Koniec miesiąca i to nie potwierdzone :?
Wersja do druku
Koniec miesiąca i to nie potwierdzone :?
Jeśli już ktoś oswaja E-cośtam, jeśli to prawda, to grzecznie proszę o szczerą odpowiedź.
Czy to Ecośtam to takie lepsze E510 z odchylanym LCD, większym wizjerem, szybszym AF i porządnym body, czy może NAPRAWDĘ JEST RÓŻNICA i DUŻY POSTĘP?
Albo inaczej, czy D300 i FF pożrą go na przystawkę przed śniadaniem czy może da się radę odgryźć i nie odda łatwo skóry?
Nie wiem jak to napisać, ale w każdym momencie mogę wejść do sklepu internetowego i wrzucić do koszyka puszkę z FF i kilka topowych eLek ale tego nie robię bo E3 i ZD jest lepsze. :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Piotr_0602
Hmm, nie całkiem rozumiem...Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
Myślałem, że kupię nowy obiektyw?
Ludzie fiksują już od tego czekania więc musisz brać poprawkę na to co napiszą. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Woytec60
Rozumiem.
Mnie też czasem odbija ;)
A jak ma nie odbijać skoro:
14-150 nie do kupienia :evil:
135-400 nie do kupienia :evil:
70-300 nie do kupienia :evil:
12-60 nie do kupienia :evil:
e-3 nie do kupienia :evil:
To naprawdę można się nerwicy nabawić :cry:
Może pod koniec października będę inaczej "śpiewał", ale dziś, to... :evil: :twisted: :!: :cry:
[quote="pafcio"
70-300 nie do kupienia :evil:
12-60 nie do kupienia :evil:
e-3 nie do kupienia :evil:
[/quote]
Zwłaszcza, ze miały byc od paź/list dostępne, to rzeczywiście ciężko nie dostać nerwicy...
;p
Już trochę opadły cekiny i serpentyny po fetowaniu E-3 a ja zapytam nieśmialo:
- Kiedy 70-300? :?
Zaczynam się ślinić...
Co ty nie powiesz. Ja póki co na ważniejsze fotorelacje zabieram jeszcze swojego staruszka C-740 czyli dopóki nie ma tego szkiełka pod ręką trzeba 2 aparaty brać w teren :(Cytat:
temat zakończony? Czekam na konkrety z 70-300mm. Cena atrakcyjna, ogniskowa też. Czy 50-200mm dużo bardziej jest warta swoich pieniędzy przy dobrym świetle zastanym? Czy zrobimy podobnej jakości zdjęcia? Więcej - na 300 mm trochę bliżej do obiektu. To 2 x tyle co mam w swoim 40-150.
Będzie obiektyw, będą konkrety.
Poki co, gdybiemy...
Witam!Cytat:
Zamieszczone przez studioart
Miałem i mam w sumie podobne dylematy, gdyby był już 70-300 to może nawet bym go kupił, ale nie ma, więc chyba dozbieram na 50-200. To 5,6 na końcu mnie boli. Ostatnio podpiąłem ZD 14-54 i to jest kolosalna różnica (przynajmniej jak dla mnie). W końcu w słabych warunkach zaczęły mi wychodzić ostre fotki, wcześniej miałem z tym problemy zwłaszcza na ZD 40-150, gdzie musiałem operować dłuższymi czasami i to czasem było średnio. Myślę, że w przypadku 70-300 może być z tym podobnie. Na + przemawia jego mniejszy wymiar, ten 50-200 zdaje sie być strasznie klocowaty, choć jak sobie go podpiąłem na bajeranckiej stronie Olympusa ( link w innym wątku) to wyglądał całkiem, całkiem. Gdyba była mozliwość to chętnie bym przetestował chociaż ten 70-300, ale pewnie nie będzie to możliwe.
pozdrawiam
Ja go znalazlem tutaj:Cytat:
http://foto-net.pl/sklep/pokaz_karte...ducent=Olympus
Przy tej pozycji jest krzyzyk, a po kliknieciu tez jest "zapytaj o dostepnosc", czyli go nie ma...
