego z dresami :D
Zdjęcie jest, opinie wyrażone ... interpretacje również. Tymczasem dodaje nowe zdjęcie:
2.
3.
4.
Moim mało profesjonalnym okiem , 2-ładne,mi się podoba 3-raczej słabe,nie skupia uwagi, zamglone,podłoże zawinięte na but i listwa podłogowa rzuca się w oczy 4-Za mocno wygłaskane w obróbce, ucieta głowa modelki, i jakaś taka zbolała mina jej wyszła.
Pozdrawiam
Reed
2 ładna....4 do przemyślenia...3..no cóż...
dokladnie tak jak tropic , trzeba by popracowac troszke nad tymi fotkami ale nr 2 bardzo na tak,pzdr.
Nieostro -Jak robione analogiem przez rajstopę.
Tęczówki czarne zamiast piwnych, na dwójce białkówki ciemne jak noc, szare zamiast białe. Wygląda jak ostrzona na bucikach.
Czwórka najciekawsza, tylko dlaczego tak ciemno w czach i włosach? Maniera czy niedoświetlenie, a może błąd w obróbce? Jeśli niedoświetlenie to skąd odbicia lamp w oczach?
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nieostro -Jak robione analogiem przez rajstopę.
Tęczówki czarne zamiast piwnych, na dwójce białkówki ciemne jak noc, szare zamiast białe. Wygląda jak ostrzona na bucikach.
Czwórka najciekawsza, tylko dlaczego tak ciemno w czach i włosach? Maniera czy niedoświetlenie, a może błąd w obróbce? Jeśli niedoświetlenie to skąd odbicia lamp w oczach?
Pozdrawiam AP.
Nieostro - wiem. Mam duuuże problemy ze wzrokiem ;/
Co do jasności - no tu już w dużym stopniu zawinił mój laptop. Bo otwierając te zdjęcia na komputerze w pracy ... widzę duużą różnicę ...
---------- Post dodany o 11:43 ---------- Poprzedni post był o 11:42 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
judasz
dokladnie tak jak tropic , trzeba by popracowac troszke nad tymi fotkami ale nr 2 bardzo na tak,pzdr.
Będę jeszcze pracować nad nimi :D
Może jakieś wskazówki ?
http://www.studiowplecaku.pl/
na początek teoria portretu w e booku, fajnie napisane polecam:)
Nadużywasz blura w programie graficzny, czy tylko mi się tak wydaje?
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Nadużywasz blura w programie graficzny, czy tylko mi się tak wydaje?
Tak ... myślę że przesadzam z tym pluginem. Nie blurem
Zdjęcia nie są złe ale obróbka straszna.
1. nic fajnego nie dostrzegam.
2. chyba zapomniałaś usunąć blur z oczu
3. tu niepotrzebnie dodałaś blur :), jeśli chciałaś tło zmiękczyć to ok, ale modelkę albo zostaw w spokoju albo w mniejszym stopniu ją potraktuj
4. ten kadr najbardziej mi się podoba ale jednak ciągle jest w nim coś nie tak
a co do problemów ze wzrokiem - ostrzysz manualnie?
Jako, że nigdy zdjęć portretowych nie robiłem na poważnie to możesz nie brać tych uwag do siebie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Reedmooley
Dzięki ... już się biorę za czytanie :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Tak ... myślę że przesadzam z tym pluginem. Nie blurem
Możesz powielić warstwę ze zdjęciem, dokonać zmian za pomocą pluginu lub filtrów. Jeżeli przesadzisz to zmieniasz krycie warstwy, a jeżeli nie chcesz zastosować pluginu do całego zdjęcia to najlatwiej użyć maski i "zamaskować" resztę
---------- Post dodany o 13:50 ---------- Poprzedni post był o 13:47 ----------
blur (bo ten plugin o którym mówisz dodaje głównie blur :)) stosuj na skórze aby ją wygładzić oraz na tło jeżeli obiektyw nie ma odpowiedniej jasności. Na oczach włosach i innych częściach modelki usuwaj lub znacznie ogranicz ten efekt. Tam ważne są szczegóły.
pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
bruder
...
Dzięki za wskazówki. Przy chwili wolnego i po przeczytaniu książki postaram się na nowo je wyretuszować.
---------- Post dodany o 14:03 ---------- Poprzedni post był o 13:50 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bruder
... a co do problemów ze wzrokiem - ostrzysz manualnie?
Problem jest taki. Wzrok pomimo okularów korekcyjnych pada mi na łeb na szyje. (średnio o - 0,25 na kwartał)
Do tego obiektyw ZUIKO 14-42 mm kłuci się ze mną i w warunkach dostatecznego oświetlenia i kontrastu AF ma problem z ustawieniem ostrości.
Ten 70-300 mm nie ma takiego problemu.
Jestem umówiona na poniedziałek z tą sama modelką. Zdjęcia będę pstrykać w plenerze, więc będą całkiem inne :D
A mozesz sobie ustawić korekcje dioptrii w wizjerze do swojej wady?
Co do tej korekcji to też nie jest ona takim "złotym środkiem". Wcale a wcale. Dobrze jest się nauczyć focić w okularach. Oczywiście przy niewielkiej wadzie wzroku być może jest super rozwiązanie... nie pamiętam jednak nawet jaki tam jest zakres tych dioptrii do ustawienia, ale niezbyt duży.
W dużej mierze z praktyką przychodzi wyczucie każdego obiektywu i ostrzenie na MF, tam gdzie oczywiście można to zrobić.