przeostrzone :(
Wersja do druku
przeostrzone :(
...nr..15
Widzę że zasypujesz wątek zdjęciami;( rozumiem że jesteś głodny opinii (wiem coś o tym) no ale komentarzy mało.... wybierz 1/2/3 dobre fotki wygłaskane i poczekaj trochę:) nie wielu osobą chce się przeglądać kilka stron wątku :) To taka rada :)
Wyostrzaj za pomocą maski :) masz wtedy kontrolę nad tym :)
Ostatnie kiepskie.......nie tylko z ostroscia, kadr za waski...nie wiem na co chciales zwrocic uwage, w takich przypadkach albo sie szuka symetrii albo detali a tutaj brak jednego i drugiego. Niestety droga jest kamienista jak sam powiedziales ale nie trzeba sie poddawac. Ja dostaje po lapach regularnie ale wale do przodu starajac sie wyciagac wnioski z uwag od wszystkich osob ktore poswiecaja chwilke na wizyty w moim watku.
Masakra...
Jakie parametry maski były.
Weź poczytaj jakieś tutoriale. Masa tego jest w sieci.
ale wyostrzałeś na oryginalnym zdjęciu :) ? musisz poczytać w necie i rozkminić który sówak do czego :) poza tym masz podgląd :)
...nr.16
Naprawdę nie widzisz kaszy jaka wrzucasz?
No więc jak masz podgląd to w czym problem? Nic samo nie wyjdzie poza tym co sam ustawisz i widzisz na bieżąco. Ostatnie jakość maksymalnie upadła chyba za duża kompresja JPG. Rozmiar niech nie przekracza 800 pix w dłuższym boku i będzie OK.
Ostatnia fota zielona czy mi się wydaje? Takiego słońca nie widziałem jeszcze nie mówiąc o horyzoncie (w sensie leci w lewo jak 150).
Próbuj dalej i dalej :)
Witam.
Nie będę oceniał twoich zdjęć, bo inni powiedzieli już sporo i nic tu dodać. Sam dopiero zaczynam i też mam podobne problemy. Widzę, że się nie poddajesz. To dobrze, bo wiele porad jest cennych. Myślę, że z czasem nasze fotki będą coraz lepsze. Wytrwałości i sukcesów życzę. :grin:
Podanie holu, znaczy rzut lina...!
Całkiem fajna fotka. Wszyscy czekają i patrzą z niedowierzaniem. Złapie, czy nie? :grin:
Cos z morza...
Cos z morza..
Na ostatnich kolorki jakby takie mało "żywe" takie wyblakłe MZ .... :)
Prace przy cumach podczas overholungu..
mogło być fajnie ale nie ostre:roll:
Prace przy cumach podczas overholungu.. - podoba się (choć z ostrością chyba nie trafiłeś).:)
Jakoś niet :roll:
Coś z portu..
Fajne niebo na pierwszym :)
Port jachtowy w Bullando.. masa patykow..:-)
Fajne 25 i 27. A jak oni z odpłyną? Nie dochodzi do kolizji w takich miejscach?
Koniec sezonu....
Widzę, że żeglarstwo to Twoja pasja. Mam nadzieję, że z następnego sezonu wiele ciekawych fotek pokażesz. :grin:
Ostatnie "portowe" zdjęcia bardzo sympatyczne. Taki mily powiew wakacji i bryzy morskiej :roll: