u mnie było na odwrót :D od początku bawiłam się w portrety i miałam wręcz klapki na oczach :D dopiero teraz odkrywam inne dziedziny ;)
aczkolwiek chyba portrety i uwiecznianie ludzi zawsze będzie mi najbliższe i będzie sprawiać największą frajdę :)
Wersja do druku
u mnie było na odwrót :D od początku bawiłam się w portrety i miałam wręcz klapki na oczach :D dopiero teraz odkrywam inne dziedziny ;)
aczkolwiek chyba portrety i uwiecznianie ludzi zawsze będzie mi najbliższe i będzie sprawiać największą frajdę :)
a ja nic nie widzę
jestem pod wrażeniem, seria 8 wymiata :)
9 też bdb a z 10 najbardziej 2 i 3 mi podoba :wink:
średnio jestem przekonana co do tych zdjęć, ale odświeżam trochę mój wątek ; )
te zdjęcia są z castingów, niestety miałam mało czasu na 'zabawę' z ustawianiem itp ;> dużo klientów było ;p poza tym- pierwsze moje zdjęcia dzieci [średnio lubię tę 'tematykę' ; ) ]
11.1 [ moje ulubione ;p ]
11.2
11.3
11.4
11.2 przyjemnie, acz bez szału. Kolejne już bardzo mi się podoba. Taki urwis, a właściwie urwiska:)
Fotki dzieciaków nie bardzo mi się podobają. Natomiast seria 8.X świetna. Super klimat, temat i obróbka. Mam nadzieje na więcej z tego tematu choć nie koniecznie z tej serii.
szau będzie, obiecuję Ci ;p w zasadzie miałam już 2 sesje umówione na ten tydzień, ale z powodu niezorganizowania mojego menszczyzny [ ;) ] musialam je odwolac ;\ ale podopowiem, ze bedzie gotycko, a potem troche z rockowym pazurem ;>
z tematyki tatuazu pewno nie raz jeszcze bedzie, bo to dosc spora czesc mojego zycia ; ) acz nie chcialam tez wrzucac ciagle czgos zwiazanego z dziaraniem, eby was po prostu nie zanudzic ; )
a jezeli chodzi o festiwal tatuazu sam w sobie, to juz w polowie czerwca cos na bank wrzuce, bo mam nadzieje jechac na kolejna konwencje : ) tym razem duzo wieksza i lepsza ;> w Krk.
powracam z obiecanymi zdjęciami z Tattoofestu w Krakowie :] działo się, ojj działo ! ;> na pierwszy ogień show.
...w ich wykonaniu słowo 'loco' nabiera prawdziwego sensu. Bobo's Loco Carneval [ http://www.myspace.com/boboslococarneval ]* :
dozwolone od lat 18-tu ! (;
12.1 [odgaszanie papierosa na języku- kampania antytytoniowa :D]
12.2 [przebijanie ciała igłami]
12.3 [zabawa w 'przeciąganie liny' z tym, że przęciąganie polega na wbiciu haków w plecy i doczepieniu do nich łańcucha ...i dopiero przęciąganiu]
12.4 [wbijanie za pomocą zszywacza zszywek w rekawiczki lateksowe a potem w ciało- tutaj język.]
Brrrrr ! Ciarki przechodzą.
Też tam byłem.
Ale panowie raczej mnie zatrważali - szczególnie numer z młotem i huśtawką. Niektóre były niesmaczne.
pozdrawiam
Z fotek wynika,że impreza była obrzydliwa.,oczywiscie wg moich standardów.
Ożesz... hardkor. Czekamy na przyjemniejsze zdjęcia ;)
uuuuuuuuuu, ostro!!!
Rzeczywiście dla 18+, ostro.
Mam nadzieję, że posiadanie tatuaży nie wymusza takich zachowań na człowieku.
Zapewniam was, że te fotki są dość lekkie - robili dużo gorsze rzeczy....
