Odp: klikochlaśnięte wyfociny [Sawa]
Daczego ten wątek nieżyje?? Dlaczego??
Gdzie się podział i Sawa i gdzie foty jego??
No właśnie . Sawa gdzie jesteś ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Daczego ten wątek nieżyje?? Dlaczego??
Gdzie się podział i Sawa i gdzie foty jego??
Saboor, dziękuję wielce za 100ny post w wątku!
tego było mi trzeba, słabemu chłopiątku
Wątek martwy, w rzeczy samej,
Gdyż mi dobrych zdjęć brakuje ...
Ale kiedyś nadejdzie ten dies irae
że aparat sam je - opublikuje!
Do wątku wrócę, jak się otrząsnę
(na forum wszak zaglądam czasem)
wystawię foty na krytyki bezlitosne
i na pewno próżność swoją popasę...
Cytat:
Zamieszczone przez
Sawa
Saboor, dziękuję wielce za 100ny post w wątku!
tego było mi trzeba, słabemu chłopiątku
Wątek martwy, w rzeczy samej,
Gdyż mi dobrych zdjęć brakuje ...
Ale kiedyś nadejdzie ten dies irae
że aparat sam je - opublikuje!
Do wątku wrócę, jak się otrząsnę
(na forum wszak zaglądam czasem)
wystawię foty na krytyki bezlitosne
i na pewno próżność swoją popasę...
Skoro słowa wielkie mocy
tu ku mnie wyrzekałeś
Przeto takoż w dzień jak w nocy
siłę swą nobile verbum każdemu ukarze
Trzymam Sawy przyrzeczenia
do wątku powrotu
życząc weny, uniesienia
zachwytu jazgotu
tedy chadzaj na spacery
jak wsze wielkie Wieszcze
i najdź muzy uśmiech szczery
a twórz dzieła śmielsze
formą, kompozycją, treścią
mistrzów renesansu godną
widza oko po wiek cieszą
Sławę dadząć wiekopomną
Jakże się cieszę, że masz taką moc sprawczą Saboorze!
Jakże się ciesze , że Zacny User powrót obiecuję. Oczekuję zatem.
Pozdrawiam AP.
3 załącznik(ów)
Witajcie zatem ponownie,
Przede wszystkim - dziękuję. Dziękuję za miłe słowa, naprawdę było dla mnie cenne przeczytać to, co napisaliście.
Wszystkich namawiam - jeśli macie coś na myśli - przelejcie to na forum!
Po drugie - to przepraszam, że pomimo ukrytej obecności - nie udzielam się aktywnie - niestety, zmiany życiowe spowodowały również zdecydowany brak wolnego czasu.
Po trzecie - zdjęcia, którymi dziś dysponuje - to głębooooka szuflada, więc proszę z góry o wybaczenie, ale proszę też o rzeczową i szczerą krytykę (bez owijania w bawełnę) i komentarze.
............................................
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1343499081
37. Krytycy to jednonodzy teoretycy skoku w dal.(Harold Pinter)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...0&d=1343499084
38. [...] we wszystkich bez wyjątku krajach świata zabrania się wprowadzania rowerów.
Niektórzy dodają „i psów”, co potęguje tak w rowerach, jak i w psach ich kompleksy niższości.(Julio Cortázar)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...&d=13434990866
83. Ludzie tacy jak my, wierzący w fizykę, wiedzą, że różnica między przeszłością, teraźniejszością i przyszłością jest tylko uparcie obecną iluzją. (A. Einstein)
pozdrawiam,
Witaj.
Cieszę się że Cię widzę :grin:
Cytat:
38. [...] we wszystkich bez wyjątku krajach świata zabrania się wprowadzania rowerów.
Niektórzy dodają „i psów”, co potęguje tak w rowerach, jak i w psach ich kompleksy niższości.(Julio Cortázar)
Cud miód i orzeszki, ale ze zniecierpliwieniem, acz spokojnie czekam na "Rembradtowskie" inscenizacje.
dodam do ulubionych. Ciekawe zdjęcia. Ostatnie bardzo mi się spodobało.
Pozdrawiam
13 załącznik(ów)
Witajcie,
dziękuje za odwiedziny, dobrze wiedzieć, że komuś się podobają klikochlasty, które popełniam.
Miałem okazję być na Zlocie OlympusClubu, sobotnim trzonem była wizyta w Manufakturze. Wiele zdjęć z tego miejsca można znaleźć i w relacji ze zlotu, jak i na internecie. Podczas pobytu w muzeum, mieliśmy okazję usłyszeć wiele na temat tego miejsca, jak również postawionych obok wielorodzinnych, robotniczych domów mieszkalnych zwanych w Łodzi 'Famułami'.
