64 Szufladowego badziewia ciag dalszy
Wersja do druku
64 Szufladowego badziewia ciag dalszy
Niezbyt... anie siwatełko nie jest fajne, ani kadr nie porywajacy...
Lepiej wracaj do portretu:grin:
Nie mam aktualnie kogo portretować :P .. dalsze oswajanie 14+54
65 bez przyczepy i na otwartym tle prezentowal by si elepiej ale co zrobic :|
66
Portret nr 61 mnie zachwycił. Ładny, naprawdę ładny.
Odwróć kolejność poziomych zdjęć w tryptyku. Ich ustawienie zawsze ma znaczenie. Zobacz, że koń na górze jest jakby "cięższy". Po prawej stronie widziałabym koński portret, a nie tego pastucha. To oczywiście moja wizja. Podświadomie szukam nawiązania do pastucha na pozostałych fotkach, ale nie odnajduję.
fajne koniki :)
67 Jedno zdjęć z 66 solo .. to mniej ciężkie :-P
mniej ciężkie... koniki zadbane poprostu :lol:
oj tam, wiecie co chciałam powiedzieć :-P
68 i ostatnie z tej serii .. by uzyskać happy end jednocześnie ten ciężki i ten lekki :-P
mnie się podoba
Lekkie czy ciężkie, koniki fajne są:)
po dłuższej przerwie .. 69
Rażą mnie przypały po prwaej strony twarzy. Musiało być ostre światło zastane. Ale ogólne podoba mi się i kadr i GO.
P.S. Jak patrzę na Twój nik to myślę jak o kobiecie, bo znajomi w skrócie mówią na mnie Rumi :wink:
EDIT: Wróciłam drugi raz do zdjęcia.. Czy to GO jeszt aby napewno z aparatu? Coś mi zapachniało mąceniem programem graficznym :???:
tak wiem o przepałach mnie też rażą ale nie wiedziałem jak to poprawić "programowo"
.. to teraz ja myślę o Tobie jak o mężczyźnie :-P:roll:
70-73 nic specjalnego ale czekając na robaczki 4 zdjęcia z Krynicy
Najbardziej podeszła mi 71 - po prostu jakoś lubię powtarzające się elementy, nie wiem czy nie lepiej byłoby ustawić się na środku, ale widzę że jako linię prowadzącą wykorzystałeś słońce wpadające przez otwartą część budynku - też ciekawy pomysł. Na 70 próbowałbym popracować trochę GO - grajka wydzielić z tła.
71 faktycznie ciekawe :) Nie ma to jak dobry rytm w fotografii.
Tom
71 byloby git, gdyby bylo prosto:wink: lewe piony leca w lewo:-P i te napisy bym zlikwidowal:) podprostowalem troche rumi:) no i grajek MZ powinien byc bardziej z lewej i tlo rozmyte:)
Co do 71 to szkoda jeszcze, ze nie jest "zyleta". Znaczy malo ostre takie jakies. Nie wiem na jakiej ogniskowej robione, z jakiej odleglosci, jaka przyslona (brak EXIFa), ale moze warunki byly takie, ze daloby sie na calej dlugosci tego korytarza przy f8 calosc na zyletke zrobic :) Poza tym bardzo OK (jak juz pisalem).
Tom.
74-80 z dzisiejszej wyprawy z Bodzip'em :-P
miodzio
Jest co podziwiac...czworeczka oraz siodemka swietne.
Świetna wrzutka :) Podoba się :)
Wiosenna zapowiedź bardzo mi się podoba :grin: wszystkie Ok, najbardziej 77.
dziękuje za komentarze i odwiedziny
od trzeciego do ostatniego wlącznie bardzo ladnie wg. mnie:) troszke mnie moze razi centralnosc na 3, 4 i 5
a wyobrażasz sobie 4 inaczej niż centralnie :-P .. bo ja nie, takie było założenie i tak jest a 5 według mnie nie jest centralnie :grin:
Ostatnia seria, rewelacyjna!
tak to jest pełna nie kadrowana klatka
no to rozumiem:) ale mimo to to i tak bym cropnął tu i owdzie:)
nie lubię cięć staram się pstrykać tak jak powinno to wyglądać .. a już wogle mnie drażnią cięcia nieproporcionalne takie jak w niektórych tematach reporterskich :-P
rzecz gustu rumi :) bo ten lubi "tak" a tamten lubi "tak" i chyba to wszystko z mojej strony w tym temacie:) byc moze w tym co pisalem poprzednio nie mam racji, bo obiektywu makro nigdy niestety nie stosowalem i z autopsji nie wiem jak to wyglada na zywca i to co pisalem to tylko i wylacznie moje "widzi mi sie":)
81 ..z chęci odświeżenia tematu jeden domowy portret .. chałupowy bo pogoda nie sprzyjająca a szkoda bo strasznie mnie nęci zeby wreszcie sie samyangiem pobawić :|
82-88 ..przedwczoraj trafiła się w miare ładna pogoda więc miałem wreszcie możliwość pobawienia się już nie tak nowym nabytkiem (samyaniem) ..starałem się też walczyć z tym z czym miałem spore problemy czyli przepały i cienie na twarzy .. wiem że trochę dużo zdjęć i do tego 85 i 86 oraz 87 i 88 są bliźniaczymi kadrami ale nie umiem wybrać tych lepszych z tych dwóch par .. na co zwracać uwagę ? ..może ktoś wskaże które lepsze i napisze dlaczego będe wdzięczny :-P ..aha modelka Ola wszystkie robione E-30 + samyang 85/14
MZ najlepsze zdecydowanie 86 (mógłbyś się trochę oddalić żeby zostawić trochę miejsca nad głową) i 88, na reszcie popełniony ten sam błąd - jak modelka patrzy w prawo powinieneś zostawić więcej miejsca z prawej a jak w lewo to z lewej (najczęściej tu zostawiłeś miejsce odwrotnie). Poza tym na niektórych trochę obciąłeś palce...
Miejsce nad głową nie tyczy się tylko 86 zdjęcia ale większości.
No i włosy wchodzące w dekolt jakoś mi osobiście nie bardzo odpowiadają, ale to już chyba kwestia gustu :-)
PS. Jestem pozytywnie zaskoczony wynikami jakie można uzyskać tym obiektywem :o