Btw, z fotek wynika, że stałaś niedaleko mnie ;p
ja byłam na przeciwko sceny- na stoisku vinylove z zabawkami winylowymi : ) może mnie nawet kojarzysz, bo bite 2 dni tam sprzedawaliśmy ;p szkoda, że nie wiedziałam, że będziesz- byśmy się na żywo poznali : )
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
re:
hm... nie była obrzydliwa ( ; nie powiem, żeby mi imponowało co robili, ale z drugiej strony, zawykła, ludzka ciekawość pchała do tego, żeby patrzeć i robić zdjęcia, mimo, tego iż widok był średnio przyjemny..acz zaskakujący, że są w stanie tak ingerować w soje ciała, że już bólu nie odczuwają.
najlepsze jest to, że gadając z nimi nigdy by się nie powiedziało, że to takie 'krejzole' ;)
i tez chciałabym zaznaczyć, że cała impreza tak nie wyglądała ;p to był po prostu show, żeby nabić klientów najpewniej.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jeszcze troszkę zdjęć z Tf. jutro/po jutrze będą ju zwykłe portrety (; bez hardcore'u ;p
13.1
13.2
13.3
13.4
mam nadzjeję, że te się 'milej' ogląda ; )
13.2 i 13.3 rządzą z ostatniej serii i dalej jest zaje... ostro
pzdr
podziwiam ludzi, ktorzy na tak delikatnym materiale, jakim jest skora, potrafia "namalowac" takie rzeczy, jakie im sie zamarzy (albo klientowi). potem wziac za to cala odpowiedzialnosc. ja bym wymiekl :) tatuaze dobre, za to masochisci bleeeee.....
;)
pzdr
Witam Cie po przerwie :) zastanawiałem się co przedstawisz po takiej nieobecności.
fotki technicznie nie najlepsze szczególnie te sceniczne ale brak światła tłum nie pomagają przy robieniu fot. Ale i tak jest klimat i moc.
13.2 , 13.3 podobają się . Fajnie że mogłaś tak blisko podejść.
szkoda tych ciemnych łapek tatuażystów. ale czarne rękawiczki raczej nie pomagają:)
Pozdrawiam
byłam ok 7-10 m od sceny także nie tak blisko ;p i miałam zuiczkę 14-42 + 40-150 : )
podejrzewam że pan z 13.2 [ Victor Portugal- jeden z najlepszych tatuatorów na świecie (!) ] miał mnie serdecznie dość (; bo ciąglę przy nim stałam i robiłam mu zdjęcia ;p
a co do show- no fakt przyznaje technicznie nie sa dobre- są marne :D ale szczerze powiedziawszy jezeli chodzi o przeswietlone twarze to był taki zamysł ; ) czekałam aż ktoś buchnie fleszem pod samą sceną, bo to jakoś dodaje demoniczności IMO :D [tak samo z rozmazaniem- nie celowe- "tak wysło", ale spodobało mi się].. zawsze mogło być lepiej :D ale jescze ze 2 tattoofesty i nabiorę wprawy ;p
jak już pisałam jutro będą 'studyjne' [jeżeli tak mogę je nazwać], o ile modelka się zgodzi ;p i zapraszam Cię do ich oglądnięcia- liczę na Twoją opinię : )
Z tej serii fotka 13.2
no to obiecana sesyjka Anny. miał być pin-up, ale średnio wyszło :D
14.1
14.2
14.3
14.4
:mrgreen: mam nadzjeję, że się spodoba :mrgreen:
Spodziewałem się mocnej mrocznej serii :).
Ten pin up troszku Ci nie wyszedł.
Najbardziej mi się podoba 14,2 taka miła radosna Ania.
inne niestety zmasakrowałaś obróbką. 14.1, 14,3 ostrość gdzieś uciekła,
a 14,4 widoczne przepalenia na plecach i twarzy.
Pomysł fajny ale niestety wyłazi brak doświadczenia.
