chyba pierwsza wersja lepsza druga daje po oczach kontrastem świetny pomysł :D
Wersja do druku
chyba pierwsza wersja lepsza druga daje po oczach kontrastem świetny pomysł :D
Ładnie, ale IMHO za miękko. Coś kombinowałeś w PSie?
Jak już Rafał powiedział za miękko, i prucz Ps-a z ostrością chyba nie trafiłeś, gdyby nie to było by całkiem przyjemnie - Te oczka :D
grizz: Zainstalujesz w końcu ten słownik?
W PSie? Konwersja na czerń i biel i trochę zabawy z krzywymi. I tyle chyba, z tego co pamiętam, bo ta fota już ze dwa miesiące ma.. ostatnio odkopałem.
ciekawy pomysł i dowcipnie przewrotny z rybką na talerzu i o ile miałbym wybierać to wersja bez poprawki a więc 30 na 30a troche za mocny kontrast. Portret dziewczynki na zdjęciu 31 ma w sobie dziecięcą delikatność, ciekawość, skracając wpada w oko i pomimo drobnych niedoskonałości bardzo pozytywnie oddziałowywuje. Pozdrawiam.
bardzo podoba mi się twoja zabawa kompozycją. Portret dziewczynki ładnie ciasno przyciołeś. Co do rybki na talerzu - szukał bym kompromisu pomiędzy dwoma wersjami.
Ta poprawiona ostatecznie podoba mi się bardziej. Mam jeszcze troszkę do serii z rybką - pokażę pewnie jeszcze dziś :)
Dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam
Miałem kiedyś taką ale.... sama padła. :cry: A ty na swoją jeszcze z widelcem :twisted:
Jak dla mnie, pierwsze z pary :)
Kadr ok... oczko tylko niech modelka otworzy.
dla mnie jedno ze słabszych trochę odstaje od innych...
Z tych swóch ostatnich to wolę ostatni kolor (35.) A Modelka to rozumiem, puszcza zalotnie OKO do fotografa ;)
IMO, świetny portret.
Dałbym tylko stempelkiem po jasnej plamce na dolnej wardze i ciemnej na bluzce.
Reszta jak dla mnie, bez zarzutu.
dziękuję za wizytę:) A plamkę zauważyłem dopiero teraz:)
Ciepłe spojrzenie, przyjemne w odbiorze.
A plamka jak plamka :D do wywalenia ;)
Jest ok :)
Krata na upraniu świetnie się rozmyła :)
bardzo się podoba, świetnie pokazane pełne ciepła i dzieciecej ciekawości. Pozdrawiam.
Miłe komentarze. Dziękuję.
miłe zdjęcie-miłe komentarze.
ostatni portrecik przeswietny :) modelka pierwsza klasa :)
a z przedostatnich to raczej drugie oko otwarte i bez koloru ;)
Wiedzę, że zaczynasz się specjalizować w fotografowaniu dzieciaków. Ostatnio sporo dobrych zdjęć w tej tematyce pokazałeś. Tak 3maj.
Ogólnie zacząłem specjalizować się w portretach. A, że taką ładną siostrę mam pod ręką i do tego zaprzyjaźnioną z moim olym, to często gości na moich pracach. Dodatkowo 'gdzie nie przyłożysz do niej aparatu, tam jest śliczna' ; )
Pozdrawiam
37.
Reaktywacja mała. Zaniedbałem wątek.
Fatalnie, dla czego pod światło.
Dlaczego? Taka była wizja autora. To nie przypadek - świadomy zamysł.
pozdrawiam
Dziwnie ten wątek prowadzę. Tak czy inaczej:
38.
Widzę, że eksperymentujesz - i dobrze ;>
37- jest ok, rozumiem zamysł
38 - bardzo ładne :>
Mi także 38 bardzo się podoba.
Bo w kolorze ponoć lepiej.
38b.
38 ani kolor ani B&W mi się nie podoba. Oczy bolą od szukania punktu zaczepienia.
Mnie podoba się kolor, malarski obrazek.
Dawno nie wrzucałem nic do wątku. Ostatnia sesja, przedstawiam Wam Paulinę.
39a.
39b.
40.
38B super malarsko
Paulina jest śliczną dziewczyną ale dlaczego powiększyłeś jej nos? :roll:
Fotki robione z bliska, szerokim kątem mają zniekształconą perspektywę i tu właśnie tak to wygląda.
Nos, leżący najbliżej obiektywu jest przerysowany. Najbardziej rzuca się to w oczy na ostatniej fotce. To jest dobre w portrecie charakterystycznym, w street foto ale tu przeszkadza. Najbardziej naturalne portrety wychodzą z ogniskowymi w granicach 75-105mm (w ekwiwalencie dla FF czyli klatki 35mm).
...wolałbym też nieco większą głębię ostrości...