35.
Załącznik 22793
Proszę oglądać w pełnym rozmiarze. Dziękuję za wszystkie komentarze.
Wersja do druku
35.
Załącznik 22793
Proszę oglądać w pełnym rozmiarze. Dziękuję za wszystkie komentarze.
Cześć iszi,
nie widziałem jeszcze twoich poprzednich zdjęć, ale to dlatego że to mnie zniechęciło na początek, jest jednakże nadzieja, że się przełamię ;)
Zniechęciło mnie, bo moim zdaniem w tej łódce tkwił potencjał, ale go na zdjęciu nie udało się umieścić. Jeśli miało być w samym centrum, to nie jest wystarczająco centralnie, ale generalnie lepiej byłoby umieścić łódkę w mocnym punkcie lub pokombinować z balami w wodzie, szukać - kucnąć podskoczyć, położyć się - szukać ujęcia.
za to bardzo podobają mi się stoki górskie w tle.
pozdrawiam,
Ten jachcik w takiej pozycji w innym mocnym punkcie wyglądał dużo gorzej. Bardziej centralnie się nie dało chciałem złapać jak najwięcej panoramy. O balach pomyślałem dopiero po powrocie do domu - teraz na pewno inne ujęcie bym zrobił.... ale to gdybanie po.... Pozdrawiam
36.
Załącznik 22811
37.
Załącznik 22814
38.
Załącznik 22815
39.
Załącznik 22816
Ostatnie kociaki - rewelacyjne (może przez to że uwielbiam te zwierzaki)...
37 - przyjemny, spokojny widoczek
36 - nie przemawia do mnie
35 - ładnie, ale zbyt centralnie MSZ łódeczka umieszczona
Pozdrawiam
Najbardziej spodobała mi się fotka nr 37, chociaż zastanawiają mnie wymiary kadru. Pewnie po bokach były jakieś krzaki i nie chcąc tracić nieba zdecydowałeś się na kwadrat (no, prawie), tak? Łódka też mogłaby być większa, w sensie bliżej fotografa, żeby wyraźniej się prezentowała na zdjęciu, ale wiem, że nie można mieć wszystkiego ;). Niemniej fotkę przyjemnie mi się ogląda.
Co do kotów, to nie mam tak entuzjastycznego podejścia, jak Puchatek, (psiara ze mnie ;)), choć modele ładne, to już drugi plan nie za bardzo mi odpowiada, wolałabym takie "pstre" koty na jakimś stonowanym, bardziej jednolitym tle.
36 za Puchatkiem, nie za bardzo...
podoba mi się 38
Agulka co do fotki 37 faktycznie były krzakole. Jeżeli chodzi o łódke - albo łódka albo krajobrazy......
Kubuś Puchatek- z tym centralnym kadrem to jest tak że chciałem mieć łódkę i krajobraz.... wyszło jak wyszło (jakoś ta łódka mi nie pasowała w żadnym innym punkcie).
Jeżeli chodzi o centralne kadry to nie bronię się przed nimi;)
Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie opinie.
....a co do kotów -- to są dzikie koty, takie które w lesie polują
39.
Załącznik 22894
Proszę oglądać w pełnej rozdzielczości
Post skasowany zdjęcia z wędrówki do Wasdale Head pokaże jak uda mi się coś zdziałać z dosświetleniem
ciemne troche :(
Bo ciemno było;) Pokazane jak widziane czyli troszkę mroczno . Nie ponumerowane specjalnie, proszę traktować jako całość.
źle się ogląda bo są niedoświetlone
40.
Załącznik 22966
oooo... dobre :)
tresowane? ten maly calkiem przezorczysty!
gdzie to jest? widze jakies fragmenty konstrukcji-to pod dachem?
Nie były tresowane- długi czas trzeba było "namawiać" tego większego, a jak już usiadł zaraz przyleciał ten mniejszy -kompletne zaskoczenie. Są to ogrody Chester. Pozdrawiam
41.
Załącznik 22975
Skoda, że ostrość jest na nóżkach a nie na łebku i trochę ciasno z góry. Robiłeś samym kitem, czy miałeś coś jeszcze?
....Właśnie samym kitem musiałem podejść bardzo blisko i już nie udało mi się lepeij wycelować bo ptaszek odleciał. Zdjęcie obciąłem delikatnie od góry (myślałem o tym że ciasno, ale chciałem usłyszeć to w opiniach) białe niebo wydawało mi się nieciekawe- pokaże tak jak w oryginale. Nie mogłem się zdecydować
Załącznik 22977
Podostrzyłem troszke.
I jeszcze troszkę motylów, zdjęcia robione kitem....
42.
Załącznik 22978
43.
Załącznik 22979
45.
Załącznik 22980
Niebo nad szpakiem faktycznie, nieciekawe ale można było spróbować dosztukować :-P
Na wszystkich zdjęciach ładne motylki ale jakby ciemno. Słońca nie było?
Słońca trosrzkę brakowało.... może to przez przeróbkę u mnie na laptopie jest dobrze (ale to zależy pod jakim kątem mam ekran). Spróbuje dosztukować- do stemplować zobaczymy jak wyjdzie. Pozdrawiam
Ok z innej beczki
46.
Załącznik 22984
47.
Załącznik 22985
48.
Załącznik 22986
Tyle wyświetleń..... a tak mało komentarzy.........
49.
Załącznik 22991
50.
Załącznik 22992
motyl z 43 zdjecia ma przeźroczyste skrzydełka ;>
Gwoli wyjaśnienia w tym zdjęciu nic nie było wycinane odcinane etc...
Zapraszam do komentowania
51.
Załącznik 22994
40 super po prostu :) super pomysł :) ładne kolorki
Motyle...rewelacja!Pstrykane kitem,znaczy,którym? :wink:
Może nie rewelacja;).....widziałem tu duuuużo lepszych motylków, być może robione lepszym obiektywem (ale to chyba nie ma znaczenia dla tych co oglądają....) motyle były robione na zmianę 14-42 i 44-150 były ciężkie warunki praktycznie bez słońca robione iso 200 z czasami od 1/20 do 1/60 (przy mojej trzęsącej się ręce cud że w ogóle coś wyszło
52.
Łapka nie została obcięta, była zasłonięta
Załącznik 23024
53.
Załącznik 23105
Nie masz szczęścia do słońca :grin:
MZ, niepotrzebny piach/brzeg na dole. Ciąłbym tuż powyżej, żeby poniżej łódek, była tylko woda :roll:
No nie wiem oceńcie....
Załącznik 23108
Ja nie ocenię, to w końcu mój pomysł :wink:
Dobra to ja ocenie--- faktycznie jest lepiej......;)
Szkoda, że słońca nie było więcej bo chodziło mi o kolorki łódek na tle krajobrazu, ciekawie się prezentowały.
Co do słońca to na miejsce, w którym mieszkam mówimy -fabryka chmur- Jak słońce pojawi się w miesiącu 3-5 razy to wszyscy są szczęśliwi
A ja bym sie bawil:grin:
Idąc tym tropem czemu nie tak
Załącznik 23111
No wlasnie-czemu nie.Czyz zawsze musi byc tak jak matryca wypluje?.Czy moze lepiej jak to Ty chciales zobaczyc?Czy jak bys to chcial widziec?.Nie wazne co ona zarejestrowala,wazniejszy jest przekaz,ktory Ty chcesz przekazac.A widz niech ocenia czy mu po drodze z Toba ,czy nie.