Szczególnie zapada w pamięć zabawa z małą głębią ostrości i zdjęciami detali.
No i jeszcze ostatnie wrzuty z Kopenghagi.
83.
84.
85.
86. Na koniec coś z okna z samolotu - widoczek na most do Szwecji.
Wersja do druku
Szczególnie zapada w pamięć zabawa z małą głębią ostrości i zdjęciami detali.
No i jeszcze ostatnie wrzuty z Kopenghagi.
83.
84.
85.
86. Na koniec coś z okna z samolotu - widoczek na most do Szwecji.
chyba trzeba dodać wątek do obserwowanych bo sporo naprawdę dobrych zdjęć. Z tych ostatnich wrzutek najbardziej spodobały mi się:
65 - rowerzyści
79 - portret
81 - rowery
82 - fotel
Ten most ciekawy. Rozumiem że część mostu jest pod morzem. Ciekawe rozwiązanie.
Do przodu do przodu :). Najbardziej mi odpowiada 83 i 85. W tym 83 to chyba przydałoby się jakoś naprostować prawą ścianę i efekt byłby fajniejszy :)
Będzie mi bardzo miło :)Cytat:
chyba trzeba dodać wątek do obserwowanych...
@CzaRmaX - lubię w ten sposób kadrować, choć jest nierówno :) łamiąc niektóre zasady też można zrobić dobre zdjęcie.
A teraz kilka faktów z Wikipedii :)Most ten, czyli Most nad Sundem łączy Kopenhagę ze Szwedzkim Malmo, stąd tanie linie do Dani lecą do Szwecji :) W połowie jest on mostem, a w połowie tunelem. Jest to najdłuższy most łączący dwa kraje na świecie.
Czas najwyższy odświeżyć wątek :) Wspomnienia minionych wakacji, czyli na pierwszy ogień Tatry ze szlaków i nie tylko.
87.
88.
89.
90.
ożeszy Ty - wypatrzeć taki kadr jak 87 - no mistrzostwo świata
Ta kładeczka w Szwecji robi wrażenie, przypomniała mi się droga na Key West :)
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Teraz 3 widoczki z przejścia przez Świstówkę. Pogoda nie dopisała szczególnie, ale tamte widoki przy każdej pogodzie są cudne.
91.
92.
93.
Były góry to teraz troszeczkę zdjęć z dolinek.
94.
95. Z Cmentarza Zasłużonych na Pęksowym Brzyzku w Zakopanem
96.
97. Na koniec Janosik korzystający z nowoczesnych dobrodziejstw technologii :)
Skończyło się studentowanie i góry we wrześniu - teraz już DO ROBOTY.
Studentowanie jeszcze trochę potrwa, bo ubzdurałem sobie mieć mgr^2 :), ale i na studiach roboty nie brakuje nawet tej za którą płacą.
@Saboor Witam w swoim wątku.
Były dolinki to wracamy w góry. Trasa od Kasprowego przez Kopę Kondradzką i Giewont z zejściem przez Polanę Kondratową.
98.
99.
100.
Lubię zawsze takie kadry jak 98 gdzie dopełnieniem ale nie głównym motywem są liny, szyny i inne proste linie zbiegające się w dali :). Może nie jest idealny ale to zapewne ograniczenie foty robionej z wagonika ale i tak lubię :)
Oba kadry z cypelka i mieściny nad jeziorem Garda - Sirmione.
103.
104.
Dwa kadry z Verony. Miasta, które zapamiętałem z dwoma elementami - ilością ślubów i porshe na ulicach :)
105. Kłódki przy Casa di Giulietta - gdzie przesiadywał pod balkonem Romeo
106.
Sirmione jest niesłychanie urokliwe - próbowałem tam kiedyś, dawno temu nocne zdjęcia robić... efekty były wprost proporcjonalne do moich umiejętności więc chętnie obejrzę więcej zdjęć z tego miejsca jeśli takie masz :)
Byłem tam niestety raptem kilka godzin, ale mam jeszcze kadry z ruin rzymskich na końcu cypla. We wrześniu są tam tabuny turystów, które zmniejszają urokliwość tego miejsca...
107.
108.
109.
110.
Zabrałem się ostatnio za porządki w kolekcji zdjęć. Głównie skupiłem się na odbytym trekkingu w Nepalu w 2010 roku. Poniżej wybrane kadry ze stolicy, czyli Katmandu. W drodze do Świątyni Swayambhunath.
111.
112.
113.
114.
115.
taka uwaga, czy lepiej powiedzieć, spostrzeżenie: w krajach biedniejszych zawsze zadziwia mnie plątanina kabli wszelakich...
115 - bardzo fajne :)
Idąc dalej dochodzimy do wspomnianej świątyni na wzgórzu. Jest to jedno z najważniejszych miejsc dla buddystów tybetańskich.
116.
117. Widok na Katmandu
118. Stupa Świątyni. Niestety w renowacji ...
119.
120. Na całym terenie jest pełno małp uznawanych za święte.
121. Wkoło liczne posągi buddy.
122. Typowa zabudowa stolicy.
123. Niestety wszędzie walają się masy śmieci w tym też w rzekach ...
Ciekawe zdjęcia. Ostatnie ekstra.
Fajne, mnie najbardziej spodobało się zdjęcie nr 119 ale ostatnie tez jest ciekawe.
114 oraz 115 swietne :-)
Jako ilustracje do opowieści niezłe tylko gdzie killka słów narracji od autorskiej? Silnie oczuwam brak słowa o miejscach z tych zdjęć.
foty mi się podobają, może faktycznie pokazując takie egzotyczne miejsca warto więcej napisoć co i jak, mimo to przyjemnie się ogląda.
pozdrawiam
Dziękuję za komentarze i uwagi. W dalszej części postaram się bardziej rozwinąć element narracji :)
Pilku,
Z zainteresowaniem przejrzałem Twoje fotografie. Dla mnie egzotyczne i ciekawe. Opowiadaj dalej i więcej :wink:
Dawno nic tu nie wrzucałem, to się podzielę :) Na zdjęciach Kraków oraz Kazimierz.
124.
125.
126.
pamiętam jak sam stałem przed 125 i fociłem ; ) trochę przeszkadza światło i biki z prawej - dobrze skadrowane 124, 126 ; )
Dzięki Glee. Kolejne zdjęcia już z Kazimierza.
127.
128.
129.
Kolejne zdjęcia z Cmentarza Żydowskiego Re-Mu [Kazimierz]
130.
131.
132.
Pierwszy raz widzę macewy z daszkiem :shock:
bardzo ładny reportaż.