w ostatnim coś się stało z balansem bieli.
ogólnie 2,3,4 i 5 na tak :)
Wersja do druku
w ostatnim coś się stało z balansem bieli.
ogólnie 2,3,4 i 5 na tak :)
dzięki za komentarze i opinie pozdrawiam
W ostatnich zdjęciach masz za dużo niebieskiego koloru. Najlepiej zniweluj to poprzez lekkie ocieplenie zdjęcia w PS lub Gimp.
ostatnia wrzuta troszkę "ocieplona" lepiej??
W porównaniu do poprzedniej wrzuty ta ostatnia mi się bardziej podoba, a szczególnie przypadła mi do gustu 4.
piateczka jak dla mnie. kolory ok.duzo lepsze niz w przedostatniej wrzucie.
Wybieram rowniez piatke :-)
sobotnie pstyrki tego i owego...
Wybieram dwojeczke :-)
Mnie najbardziej podoba się trzecie. :grin:
25a fajne (to z tym grzybkiem)
31 tez ciekawe
i kolejny kwiatek
Różyczka wyszła ciekawiej, może udało by się Tobie trochę jeszcze bardziej tło rozmyć programowo ?
Pozdrawiam AP.
fotki z ostatniego weekendu resztka..
Hmm, 36 zbyt ciemny dół. 37 lepiej by wyglądało obrócone o 90 stopni przeciwnie do wskazówek zegara ale fajne :)
w ten sposób?
Według mnie lepiej, z lewej trochę przestrzeni pomiędzy krawędzią a kwiatkiem by się przydało ale lepiej :wink:
tym razem słonecznik
tło 37 rozmazywałeś w programie? bo łodyga nagle, widocznie się rozmywa. tak tak czepiam się ale kiedyś też za takie coś mi się oberwało i teraz staram się bardziej uważać. a tak z ciekawości czy on była tak wściekle różowy czy kolory są mocno podkręcone. na pierwszy rzut oka pomyślałam: oooo rany oczy mi wypali. ale i tak na swój sposób bardzo mi się podoba. i zdecydowanie to odkręcone. ma swój urok to zdjęcie
co do słoneczników to bardziej podoba mi się pierwsze. mimo dziwnej GO. fajne kolory, kadr też ok choć może spróbowałabym ciąć w kwadrat :). ogólnie jestem na tak :)
hej co do 37 to faktycznie tło rozmazałem w programie, poza tym kolorki także także podkręciłem, w takiej tonacji mi się ta fotka najbardziej spodobała:) ps myślałem że nie zauważycie tego przejścia na łodydze:p jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach pozdrawiam dzięki za wpis
jak pierwszy raz oglądałam to zdjęcie to nie zauważyłam. ale za drugim już tak :D
most w Zembrzycach koło Wadowic
2-gie b. dobre, trzecie ok, pierwsze udziwnione skrzywienie ;)
pzdr
wrzucam kolejne żeby nie było że nic nie robię hehe
Mostowe to dwojeczka :-)
dzięki waruga za odwiedziny pzdro:-P
dwóch łobuzów
45- poprawiłbym ułożenie małego - tak by wyeksponować miśka, o schować rękę. 46. Fajne - niezłe oświetlenie, próbowałbym z przysłoną w okolicach 3,5, 4 , ale twoim obiektywem tak chyba nie możesz. Z mostowych fajna sepiowa dwójka.
Pozdrawiam. AP.
dzięki za rady APZ pozdrawiam
Nie ma za co - popróbowałbym takie zdjęcia robic manuałem 1,4 ,1,8 lub 1,7 z przejściówką, a nawet Heliosem Takie 50/ 1,4 lekko przymknięte, dawałoby w tych warunkach świetny efekt. Tyle, ze u ciebie jest malutki wizjerek, ale dla chcącego nie nic trudnego... No i dawałoby dużo radości.
Pozdrawiam AP.
I pozbyć się szumu:
Pozdrawiam
Ja
Saboor w czym odszumiasz foty??
---------- Post dodany o 20:28 ---------- Poprzedni post był o 20:26 ----------
APZ o jakich szkłach mówiłeś??
zapewne Neat Image. uzywam, polecam:
http://www.neatimage.com/
tylko że jest to wersja demo;/ a za home czy pro trzeba placić
Manuale:OM 50/1,4; takumar 50 i 55/1,4, Konica 55/1,7 jeśli dobrze pamiętam, OM 50/1,8 też by się nadał, w M42 jest wiele podobnych szkiełek , instalujesz maskę - doszukasz się na forum , możesz kupić przejściówką z chipem i hulaj dusza na manualu. Jest większy odpad, ale wychodzą też świetniejsze foty.
Systemowa Sigma 50/1,4 i 30/ 1,4 PanLeica 25/1,4 , droga jak cholera, świetne szkło.
Jesteś z niedaleka , moje OM 50/ 1,4 leży odłogiem muszę je tylko zlokalizować, gdzie pracuję znajdziesz bez problemu,telefon też, mogę pożyczyć - sprawdzisz czy Ci taka fotografia odpowiada.
Pozdrawiam AP.
potwierdzam , naprawde dobry program , w E-5 Olympusa robi sie uzyteczne ISO 1600 a w E-3 ISO 800
nie wiem jak sie ma najnowsza wersja 7 ale 6 byla calkiem fajna
ISO 1600 E-5
http://farm7.static.flickr.com/6185/...74be58_b_d.jpg
ISO 1600 E-5 Neat Image
http://farm7.static.flickr.com/6195/...bdbca9_b_d.jpg