Bardzo ciekawe kadry - podobają mi się wszystkie.
Wersja do druku
Bardzo ciekawe kadry - podobają mi się wszystkie.
Zdjęcia bardzo fajne. Ciężko wybrać które najlepiej podchodzi, bo są różne i wszystkie doskonałe. Ciekawe tematycznie i dobrze wykonane zdjęcia ogląda się miło.
Pzdr.
Przyznam, ze dosyc pozno ogladam te foty, ale robia wrazenie! W NYC nie bylem (raczej po drugiej stronie LA) i musze powiedziec, ze zacheciles mnie do odwiedzin wschodu. Pozdrawiam! :D
Ujęcia rzeczywiście frapujące. Najbardziej podchodzi mi 29.
Dziękuję za komentarze - przesyłam kilka następnych fot - może niezbyt ambitnie ale wiosennie i kolorowo - mniej więcej tak wygląda teraz Manhattan...
Osobiście najbardziej jestem,zadowolony z klaty 35...
31.
32.
33.
34.
35.
36.
Niezła seria, w moich oczach lepsza, staranniejsza od poprzedniej. Największe wrażenie zrobila fotka 33 - krwiste tulipany na tle wieżowców. Swietne.
Pzdr, TJ
Bardzo fajna druga seria :)
zawsze to ciekawie popatrzyć jak żyje się gdzie indziej i jak tam jest. Ciekawe obie serie i ładnie skadrowane ukazujące wiele niuansów archtektonicznych. Pozdrawiam.
Podoba mi się 31. - ładnie podświetlone kwitnące drzewo. Fajne światło.
Zawsze dziwne mi się wydaje, że np. na takim Manhattanie są kwiaty... :oops: Jakiś błędny obraz mam tego miejsca. U W. Allena nie było kwiatów - same wieżowce ;)
świetnie
najlepiej na 33 się patrzy
ale na ostatnim wolałbym odwrotnie ustawioną GO - badyle "na miętko" a ostry most
Napiszę krótko... 35 oraz 36.
Mnie się 36 tak podoba, ostry most masz na 27 :) choć ewentualnie mogłoby być ich kilka mniej (tych badylów) :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
ta seria tez mi sie bardzo spodobala, 33 i 35 najbardziej :)
drzewko musi sie czuc osamotnione w tej betonowej dzungli ;)
pozdrawiam
A mi najbardziej podchodzi 32. Ładny kontrast pomiędzy kwiatami o mocnych kolorach, a ulicą.
Moje typy to 33 i 36
Fajna seryjka.
Pozdrawiam
Cieszę się, że wątek ma komentujących, dzięki za opinie. Wstawiam następnych kilka fot - zrobionych tak z przypadku na ulicy, nie chcę pisać street photo po coś popularne na naszym forum to pojęcie się ostatnio zrobiło, podobnie jak wcześniej HDR ;-).
37.
38.
39.
40.
41.
42.
37, 38 DOSKONAŁE UJĘCIA. Reszta tylko bardzo dobra :)
Ktotek,
Podoba mi sie ostatnia seria również. Wychwytujesz w miarę możliwości te sceny, które prezentują zwyczajność, codzienność NYCity.
Najbardziej podoba mi się scena z policjantem - czy wszędzie funkcjonariusze mają takie odpowiedzialne, nadęte miny podczas kontroli? Pokazujesz także różnorodność postaw i zachowań, tolerancję na najdziwniejsze pomysly, na przykładzie gościa z serią mapek pokazujących kurczenie się Palestyny.
Ogólnie z Twoich fotek, dzięki tej zwyczajności, spostrzegawczości i pewnej wścibskości reporterskiej można się bardzo dużo dowiedzieć o klimacie miasta.
Pzdr, TJ
Witam
Przez te wszystkie fotki przenosisz mnie do "ich świata" - nie wiem, czy to wewnętrzna ciekawość człowieka do innych miejsc, o których się słyszy, ogląda w telewizji, czy raczej Twoje wielkie umiejętności, obstawiam na to drugie ;)
Pzdr
Wczoraj oglądałem "16 blocks" i jakoś te klimaty dobrze się kojarzą. Zlot klubowiczów w NY to byłoby coś ;)
Bardzo fajne :) piękna pogoda :)
38 bardzo odważne :)
Swietnie! Po raz kolejny swietnie. Cala seria, choc wyroznia sie 38, przez najbardziej uporzadkowany, zadbany i ciekawy kadr. Znow, dzieki Twoim zdjeciom moge poczuc sie, jakbym byl tam, w Ameryce. A co do pojecia "streetphoto": jak tu nie mowic, ze to streetphoto, skoro to streetphoto ;) A tak przy okazji tej dziedziny to zapraszam rowniez do siebie, ja rowniez w tej dziedzinie ostatnio siedzie :)
Pzdr
Bardzo ciekawe fotki. Kadry dobrane tak że faktycznie czuję się jakbym tam był na miejscu.
