naprawdę przyciągała uwagę, od razu skojarzyło mi się z drogą przez życie: wyboistą i krętą
Ciebie od zdjęcia a co ja mam powiedzieć :grin:
wielkie dzięki
teraz coś nie w moim stylu, z dzisiejszego spaceru
Wersja do druku
naprawdę przyciągała uwagę, od razu skojarzyło mi się z drogą przez życie: wyboistą i krętą
Ciebie od zdjęcia a co ja mam powiedzieć :grin:
wielkie dzięki
teraz coś nie w moim stylu, z dzisiejszego spaceru
39 i 41 - super uchwycone kadry. Pierwszy z zakochaną parą jest wystarczająco wymowny i nic nie trzeba dodawać, a pana na ławeczce mozna odbierać na wiele sposobów. Gratki :)
Ostatnia seria do mnnie nie przemawia, brakuje mi w każdym z tych zdjęć jakiejś hmm... harmonii.
Zdjęcie z babcią bardzo mi się podoba - i kadr, i obróbka.
dzięki :) , patrząc na Twoje foty tego typu to prawdziwy komplement :oops:
pewnie masz rację, są to pierwsze moje fotki tego typu :roll:
wielkie dzięki :oops:
dawno nic nie dodawałem, więc z dzisiejszego spaceru coś wrzucę
Teraz wyjście na łąkę z obiektywem makro to prawdziwy raj. Aż roi się od robali:D
44 to pełny kadr?? Najlepsze zdjęćia z ostatniej serii moim zdaniem.
44 rzeczywiście super, motyle też niczego sobie. To wszystko ta sigma? jeśli 105 robi takie rzeczy w Twoich rękach to aż boję się pomyśleć co byś tym robalom robił sigmą 150...
ostatnia seria zdjec naprawdę bardzo ładna.
44 mi sie nie podoba bo ten brzydal patrzy sie tu na mnie czterema albo wiecej oczyma i normalnie żałuje mi piwa które stoi koło mnie. Zamknąłem fotke szybko zeby mi nie wypił :mrgreen:
Seria robaczkowa bardzo ladna :)
Świetna seria. Ale zdążyłeś już nas do tego przyzwyczaić :). Niezmiennie chętnie oglądam Twoje zdjęcia.
Pozdrawiam.
44 supcio portecik :) reszta również niczego sobie. Poprzednia seria jakby bez pomysłu ładu i składu taka ot przypadkowa.
Pozdrawiam
Z tymi robalami to różnie jeszcze, nieraz trzeba się ich troszkę naszukać :wink:
44 trochę kadrowane ale niewiele :wink:
tak, to sigma 105 :) ale ona potrafi więcej tylko ja mam jakieś drżące ręce :) a sigmą 150 to pewnie zdjęcia bym robalom robił :grin:
kurde na mnie też tak patrzył :grin: a gdzieś czytałem że piwo uwielbiają :grin: więc chyba dobrze zrobiłeś :wink:
49 jakbyś miał ostrość na głowce a nie tułowiu to byłaby fota genialna, a tak pałeczkę przejmuje fotka 51. Swietnie uchwycone. Podoba mi się niezmiernie.
Ostatnie cztery bardzo ładne, kadry, kolory, wysoka jakość zdjęć - czym robione ?
Mam pytanie do Andre77, zdjęcia tych wszystkich owadów to robione z ręki czy z użyciem statywu?
Mój wstręt do pająków nie pozwala mi się nimi zachwycać na Twoich zdjęciach :wink: Ale muszę przyznać, że mino iż pająki są straszne, to kolorystyka bajeczna jak zwykle.
Podoba mi się ta gąsieniczka na liściu, a z poprzednich biedronka bardzo zwraca uwagę.
I o mało a zapomniałabym o motylu - bajeczny.
Dla Koleżanek i Kolegów którzy nie lubią pająków taki mały eksperyment z suwaczkami :grin:
Z przyjemnością przeglądam wątek, świetne zdjęcia. Ekstra pokazujesz świat makro. Nawet pajączki jawią się sympatycznymi futrzakami o przenikliwym wzroku - Ramzes nie daj się:grin:.
Często tu zaglądam.
Pozdrawiam
Przeproś żonę, ale Max na 55, mi się bardziej podoba :oops::wink:. Chyba jednak wolałbym w kolorze.
O tak. 55 super. O ile zona nie obrazi się :) wówczas szybko przeedytuję posta :mrgreen:
Pająki 48 i 51 najbardziej się podobają , fajne potworki. 55 chyba w kolorze .
mi bardziej BW pasowało ale będzie i kolor :wink:
macie obaj przechlapane i nawet edycja postu nie pomoże :grin:, moje pająki już Ci piwa nie oszczędzą :wink:
to muszę dać w kolorze Maxa i jeszcze jedna modelka w trzech kadrach
50- uroczy brzydal :D
Ostatnie makra b. udane. Ciekawi mnie jedna rzecz, jakim szkłem był robiony ten ślimak?
Motylki fajne, pierwszy chyba najlepszy, choć brak mi czegoś jako uzupełnienie jako drugi plan.
Z tego co widzę, to ZD 14-54 byłby dla mnie "złotym środkiem". Motyle jak zwykle bardzo przyjemne dla oka.
Podoba mi się też ślimak. Sigma 105mm to jednak całkiem "grande obiektyw", zwłaszcza w odpowiednich rękach.
PS: dziękuję za komplement (post #93)
z tych ostatnich nic się nie podobało :cry:
to może motylki z dzisiaj będą lepsze
Wczoraj miałem mozliwość robienia zdjęć wlaśnie wspomniana powyżej sigmą dzieki użyczeniu przez jednego z Olyklubowiczów. Niestety nie mogę się nimi pochwalić bo wszystkie wyszły rozjechane (poruszone, przestrzelona ostrość itp). Moze coś w weekend uda mi sie "ustrzelic co bedzie mozna pokazac niemniej jednak wniosek mój taki ze całkiem fajne to szkło i skala 1:1 robi swoje - nei mówiąc juz jak sie nałoży ryanoxa - wtedy to mrówka naprawdę jest OGROMNA :)
Ten pajączek na 63. wyszedł nawet przyjaźnie. :) Motyle urocze. I zastanawiam się, jak Ty je fotografujesz. Przede mną uciekają :cry:
64 - Pluskwiaczek jak dla mnie za mała GO , reszta bardzo przyjemne w odbiorze. Pozdrawiam
trzeba trochę wyczucia i wprawy a można fajne fotki robić :wink: czekam na fotki :)
przede mną też uciekają ale czasem uda się coś ustrzelić :wink:, więc trzeba dalej próbować :)
GO ciut jest przy mała zwłaszcza na brzegu owada :wink:
również wszystkich pozdrawiam :grin:
następna seria do oceny