Patrząc na fote 14.3 odsunąłbym bardziej modelkę od tła żeby nie było tak agresywnego cienia
Takie jest moje zdanie ale ja sam z portretami jestem na bakier:)
haha nie wyszedł podejrzewam, dlatego bo modelki pinupowe są sexy a z Anią nie dało rady tego zrobić ; ) bo taka szara myszka trochę jest ;p ale nauczkę na przyszłośc mam aby spotkać się z człowiekiem i pogadać, a nie dopasowywać człowieka do sesji.. bo powinnam dopasować sesję do człowieka [zamotałam :D]
co do doświadczenia to fakt- brak mi go, ale po to kupiłam te tła i oświetlenie żeby próbować i próbować : ) i tak do usranej śmierci :D
dzięki za szczerą wypowiedz : )
Szkoda, że sztywno trzymałaś się narzuconego sobie tematu i w sumie nie osiągniecia celu. Stylizując dziewczynę na panienkę z dobrego domu i narzucając takie pozy i z takim rekwizytem trudno to osiągnąć. Modelka ma szczerą twarz, przyjemną mimikę i ładny uśmiech co moim zdaniem aż prosiło się o wykorzystanie. Zdjęcia mogły być bardziej przyswajalne ale ostrość pozostawia sporo do życzenia.
Z ostatniej serii 14.2 i 14.3 ładne ujęcia, jednakże obróbka zepsuła efekt- szczeg. w 14.3. Co się stało z ostrością, ten cień nawet mi nie przeszkadza, 14.4.- nie widać szyi, jak mówi Wiejo- przepał na plecach. Zwróciłem uwagę na spody butów, wytarte, niestetyczne. 14.1.- to taki sposób na autostop? lekko podciągnięta suknia aby było widać ściągacze rajstop;-)
Przy obróbce stosowałaś jakieś filtry? Ramki mi nie leżą.
Pozdrawiam
Seria z tatoofestu fajna, chociaż trudno ją ogladać bez swego rodzaju niesmaku ;)
Do pinupu nie musi być dziewczyna jak sex-bomba. Twoja modelka się nada, fajna jest - trochę makeupu, włosy trochę inaczej uczesać i będzie git.
P.S. Obróbka też mi nie leży w tej serii.
używałam filtra-> efekt kliszy i głównie agfy, w 14.4 ania ma cos jakby polgolf i dlatego szyji nie widac ;p no a przepal jest, fakt.
daje jeszcze pare...
15.1
15.2
15.3
better? ; )
15,2 zdecydowanie lepiej :) ładne i subtelne,ale ja się tam nie znam MZ kwiatek miejscami przepalony.
TA DAMMMM ! Wracam po prawie półrocznej przerwie ;> [ tęsknił ktoś za mną? ;p albo chociaż jeszcze mnie pamięta? ; ) ] przyznaję- trochę mi się zapomniało o forum : ( *bije się w pierś*
no ale poddaję pare zdjęć, z ostatniej sesji, ocenie :esystem2:
16.1
16.2
16.3
16.4
16.3 i 16.4 najlepsze. nie bardzo pasuje mi tu jednak ta obróbka/efekty
Zdjęcie 16.3 moim zdaniem lepsze by było bez tego efektu starej kliszy i jestem ciekaw jak bez tego wygląda.
Pozdrawiam
Dudzio
Ja trochę tęskniłem :) fajnie ze wróciłaś.
a teraz konkrety, z ost serii najlepiej 16.4 ale ze tak powiem d....y nie urywa. Mam wrażenie ze całkowicie nie panujesz nad światłem na 16,1 16,2 przepalona skóra czyli brak detalu twarzy i dłoni.
Jak już pisałem fajnie ze znowu jesteś :)
Usychałem z tęsknoty ;-) Fotka w swetrze najładniesza,szkoda,że stylizowana na starą kliszę.
Miło cię znów widzieć :grin:
16. 3 przyjemne, choć nie wiem, czy nie wolałabym w kolorze. Ładny, prosty, kadr. Lubię zdjęcia w drucianych swetrach :grin:
Jeśli chodzi o 16.4 unikaj takiego podpierania się modelek, bo nawet szczupłym dziewczynom ramię robi się przyciężkawe.
Pozdrawiam
No my się nie znamy to witam :) msz 16.1 najlepiej z ostatniej wrzuty :) W czapce policjanta powtórz sesję można by było coś ciekawego ......:lol:
Siemandero.
16.1 - jak to mawiają jestem na tak
16.3 - proponowałbym zgasić brud z buzi modelki. Troszkę maskę wygumkowac i bedzie ok
W pierwszym wrzucie 16.1 wypada najkorzystniej .. a w drugim 15.1 ( mozna by nie ucinac dolu, albo w innej pozie ustawic modelke, bo stopy przeszkadzaja z lewej strony ..)