z wczorajszego rekonesansu Biedrusko
Wersja do druku
z wczorajszego rekonesansu Biedrusko
bardzo fajne zdjęcia
Udane ujęcia : )
Jedynka najbardziej przypadła mi do gustu z powodu interesującego światła, ale reszta również MZ bdb : )
Pozdrawiam :)
dzięki za dobre słowo - złośliwce wychodziły pod światło i niewiele mogłem zrobić, fotki traktować należy dokumentalnie ale i tak wielką frajdę wczorajszy wypad mi sprawił . Teraz muszę tam wrócić z namiotem i siatką licząc na lud szczęścia, że znowu się pojawią i nadzieje, że myśliwi zanim strzelą to się upewnią czy na pewno mierzą do dzika a nie do fotoamatora :D
No jak sie przebierzesz za dzika to ciezko bedzie robic zdjecia... :P
Ale z takich fot, tez bylbym zadowolony, nawet jesli tylko dokumentalnie to i tak jako pamiatka z wypadu ;)
Pozdrowka
Ciekawe strzaly... i udane lowy.
Witaj Piotrze!Dzięcioł super.............ale te kolory............zaszalałeś:-) Dorzucę swoje.
To ja załącze kilka zdjęć, z wczorajszej mojej wizyty nad jeziorem Roś.
Jedynka z calej serii z nad jeziora Ros najbardziej mi podchodzi.
Dziś wróciłem z Podlasia. Przyrodniczym celem wyjazdu były Dzierzby, które obserwowałem w tamtych okolicach w zeszłym roku i liczyłem na to, że i w tym również je spotkam. Nie wiedziałem za bardzo jak się zabrać za ten gatunek, ale po telefonie do MOOSE'a już wszystko było jasne. Po ok. godzinie obserwacji zabrałem się za zdjęcia. Udało mi się uwiecznić tylko samiczkę i maluchy, natomiast Pan Dzierzba nie chciał współpracować. Ogólnie jak na pierwszy raz jestem zadowolony. Pierwsze zdjęcie uważam za najbardziej udane. Na drugim ptak nie jest może najlepiej pokazany, ale to zdjęcie w moim odczuciu ma coś w sobie. Fotek młodzików nie prezentują, gdyż są to bardziej dokumentacyjne ujęcia.
Super wypatrzone i swietnie ustrzelone fotki.
Pozwól że ja się podepnę :-) oglądam i podziwiam twoje oko !!! a to ustrzelony dzięciołek dzisiaj u mnie na ogrodzie
Bardzo ładne te ujęcia z gąsiorkami : ) Szczególnie pierwsze za świetną GO, super kadrowanie i delikatny bokeh : ) 2. też bardzo fajne : ) Kadr na + : ) (MZ)
Pozdrawiam, Ola : )
Czekałem za zimorodkiem a przyleciał dzięcioł, też fajnie. A widzę że moda na nie tu zapanowała.
1/30s dla 300mm do zdecydowanie za dużo, lekka podpórka trochę pomogła. Iso 800 to też o połowę za wiele niż bym chciał a i dzięcioł siadł dalej. Ale takim to zbiegiem przypadków mam najlepszego z ówcześnie pstrykniętych.
A to dwa zdjęcia z Chorwacji (początek czerwca), strzelone tak przy okazji. Pierwszy to chyba pospolity wróbel a drugie zdjęcie to raczej dokumentacyjne (był daleko) szblodzioba.
bardzo udane strzały
piasbog, nieźle!
Fajne te ujęcia : ) Pierwszy, chyba rzeczywiście wróbel, ze względu na naturalną "ramkę" i tonację : ) Drugie również ciekawy, interesujący gatunek w db kadrze : )
Pozdrawiam : )
Piasbog fotki udane.
dziś spotkałem jeża :)
:D
jeż ekshibicjonista
odwijał się ze skulkowacenia ale trawka go troche zasłoniła a nie chciałem chłopaka stresować :)
rewelacja, widzę ze sprzęcik służy dobrze ;-)
To ja polecę w skrajność, bo za oknem cieplutko, a ja wstawiam fotkę z zimowej tonacji. Dla zainteresowanych E-30 + 50-200 bez SWD.
Lucas ,kadr fajny ale światełka trochę brakło.:wink:
W kwietniu nad zbiornikiem Goczałkowickim obserwowałem tarło Karasi, woda aż się gotowała.Postanowiłem zrobić parę ujęć z tej "orgii':wink:
Załącznik 36333
Załącznik 36334
Genialne foto Lucas_g!! : ))
Gratuluję strzału! : )
Kris70 ciekawie zaobserwowane tarlo Karasi...
Karasie, aż sie proszą - na patelnie :). W podstawówce chodziliśmy z chłopakami wiosną na szczupaki z ościeniem, też kipiało.
To ja jeszcze jedną fotkę wstawię i dodam, że wcale nie trzeba jechać nad Biebrzę, żeby spotkać takiego gościa. Ten zrobiony na obrzeżach stolicy. Pozdrawiam
heh fajny :) Warszawiak :grin:
Lucas_g, ta łosza jest słynna. Ja tu pokazuje kumplom z pracy zdjęcie, opowiadam jak się w bagnie ubabrałem a oni wyciągają komórki, pokazują fotki i mówią że prawie codziennie go można spotkać. To trochę tak jak fotografowanie lwa w zoo, zdjęcie ładne, ale emocji przy nim mało :)
Fajnie ustrzelony...zapewnie chetny byl do fotki...
jestem zachwycony. Jedyne na co narzekam to waga zwaszcza ze obok na półce stoi PEN i z bólem ssiefgam po ten cięższy :) Od niedzieli myslę że 50-200 bedzie miał okazję się wykazać
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jak zmolestuje sąsiada to pokażę jej zdjęcie jak dostoinym krokiem sobie wędruje na druga stronę trasy E7 podczas gdy wszystkie samochody z obu stron stoją i ją przepuszczają:)
,,A to dwa zdjęcia z Chorwacji (początek czerwca), strzelone tak przy okazji. Pierwszy to chyba pospolity wróbel a drugie zdjęcie to raczej dokumentacyjne (był daleko) szblodzioba."
piasbog> toż kulik wielki. żaden szablodziób.
moose, "toż kulik wielki" - dzieki za sprostowanie, w zasadzie zgadywałem i nawet coś mi nie pasowało bo Twoja wcześniej pokazana ptaszyna miała swoją szablę zagiętą w drugą stronę :).
Żeby się zrechabilitować załączam dzika, który jest naprawdę dziki. Chciałem więcej popracować nad tym gatunkiem, ale ten mnie zauważył i już więcej się w tym miejscu nie pojawił. A dzikiego dzika w dobrym świetle jest dość trudno upolować (przynajmniej dla mnie).
Z dzisiejszego poranka czyli moja pierwsza czajka.
Ładnie ustrzelona ta czajka : ) Dobra tonacja, ładnie naświetlona i fajne kadrowanie : )
Pozdrawiam : )