Jasny gwint,jak mi brakuje tego polarnego powietrza ! :)
Wersja do druku
Drogi Kowalu :)
Fajne te ostatnie zdjęcie natury!!!:) Taka sielanka. Te kadry koją moje zmysły.
Pozdrawiam,
Adrian
PS. Do twarzy Ci w moro !!!:)
Bardzo fajne zdjęcia. Sielskie i kojące, przy czym z pewnością nie nudne. Między innymi bardzo podobają mi się "kaczeńce o świcie".
PS:
"Moro" to chyba kamuflaż holenderski?
Zgadza się, brytyjski DPM :) holenderski jest podobny można pomylić. Kurtka świetna soldier 2000 - wysoki kołnierz, zapinane na zamek dwie kieszenie na klacie bardzo przydatne. Jak ktoś będzie zainteresowany to mogę polecić gościa z allegro u którego zaopatrzyłem się w komplet za bardzo rozsądne pieniądze
Piotr Grześ - Rozważny i Romantyczny ;)
Pierwsze pstryki sigmą 1,4 fotografowałem co miałem bez specjalnego przygotowania stąd zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia dlatego wstawiam do wątku. Fotografowałem co się nawinęło pod rękę światło zastane iso 100. Z obiektywem - chyba się polubimy.
Dzięki Kaz de Wro!
No jest super, chyba też polubię ten obiektyw jak mi pożyczysz :)
Bardzo fajne szkło. Plastyka dobra.
Czy to są te słynne koty, które kupujesz jak się żona zeźli? :)
Pozdrowionka
:) Sympatycznie :)
Witaj :)
Nie żona, nie żona wymusza zakup, Kolego:-P. Stary kociarz powinien o tym wiedzieć. To koty wybierają wlaścicieli, a nie my.
Kolejność jest taka: wpierw stwór ogoniasty zawraca w głowie twojej żonie, a później to już z górki :wink:
Fotki miodne, szkoda tylko, że w ziewjący wypadł Ci z ostrości.
Kot oczywiście z tego wszystkiego naładniejszy. :-P
To z lotni może ?
Rocco przysięgam, że takich ramek stosował nie będę.
Dzięki za odwiedziny i oceny pod zdjęciem
Sielanka bdb,ramka:za rocco
Kotki zrobione nowym obiektywem bardzo na tak. Biebrzańska sielanka świetny przestrzenny kadr z malowniczym odbiciem.
za niecały rok kolejne air show
A Pan Panie skąd to wyciągnął? To co dwa lata takie imprezy się odbywają? Fotka fajna:)
Wstawię kolejne jako przykład jak SPIERDZIELIĆ fajne ujęcia, nie wiem czy to sprzęt mnie zawiódł ISO 800 wkurza mnie szum z którym nie mogę sobie poradzić, nie potrafię wywołać w lightroom 3beta z wszystkomogącego RAWa. Na tło wpływu nie miałem. Lubię te foty patrzę i mnie krew zalewa
Wrzuć gdzieś któregoś RAW-a i daj linka, może coś da się zrobić :roll:
Wiele nie udało mi się zrobić, chociaż wydaje mi się , że jest trochę lepiej. Szumy są skutkiem ISO400, (wydaje mi się) lekką mgiełką i sporym kropem- ten kadr to ok. 2/3 pełnej klatki. Moim zdaniem, mocniejsze odszumianie, spowodowałoby, zatarcie wielu szczegółów. Chyba, że ktoś ma większe umiejętności niż moje :wink:
Zdjęcie wywołane w Olympus Studio, bez ingerencji w ustawienia. Potem odszumione w Noisware. Dopiero w takiej postaci, poddałem końcowej obróbce w Gimpie.
co to za program do odszumiania
efekt naprawdę dobry biorąc pod uwagę materiał wyjściowy
dzięki
Ciekaw jestem, czy dla Windy7 działa?
Działa - sprawdzałem
Dzięki, wrzucam zatem.
dzięki śliczne.
spróbuję
Poddaję pod ocenę krytykę kolejne zdjęcie i proszę o rady
Fotografowanie architektury u mnie kuleje wstawiam pomniejszony jpg z aparatu i zdjęcie po obróbce. Czy obróbka zdjęcia jest właściwa czy należy coś poprawić?
nie wiem czy jesteś zwolennikiem prostowania perspektywy, ale można to ustawić do pionu
na 2 na silę próbowałeś zrobić biały śnieg co się odbiło na kolorze budynku za dużo czerwieni na nim.
Jak masz rawa spróbuj ostawić WB na jakieś 3000 może 3200K i zobacz co wyjdzie .
Pozwoliłem sobie przerobić mam nadzieje,że nie masz mi za złe.
Jakość mi padła bo to praca nad małym plikiem
prostowałem :)
stawiając podobne zdjęcie zarzucono mi ze nic nie widać w tzw cieniach więc potraktowałem zdjęcie wypełnieniem światła w Lightroom nie wiem czy taki efekt końcowy należy uzyskać?