Wszystkie bardzo klimatyczne - podobają się tak samo jak i poprzednia seria, w tej z mocnym wskazaniem na 55
Wersja do druku
Wszystkie bardzo klimatyczne - podobają się tak samo jak i poprzednia seria, w tej z mocnym wskazaniem na 55
Interesująco prezentuje się konstrukcja dachu na zdjęciu 48, z zainteresowaniem odebrałem leżący w kałuży chodak na 51. Trochę niesamowity wydźwięk ma seria z rurami na zdjęciach 52-55. Wciagający do inspiracji temat.
Dziękuję za Wasze opinie:)
na szczęście to nie są ruiny... stan podobny jak po tym, jak niemcy uciekli z niego:)
a co do dachu...to postaram się tam wrócić, żeby porobić kolejne ujęcia - strasznie duży strych...jedyny minus, to jego stan, gdyż deski w niektórych miejscach lamią się pod ciężarem ciała:)
lubię takie klimaty można takie miejsca wykorzystać na wiele sposobów :)
Modelek tam nie zaciągniesz niestety:P zbyt ciężka droga...
Trzeba się poświęcać :) jak się ubrudzi to się przebierze :)
wczorajsza wizyta w największej ruinie PRLu:)
56.
No mało zdjęć jak na tę wizytę :)
Ciekawy kadr, kolorystyka. W/g mnie zdjęcie udane, na duuży +. Bardzo lubię Twoje zdjęcia przez to jak przedstawiasz "zwykłość" - nie są to żadne krajobrazy z wyszukanych miejsc etc- a i tak interesujące
Pozdrawiam
@Forever_k3w: określiłem funkcję matematyczną - im mniej zdjęć dodaje sie za jednym razem, tym więcej komentarzy przypada na jedno zdjęcie:) no i zadziałało
@iszi: dziękuję bardzo za ten komentarz! ładnym rzeczom/ludziom najłatwiej robić fotki:) tak jak RafałCzarny pisał kiedyś w swoim wątku, że brzydszych ludzi jest więcej, dlatego im robi zdjęcia, tak jak takiej architekturze:)
heh dobra kalkulacja :)
56 skromny temat ale bardzo ładnie przedstawiony. Kompozycja gdzie schody prowadza w dół, po prawej wyrastające drzewko, jako ramy zarys zrujnowanych podłóg, na koniec grafitti na scianie. Myslę, że to starannie przemyslane zdjęcie.
Wiejo, dziękuję za te słowa!
Ciąg dalszy z tego samego dnia, czyli dredowo-atomowo:
57.
58.
Marne te dwa ostatnie :???:
Na 57, nie wiem co chciałeś pokazać- niszczejące budynki czy nieciekawe niebo? Budynki ciemne a niebo za jasne.
Za 58, modelka powinna Cię zrugać, za ten czerwony nos :wink:. MZ, tonacja tego zdjęcia nie nadaje się do portretów (ale ja się na portretach nie znam). Gdyby w tle był jakiś pomnik, zamek lub inny tego typu obiekt, pomyślałbym- ot pamiątka, tu byłam. Tu kompletnie przypadkowy pstryk.
Oba zdjęcia mają cechę wspólną (poza tonacją)- obydwa są krzywe :-P
To jej czerwony nos; widocznie taki sie jej podobał:)
Prosty horyzont jest przereklamowany:) ale dzięki za opinię
może kolejne foto bardziej sie Tobie spodoba ;] również krzywe z niespodzianką:
59.
Na 57 sposób widzenia ruin wydaje się dobry ponieważ ciekawie pokazuje to skalę dewastacji szczególnie w kontekście oddalonych zamieszkałych zabudowań. Na nie w tym kadrze jest ilość praktycznie nic nie wnoszacego nieba. Myslę, że jak z tego zrobić kwadrat przekaz i czytelność zyskała by na czystości. 58- wycieczkowy portret. Odbieram to zdjęcie z sympatią głównie za sprawą modelki której nie przeszkadza zimna aura i jeszcze potrafi sie zdobyć na usmiech. Można dołączyć do tego wesołe oczy ale już starczy. Jak wiesz to co otacza modelkę jest za jasne ale coś za coś. Wybrałeś dziewczyne i dobrze. 59- ogrom ruiny przytłacza ale tak ujeta nie przekonuje gdyż uwaga rozkłada sie pomiedzy budynkiem a jego otoczeniem. W takich przypadkach lepiej aby dominował jeden temat.
1. zastanawiam się gdzie to....
2. widzę żarnowiec w tle i wszystko jasne :)
Co do zdjęć wszystko helmuth powiedział :)59 było by fajne gdyby nie samochód :) Byłeś może po drugiej stronie na fundamentach elektrowni ? tam jest też kilka fajnych miejsc :)
@Forever_k3w: A uzyskałeś pozwolenie od zarządcy obiektu, żeby tam wejść? Teren elektrowni jest chroniony, wiec wchodzenie przez płot nie jest zbyt dobrym wyborem.