Pozdrawiam
Nawet po piwie 38 straszie mi sie podoba. Kurcze najlepsza fota. Te odbicia w karoserii samochodu. Bajer. Takie czyste, kontrastowe, piękne. Jakbys chcial tak celowo zrobic nie udaloby ci sie. Bravo.
38 świetnie oddaje klimat. Podoba mi się tez 40. Ogolnie seria bardzo ladna.
Miło popatrzeć na to co za wielką wodą. Znakomity zmysł obserwacji i świetne zdjęcia. Dawaj więcej. Może kiedyś coś z prowincji, byłbym takich fot bardzo ciekaw. Pozdrawiam.
świetne, znakomity zmysł obserwacji i idealnie utrwalona chwila, lubię oglądać Twoje zdjęcia, czekam na dalszy ciąg nawet z Tarnowa.
Panowie - serdecznie dziękuję za komentarze. Miło czytać, że moje zdjęcia się podobają, pokazują kawałek Ameryki jaką widzę. Wasz komentarze zachęcają mnie do wstawiania kolejnych fot, które tak czy tak robię bo to lubię.
kowal73 - zdjęcia z Tarnowa chętnie zamieszczę - proszę poczekaj jakieś 2 m-ce...
Pokazuję kolejnych kilka zdjęć - tym razem próba oddania atmosfery specyficznego miejsca - nowojorski Grand Central Terminal - coś będącego zarazem dworcem kolejowym jak i stacją Subwaya - bywam tam prawie codziennie, kiedyś miałem chwilę czasu więc zawalczyłem moim E-330. Oceńcie prószę z jakim skutkiem...
Osobiście najbardziej jestem zadowolony ze zdjęć - kolejno - 43, 46, 42...
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
Bardzo ciekawa seria. Potwierdza tylko teorie, ze amerykanie zyja w ciaglym biegu. W ogole Twoje mini-reportaze z USA przypadly mi do gustu. Z pewnoscia jest to jakas odmiana. Oby tak dalej!
Fotki rewelka . a najlepsze jak dla mnie to gość z gazetką poranną wieczorkiem :). Pozdrawiam
p[owiem tylko że masz dar do pisania fotograficznych opowieści. Aż się doczeka nie mogę kolejnego rozdziału...
Coraz większe doświadczenie. Z każdym kolejnym reportarzem coraz lepiej Ci to wychodzi :)
Rewelacyjne foty - świetnie ukazany NY nocą na pierwszej serii (szczególnie nawiedzony i policjant). Bardzo podobają mi się zdjęcia z Grand Central - przez długi czas naświetlania widać dużo ruchu, co świetnie oddaje charakter tego miejsca - tak mi się ono kojarzy jako wiecznie zabiegane i w ciągłym ruchu ludzkich mrówek :-).
Fajna jest również seria z mostem (Bruklińskim :?:) szczególnie to w osi lin, gdy widać tę pajęczynę... Na prawdę zdjęcia oddające pęd NY :!: Zazdroszczę możliwości fotografowania w tak ciekawych miejscach :-)
Foty na wysokim poziomie. Bawo...
Dziękuję za komentarze...
Zdjęcia robione ma moście są właśnie z niego - Brooklyn Bridge. Natomiast zdjęcia z dołu - gdzie most jest w tle przedstawiają Manhattan Bridge. Są blisko siebie stąd załapały się obydwa...Cytat:
Zamieszczone przez Dempsey
Poniższe foty to efekt krótkiego spaceru wzdłuż linii subwaya (metra) na nowojorskim Queensie. Na tym odcinku pociągi jeżdżą po konstrukcji nad ziemią, która tworzy na ulicy widoczną grę cieni. To była niedziela stąd okolica nieco wyludniona. E-330 + 14-45 + filtr PL Tiffen
49.
50.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
57.
Fajna seria. Za duzo zeby pisac cos o kazdym z osobna. Mnie sie podobaja bo pokazuja inny swiat takim jaki on jest, jest brud, rdzawo, ciemno ot ametyka od kuchni.
Dawaj wiecej.
Fajna seria.
BTW kto dam wydaje pozwolenia na budowę i projektuje "spójny" wizerunek miasta :mrgreen:
J.w. fajna seria :)
ktotek dawaj więcej tych fotek. bardzo lobię je oglądać. naprawdę potrafisz pokazać to co widzisz i każda serai jest inna od poprzedniej. naprawde respect.