Moja propozycja ...
Wersja do druku
Moja propozycja ...
Witam !
A mi tak wyszlo...
Pozdrawiam
Mnie to tak wyszło, raz prosto z CamraRaw a drugie z Photoshopa
Mam też dwie wersje plaży, ciemniejszą i jaśniejszą, oceńcie sami jak to widzicie.
dziadek - Twoja wersja jest niczym ślonski luft - tęgo ale interesantna.;)
Pozdrowio Wos gorol z Wysp.
PS:dziadek czi starzyk ? ;)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Co PSuj to psuj.;) Fajno wersyja.
I dobrze padosz panocku.;) Czyli masz recht albo rację raczej.To był poranek - coś po czwartej.
Szkoda,że qbic się nie wypowiedział. :(
Specjalnie dla niego wrzuciłem zdjęcie,bo był ciekaw oryginała i...nic.
Witam !
A to zdjecie tak u mnie by wyszlo.
Pozdrawiam
Podoba mi się wersja dziadka
Diveata Dziadek v2 ps.jpg
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=13699.jpg
z zastrzeżeniem, że nie lubię fioletowego/liliowego nieba :-)
Nie widzę większej różnicy pomiędzy
e-510_001-Dziadek.jpg a e-510_001-Dziadek1.jpg
Wygląda na to, że e-510 mógłby nie ciąć kadru a usunąć tylko cień i zapisać się do grupy No Crop i pewnie to by bardzo uszczęśliwiło qbica :-)
cyt.droplet : 'Wygląda na to, że e-510 mógłby nie ciąć kadru a usunąć tylko cień i zapisać się do grupy No Crop i pewnie to by bardzo uszczęśliwiło qbica '
Chyba trafiłeś! :)
Taa,kiedy wreszcie po długim oczekiwaniu słonko wzeszło,ręce mi opadły - mój własny cień zrobił mnie w kuku!
Wcześniej wyliczałem sobie azymut wschodu o określonej porze i godzinie i byłem przekonany,że mój własny,osobisty cień,nie będzie mi przeszkadzac a tu masz.
Dzięki temu doświadczeniu jednak,nauczyłem się trochę bardziej precyzyjniej obliczac,gdzie nasz dobrodziej powie dzień dobry a gdzie dobranoc. :)
Dzięki wszystkim za odpowiedzi ;) Mam już jakiś pogląd jak to powinno wyglądać. Chyba najbardziej mi przypadla wersja Dziadka, niestety tu niebo wyszło dość nienaturalnie :|
A powiedzcie mi jeszcze jak wywołujecie RAWy? Czy wszystko jest na oko? Czy są jakieś zasady w ustawianiu tych wszystkich parametrów w PSie?
Coraz bardziej mi sie ta zabawa podoba ;)
tez troszke pokombinowałem ... mam nadzieje że nie przekombinowałem :)
Ale ja to widze tak :
W ogóle wydaje mi się, że to trochę śliska sprawa z tym wywoływaniem RAWów bo te zdjęcia zupełnie inaczej wyglądają na moim laptopie i na lepszym monitorze :| Więc chyba każdy to inaczej widzi...
Fajne jest,ze można ujrzec swoje zdjęcie z drugiej strony i zobaczyc co innym się podoba a co nie.
Można zaryzykowac stwierdzenie,że każda wersja zdj.e-510.001 jest fajna ale to chyba w dużej częsci dzięki motywowi.Z kiepskim motywem,cudu nie będzie.Najwyżej cudak.;)
A to prawda i tutaj Hameryki raczej nie odkryłaś.Ideałem byłoby więc aby te 10 tałzenów Olymaniaków,miało dobre monitory,kalibrowane od czasu do czasu. :)
J.Graph - Twoja wersja to normalnie jak obraz na ścianę. Fajna.
Ale mimo to i tak wolę orginał e-510 z galeri. Ma ten wyraz zachodu słońca. I ta purpura na piasku..
Zdjęcie J. Graph ma tą zaletę, że daje więcej powietrza kadrowi.
Dziekuje za poparcie mojej wizji :)
Jakos tak mi sie uwidziało żeby linia wody wychodziła z lewego rogu a linia gór z prawego ... do tego czerwony punkt na horyzoncie jak najbliżej mocnego punktu ... ale to tylko moja wizja :)
Zabawa przednia :) częściej będe zaglądał ;)
Pozdrawiam.
Zmarnowane klatki lądują w koszu ;) Ale nie martw się mam zamiar coś tu wrzucić dla zabawy :) Może niedawne próby z szarą połówką !!
Pozdrawiam !!
Piotrek
P.S. Tak chodziło mi o opis zmian właśnie pod zamieszczonym zdjęciem :)
kolejna koncepcja, żeby się nie powtarzać. Prostujemy, Krzywe wyciągają niebo. Wyostrzamy dół żeby wyciągnąć fakturę piasku.
Na poniższych zdjęciach widnieją najbliższe okolice mojej miejscowości,często wedruję tymi bezdrożami ale nijak nie mam pomysłu na ciekawe zaprezentowanie, uchwycenie tych miejsc :(
Mam wiele podobnych fotek i wszystkie wydają się być nijakie.Może okolica ma zbyt mały potencjał,a może ktoś pomoże znaleźć sposób na ciekawe pokazanie tych miejsc :)
Dzięki i pozdrawiam !!
Peter,jak możesz wstaw te zdjęcia jeszcze raz ale 'nie ruszane' - takie jakimi stworzyła je matka matryca.;)
Są ciekawe i można z nich coś wycisnąc.
z nudów się znów bawię..
niedługo zapodam link do rawów ok??
Coś w tym jest !!!!!! Może zamiast sielskich widoczków na siłę lepiej mroczne klimaty tam wyjdą :) Dzięki czekam na opis przeróbek :)
To jest oryginał (tylko zmniejszony) zdjęcia z mojej galerii. K@czy ma pewne zastrzeżenia. Zapraszam do przeróbek :)
Może taka zabawa suwaczkami będzie lepiej odebrana?
Rewelacyjnie wyszło to: Peter1976_3.peha5,5.jpg
Czy to tylko zabawa suwakami czy wymagało więcej pracy?
sorki ze nie pod przeróbka. Brakowało mi więcej nieb.. no i zrobiłem udawanego hdr po prostu. Mam nadzieje ze nie jest to zbyt widoczne. 1,5 minuty zabawy
Jestem pod dużym wrażeniem obróbki Dziadka - zdj....Dziadek1.jpeg
Bardzo mi się podoba kolorystyka,nie wiem czemu,pasuje mi do tego motywu.
W jpg też można zmienić ekspozycję. Efekty czasem są ciekawe takiej zabawy. Pozdr
ja to widzę tak ...
Masz rację, ale by sprostać Twoim wymaganiom, trzeba coś poza lapkiem mieć.
A gdy się nie ma i mimo to chce się bawić obróbką, to co? ...
.. to wtedy trzeba się liczyć z tym, że inni /lepiej wyposażeni/ zobaczą coś innego niż my i dostrzegą więcej błędów.
:D :D :D
To jednak nie może nikogo zniechęcać do zabawy.