Hehe :twisted: , też go tam znalazłem, prawie jechałem kupić, ale coś mnie tknęło i najpierw napisałem i otrzymałem:Cytat:
Zamieszczone przez Tatanka
:evil:Cytat:
Witam serdecznie, bardzo dziękuję za zainteresowanie naszym sklepem. Niestety czasu dostawy nie znamy.
Pozdrawiam
Taa, tu jest ich więcej:Cytat:
Zamieszczone przez Tatanka
http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/222481
:razz:
Tylko kup...
To ja wezmę ten z Malborka, najtaniej i mam w miarę blisko, przy okazji sfocę zamek :mrgreen: i kumpla auta :DCytat:
Podejrzewam ,że nigdzie go nie ma.Wszędzie proszą o kontakt.
Jestem bardzo ciekawa, kiedy się coś ruszy w temacie. :D
Trzeba ustalić kto pierwszy kupuje pierwszy model 70-300 i robi test, aby pozostali kupili na pewniaka :)
Jest przecież juz złożone zamówienie ;pCytat:
Zamieszczone przez salvadhor
I to już jakiś czas temu ;)
Desperaci :)
Ale też czekam na to szkło - w zasadzie, gdyby 135-400 było dostępne, to pewnie bym już z nim biegał - ale jeżeli można nieco przyoszczędzić kosztem długiego końca, to czekam sobie ...
Ja od tego miesiąca zaczęłam na ten obiektyw odkładać :) No zobaczymy... :)
A z ciekawości czy tylko My Polacy czekamy?
I czy to normalne przy tego typu produktach?
Obiektyw będzie do sprzedaży od paź/list... i to nie tylko u nas
W Japonii jest juz dostepny.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Bylem dzisiaj potwierdzic i przy okazji sprawdzic gdzie jest skladany.
Dla zainteresowanych - zdjecia (z tel.)
"Made in Japan" napawa optymizmem :)
Październik już się kończy, coś wątpię, żeby zdążyli.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
A listopad ma 30 dni :(
Tak, to "Made in Japan" pozwala przypuszczać, ze nie będzie egzemplarzy "z poniedziałku" czy "z piątku" ;)
Żeby tylko już był...
Celowo osobno coby podnieść:
Na Allegro Foto-net z Trójmiasta oferuje _gratisy_.html]Sigmę 50-500/4-6.3 EX DG APO HSM z filtrem i monopodem gratis.
Tylko ta cena...
PS
Nawias kwadratowy w adresie aukcji psuje mi linka.
jacekss:
chłopie, jeśli siedzisz u japońców, to rzucaj nam jakieś foty z metropolii. a odnośnie obiektywu, to fajnie że nie jest robiony w chinach.
Lepiej by nam kolega zrealizował jakieś małe zamówionko na te obiektywy prosto ze źródła :D Nie wiem czy dobrze obliczyłem i czy to na zdjęciu to jest cena, ale wyszło mi coś około 890 PLN (posłużyłem się tabelą na stronie NBP)Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Pozdrawiam
Dolicz sobie przesyłkę, cło i VAT...
Jacekss, jeśli siedzisz w Japonii, to uważaj na tych... no... jak im tam... No tych Ninja. Są bardzo niebezpieczni. :roll:
Cytat:
Przesyłka niech będzie około 30 - 40 USD. VAT i cło mnie nie interesuje :mrgreen: - na przesyłkę z kraju kwitnącej wiśni jest do uniknięcia. Najgorzej jest ze sklepów w USA. Wiadomo, jakieś ryzyko istnieje, ale przy takiej cenie czasem warto je podjąć. Największy problem to chyba gwarancja by była...
Pozdrawiam
Spoko, mialem czas sie juz z nimi zaprzyjaznic ;)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
A blizej tematu to w Japonii "vat" to tylko 5% a nie tak jak w Polsce 22%.
Do tego duza konkurencja wiec ceny sa na akceptowalnym poziomie nawet jak na polskie realia.
Osobiscie czekam z niecierpliwoscia na cene E-3 w kicie (z 12-60) .... po cichu licze na ok 5.500zl (w przeliczeniu) :razz:
Sebaa:
sorry, ale na taki tani obiektyw szkoda chyba zachodu. kombinować to się opłaca od pułapu 50-200 wzwyż... a tutaj to oszczędziłbyś ile - 200, 300 pln?