Temat można zamknąć E510 dzisiaj zakupiona :D
Wersja do druku
Temat można zamknąć E510 dzisiaj zakupiona :D
nie ma co zamykać...względnie dobrze było ;p
Dziękuję za ciekawe uwagi.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Ja nie miałem na myśli 350; miałem to w ręku i od razu zapomniałem.
Chodziło mi o 30D.
Jeśli porównać ten aparat z E1, to wynik jest jednoznaczny, a o następcy E1 nic nie wiadomo, poza spekulacjami.
Jeśli następca 30D dostanie stabilizację i odkurzacz, to chyba będzie wymiatał konkurencję.
Co się tyczy obiektywów, to do Canona jest takie mnóstwo i oryginalnych i obcych, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Wydaje się, że nieszczęściem Olka jest ten system 4/3 i na to nie ma rady. Fakt, że obiektywy są mniejsze i lżejsze nie rekompensuje ważniejszych mankamentów tego systemu. Trudno zrozumieć z jakiego powodu takie firmy, jak Leica i Panasonic przystąpiły do tego systemu.
Czytam, oglądam, dyskutuję i zastanawiam się nad następnym aparatem.
Pozdrówka
Uważam, że wątek jest bardzo ciekawy i pouczający i fakt, że ktoś kupił E510 nie ma tu nic do rzeczy.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Pozdrówka
:DCytat:
Zamieszczone przez m_o_b_y
widziałes testy odkurzacza canonowskiego? - tak jak by go nie było...
a na stabilizację nie licz, nie po to c ładował kasę w stabilizowane szkła, zeby ich teraz nie sprzedać.
Widać jak mało wiesz o systemie EOS. Następca 30D zapewne będzie miał świetną matrycę i całą resztę bardzo przeciętną. O stabilizacji w body nie masz co nawet marzyć. Odkurzcz Canona to marketingowy twór ponieważ jego skuteczność jest conajmniej wątpliwa. U Canona rewolucji nie ma co się spodziewać. Jego sprzęt i tak świetnie się sprzedaje. Canon systematycznie i bardzo rozważnie poprawia znane już konstrukcje. Nie ściga się bo i nie ma z kim :roll:Cytat:
Daj spokój... ;) E-systemowi była potrzebna lepsza matryca i już ją masz. To co widzisz z czasem jeszcze zostanie poprawiaone. ISO800 miód i ISO1600 użyteczne gwarantują, że aparatem Olympusa zrobisz zdjęcie w warunkach w jakich obecnie możesz poszaleć mając przykładowo 30D. I to wystarczy.Cytat:
Tak na marginesie... całe to bzdurzenie o tym, że Olympus zamknął sobie drogę w kwesti przejścia z czasem na FF troszkę mnie męczy. Ludzie sobie nie zdają sprawy, że crop dla MNÓSTWA amatorów i zawodowych fotografów jest zbawieniem. Jestem przekonany, że Canon z cropa nie zrezygnuje. Cała fotografia sportowa i przyrodnicza to praktycznie crop. Tak więc i 4/3 znajdzie dla siebie odbiorców, którzy olewając całą paplaninę o GO itp. będą potrafili wykorzystać to co dzięki e-systemowi zyskują. Czekamy na E-next...
Z obiektywów brakuje mi ultra zoomu lub stałki w okolicach 300mm z rozsądnym światełkiem do 10k oraz kilku bardzo jasnych obiektywów stałoogniskowych. Tylko o obiektywy jestem spokojny. Olympus systematycznie poszerza swoją ofertę obiektywów.
Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
Dobrze chłopak gada, polać mu jeszcze wódki...
The z00m ma racje moim zdaniem. Wedlug mnie glowna luka jest w dlugich ogniskowych, bo tam naprawde nie ma z czego wybierac. O tym pisalem juz z reszta w poprzednim poscie. Jak na razie E330 i ten sprzet co mam mi wystarcza i pstrykam sobie nim fotki. I chyba o to chodzi. Dla mnie, dla moich potrzeb e-system wystarcza, a na dodatek ma wiele bardzo przydatnych cech. Moglbym wymienic jeszcze tele i jest na co, bo niedlugo bedzie 50-200 SWD, jest tez ZD 50, szerokie szkla rowniez sa, a ma wyjsc jeszcze amatorski ultra szerko kat. No i wyjdzie 70-300. Czego chciec wiecej? Dla amatora to swietny sprzet.
m_o_b_y, w Canonach nie bedzie stabilizacji matrycy, bo jest juz za duzo stabilizaowanych obiektywow. Crop bedzie zawsze, bo to jest po prostu wygodne w wielu sytuacjach i w wielu dziedzinach fotografii. Ja, im dluzej mam mojego Olka, tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze dobrze wybralem system. Oczywiscie mowie z punktu widzenia amatora i jego amatorskich potrzeb, bo gdyby nagle zechcial fotografowac tylko ptaki i inne zwierzaki, to prawopodobnie ze wzgledu na brak szkiel musialbym przejsc na Canona (choc, jak pokazuje jvad, z Olkiem tez sie da robic piekne przyrodniecze fotki).
Pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Ponieważ niektóre inne marki już mają stabilizację, wiec jest pewne na 100%, że i Canon tego nie przegapi.
Jeśli Olek zapewni mniej szumiące matryce, to będzie mógł powalczyć z najlepszymi.
Pozdrówka
Nie przegapił - w kompaktach ma.Cytat:
Zauważ, że żadna z tych "innych marek" nie ma stabilizowanych szkieł.