A mi nie szkoda. Jest akcja, ruch, emocje i to sie liczy. Gdyby wiosło było całe chyba nawet byłoby mniej dynamicznie. Podoba mi się to zdjęcie. To Twój miu?
Pzdr
Wersja do druku
A mi nie szkoda. Jest akcja, ruch, emocje i to sie liczy. Gdyby wiosło było całe chyba nawet byłoby mniej dynamicznie. Podoba mi się to zdjęcie. To Twój miu?
Pzdr
nie to staroć e jedynką robiony.
mju radzi sobie świetnie bo można go zabrać na wodę, ale w trudnych momentach raczej trzeba się koncentrować na wiosłowaniu niż na robieniu zdjęć :)
jest na mojej stronie i mogło się przewinąć na Forum z prośbą pomocy przy wyborze jednego z serii
z dedykacją dla mariusha ;)
chociaż to nie zdjęcie finalne a przymiarka do czegoś co mam nadzieję niebawem powstanie. Generalnie ćwiczę sobie na co pozwala ND 400 i powiem że czas naświetlania 2 sekundy w srodku słonecznego dnia zaczyna mi się podobać :)
O kurczę, to woda :?:
woda
woda
:)
przysłona 22 pełne słonko i czas 2 sekundy :)
ISO 100
na filmie to na pewno. czasem mi brakuje 50 tki w cyfrze...
Zdjęcie z gęstym filtrem szarym neutralnym. stąd takie wydłuzenie ekspozycji.
teraz będę się bawił i eksperymentował :)
a tu jeszcze dwa dla porównania
oba na f22 jedno z drugie bez filterka...
to wyżej jakoś mało białe wyszło ale tak jak pisałem to dopiero próby okiełznania ND400
taką okazję trudno zmarnować...
sąsiad się zdenerwował co prawda ale mu nie otwierałem :)
jeszcze raz dzięki za szybką przesyłkę :)
dużo radochy mi sprawia ta zabawka :)
Jest wyraźna różnica w kolorach, na niekorzyśc filtra oczywiście!. Ściemnia, ale i przebarwia :(
źle dobrana ekspozycja i zdjęcie nie obrabiane. białe nie jest białe.
dominanta może też i jest. w końcu to ciemna szyba przed obiektywem
dobas: ustaw sobie balans bieli z nakręconym filtrem.
Używałem kiedyś ND8, ale astro, a nie do fotografii. Dawał zafarb który niwelowałem własnym WB.
RAW - Rawem, ale robiąc zachód słońca i fale z czasem 10s. nad morzem chciałoby się zachować kolorystykę taką, jaka właśnie wtedy była (RAW + jpg + własny WB).
Tym razem drugie podejście zamiany wody w watę
Korekcja +1.7 EV żeby białe było jeszcze bielsze ;)
Teraz tylko fajny kadr trzeba znaleźć, bo to też półprodukt
Marzy mi się jeszcze jesienny liść na kamieniu. Jakiś po maksie żółty albo czerwony... Tylko jeszcze kolorków nie nabrały i nie chcą spadać :)
No teraz suuuper! Ja nie widzę żadnego zafarbu, a woda faktycznie wygląda jek obłok :)
Ta woda, miodzio :)
Pięknie. Daj adres, przyślę Ci liścia (a nawet dwa). :)
Jakie śliczne :)
dobry kicz nie jest zły :)
Pluje sobie w brodę ponieważ połowa zdjęć którą wczoraj zrobiłem nadaje się do kosza :) Nie wiem jakim cudem miałem ustawione ISO 1600 :) no cóż...
zdaża się
Trza zbierać chrust bo zima Panie idzie... Zimny, jesienny nastrój dobrze uchwycony i tylko surowa przyroda. Ostatnia fotka prawie jak HDR.
Ostatnie jak dla mnie SUPER :grin:
Gdzieś ty był? ;) Całkiem podoba mi się środkowe zdjęcie, bo jest zupełnie surowe.
Park Narodowy Brecon Beacons usytuowany w środkowej Walii, Jeden z trzech parków narodowych w tym kraju. Charakterystycznym jego elementem są jedne z najbardziej widowiskowych wyżyn uformowanych na powierzchni 1347 km2. W chwili obecnej są one uznane za jedne z najważniejszych geologicznych krajobrazów w Europie. Całość zaliczana do gór kambryjskich. Miało być polowanie na jesień a okazało się że na szczytach do kostek śniegu :)
Park utworzony w 1957 roku,
ze wzgledu na fakt że jest to surowe i dzikie miejsce o charakterystycznych warunkach klimarycznych w tych górach ma miejsce selekcja do SAS (Special Air Service) zakładają wielgachne plecaki i chodzą w kółko na górę i w dół.
Największy szczyt Pen y Fan 886 m n.p.m.
Bardzo piękne miejsce i piękne fotki
Piękne fotki....
i co ISO1600 i daje radę, ale fakt, trochę szkoda. Ja chyba tak ze trzy razy już zapomniałem ustawić, ISO, więc teraz sprawdzam
oj nie - te są na ISO 100 robione
Mnie ra się udało, bo było światło bardzo dobre, po prostu miałem bardzo krótkie czasy... :) i jakoś to wyszło w dzień ISO800 :), ni e było idealnie ale po zmniejszeniu i oczyszczeniu jeszcze dawało radę
Pierwsze i drugie - bardzo udane, z silnym wskazaniem na drugie, na którym jest taka miła, pastelowa tonacja.
Piękne miejsce, ten park narodowy, dobrze pokazany.
Wszystkie trzy zdjęcia bardzo ładne - świetnie dobrane światło i tonacja.
Podobają mi się te zdjęcia. Fajne miejsce. Czyżbyś do SAS-u się przymierzał?
jako materiał dydaktyczny na uczelnie zrobiłem panoramę
to i ją pokażę.
Kształt gór jest zgodny z nachyleniem warsw geologicznych - zapadają one w prawą stronę dlatego zbocza skierowane w prawo (przepraszam ze nie strony świata :) ) są łagodne a te w lewo urwiste.
Do SAS się nie wybieram :)
świetny ten materiał dydaktyczny :)
Bardzo ciekawa ta panorama. Połączenie tej surowości zaśnieżonych wzniesień z jeszcze jesienną doliną. Podoba mi się.
Piękne. Panoramka i środkowe z zestawu najbardziej.