Kiedyś Manufaktura to fabryka włókiennicza, dziś Manufaktura to centrum rozrywkowo-kulturalno-handlowe, z wieloma atrakcjami i sklepami wielkoformatowymi. "Nowa Jakość" miasta, drogowskazy do tego miejsca przewijają się przez całą Łódź.
Po drugiej stronie ulicy - "Famuły". Niegdyś Famuły to robotnicze domy wielorodzinne, dziś Famuły to enklawa niechcianej przeszłości, marazmu, biedy i zapomnienia.
Zapoznajcie się proszę z moją monotematyczną interpretacją tego mezaliansu - Famuły Shopping Centre - Łódź, Ul.Ogrodowa vis'a'vis Manufaktury.
Zapraszam na zakupy! W ramach zapłaty za rachunek - podzielcie się swoimi wrażeniami.
pozdrawiam,
Cytat:
Zamieszczone przez
Sawa
Witajcie,
dziękuje za odwiedziny, dobrze wiedzieć, że komuś się podobają klikochlasty, które popełniam.
Podobają i to bardzo!
Strasznie się cieszę z Twojego powrotu na łono ... . ;-) Piękne wejście i klimat taki Sawowski.
Poproszę o więcej i nie Znikaj już na wieki całe.
Swietne foty z familoków naprzeciw Manufaktury. Posępny kontrast łódzkiej codzienności.
---------- Post dodany o 00:08 ---------- Poprzedni post był o 00:07 ----------
Pokazywałem te miejsca Ajanowi, ale przyznaję nie chciało mi się focić.
Cała seria jest fajna. Dla mnie najbardziej 45 48 i 51. A ładnie to tak wózka nie oddać???
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
Sawa
Witajcie,
Miałem okazję być na Zlocie OlympusClubu, sobotnim trzonem była wizyta w Manufakturze. Wiele zdjęć z tego miejsca można znaleźć i w relacji ze zlotu, jak i na internecie. Podczas pobytu w muzeum, mieliśmy okazję usłyszeć wiele na temat tego miejsca, jak również postawionych obok wielorodzinnych, robotniczych domów mieszkalnych zwanych w Łodzi 'Famułami'.
Kiedyś Manufaktura to fabryka włókiennicza, dziś Manufaktura to centrum rozrywkowo-kulturalno-handlowe, z wieloma atrakcjami i sklepami wielkoformatowymi. "Nowa Jakość" miasta, drogowskazy do tego miejsca przewijają się przez całą Łódź.
Po drugiej stronie ulicy - "Famuły". Niegdyś Famuły to robotnicze domy wielorodzinne, dziś Famuły to enklawa niechcianej przeszłości, marazmu, biedy i zapomnienia.
Zapoznajcie się proszę z moją monotematyczną interpretacją tego mezaliansu - Famuły Shopping Centre - Łódź, Ul.Ogrodowa vis'a'vis Manufaktury.
Zapraszam na zakupy! W ramach zapłaty za rachunek - podzielcie się swoimi wrażeniami.
pozdrawiam,
Dzięki za uzupełnienie niemocy miejscowych. Najbardziej posępne miejsce w całym tym kompleksie szeroko rozumianej rozpusty. Fakt, że rozbiera siew okolicy kewartały budynkow a ten "zabytek" podłego traktowania swoich pracowników stoi, jest ponurym chichotem Łódzkiej historii XX wieku.
Noooo nareszcie!
Przedostatnia "mazajowata" wrzutka bardzo zacna.
Famuły - te klimaty tygrysy lubią najbardziej. Widzę że nie opuszcza Cię "okres smolisty" w twórczości ;) Czy jeździłeś wokół tych domów z jednym wózkiem, czy to są różne? ;) Takie domy są dla mnie esencją miasta. Czuję ich zapach.
Wózki pewnie służą do zbierania różności...
Mam nadzieję, że na sobotnim plenerku takich klimatów nam nie zabraknie.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Noooo nareszcie! /.../
Czyżby Sawy jak Saboory
Nie wychyną zimą z nory?
Znowu ciisza, Smutno tu.
Trzeba Sawę przycisnąć. Podejrzewam że coś ma, ale nie chce nam tego dać :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Trzeba Sawę przycisnąć. Podejrzewam że coś ma, ale nie chce nam tego dać :twisted:
A no! Blisko Masz, poprzyciskaj!
Przyciskam ale łon twardy jest jak stal...
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Przyciskam ale łon twardy jest jak stal...
Szczesciara.A chwali sie,aj aj aj:mrgreen::mrgreen::mrgreen::-P
Toć to ja go chwalę. On skromny jest :-P