@Wiejo: postaram się podobnych zdjęć nie popełnić:)
Widziałeś kiedyś tych ochroniarzy??..... ja tak tylko im widły i kalosze dać :D
Tak widziałem. Poza tym nawet jeśli ich nie widać, nie oznacza to, że można wejść na teren. Jak masz okno uchylone w domu, to też mogę wejść? Tylko foty chciałem porobić ;]
Ja tych 2 panów dobrze znam (ale nie lubimy się bardzo ) Moim zdaniem można śmiało pstrykać ich nie należy się bać :) przyjadą pogadają i tyle :) Jak się ich powkur**a to dzwonią po policje...a policja wlepia 20zł mandatu za złe parkowanie :) Już ich przerabiałem :) Łowić zabraniają :)
po długiej przerwie wracam, wyczekując kolejnych budujących uwag na temat moich zdjęć:)
widzę, że temat przepychanek słownych teraz na topie, może chociaż trochę osób tutaj wpadnie, żeby oderwać się od kłótni:)
60.
61.
62.
Podoba mi się radość płynąca z tych zdjęć :D
Ostatnie troszkę za ciasno kadrowane.
p.s. podpis troszkę zbyt wyeksponowany - jak chesz już te wywijaski to moze sama parafka wystarczy, albo choc same nazwisko i W.
@grizz: myślisz, że lepiej by było kadrować, pokazując prawy łokieć? czy może skadrować wyżej, żeby więcej jasnego tła było, a mniej ciężkiej czerni u dołu?
61. jak dla mnie.. podoba sie portrecik.
Taka lekkość i radość jest, bardzo mi się to podoba. :)
60 i 62 - Chyba biały jest przepalony albo bardzo blisko - może mnie monitor oszukuje.
61 - Modelka wygląda na nim najkorzystniej. Podoba mi się kompozycja i obróbka BW. Wcale nie jest za ciasno ;)
Swoją drogą jaka to czcionka w podpisie?
Dzięki za docenienie lekkości zdjęć:)
@MeWash: u mnie foto nie jest przepalone:) chociaż blisko blisko, w końcu to śnieg...
a czcionka ręczna:) nie pamiętam jaka to jest, bo używam jako podpisu obrazku png. Ale pewnie wpisanie w google 'handwrite fonts' zaprowadzi Cię do niej
Dwójka b. dobra.
Na początek rzuca się w oczy że modelka chyba dość dobrze się czuła przed obiektywem:) Osobiście podoba mi się 3 :) Grizz fajnie podpowiada z kadrem, mogło by być ciekawie :)
Witam.
Moim zdaniem za ciasno w 60 ,pozostałe bardzo sympatyczne.
Malo wiem o portetach, wiec zazwyczj sie nie wypowiadam, ale w tym wypadku instynktownie uchylam sie za 1 i 2. Ladnie, naturalnie.
dziękuję bardzo za opinie. niedługo kolejna sesja z tą dziewczynę, mam nadzieję, że równie dobrze wyjdzie:)
żeby odejść od portretów, coś z końca zeszłego roku:
63.
Trochę zdjęć z sesji z Alicją.
/ Irku, jeśli tu zajrzysz, to może rozwinąłbyś temat grafiki?:) Ciekawy jestem Twojej opinii, co do obróbki.
64.
65.
66.
67.
64 bardzo sympatyczne zdjęcie. Ogólnie twoja obróbka, tj bw bardzo mi się podoba:wink:
Przywołany przez Autora piszę :64 i 65 podobają mi się --jakoś grafika tu nie razi (można to nawet nazwać high key)--Natomiast 66 mi nie pasuje pod względem tonalnym --może to sprawa także kompozycji. O ostatnim 67 trudno napisać coś sensownego (taki sobie pstryk za jasno odtworzony) --Ale nie bierz zbyt poważnie czyichś ocen i gustów...liczy się Twoje odczucie w końcu...pozdrawiam
64. jak dla mnie...
Patrząc na Twoje ostatnie portrety bardzo podoba mi sie sposób ujecia modelki, na każdym jest inna poprzez spojrzenie, profil. Ładnie prezentują się oczy, włosy, owal twarzy. To o czym napisałem wciąga ale nie jestem w sposób jednoznaczny zachwycony fakturą skóry twarzy. Z jednej strony nadaje, tak przez Ciebie przedstawiona jakąś subtelną czystość, z drugiej sprawia odrealnione wrażenie. Na pewno nie pozostawiają widza obojetnym.
Dziękuję bardzo za Wasze wypowiedzi:) następne czarno-białe ujęcia postaram sie dopracować bardziej.
co sądzicie o tej sesji? Na zdjęciach Aleksandra
68.
69.
70.