Fajny kadr, symetryczny, sylwetkowy .
Mogłoby nie być krzaczorów w LD ale nie będę się czepiał ;)
Wersja do druku
Fajny kadr, symetryczny, sylwetkowy .
Mogłoby nie być krzaczorów w LD ale nie będę się czepiał ;)
Żużel. Emocje znowu wzięły górę nad rozsądkiem.
No fajne, ale żeby choć jeden zawodnik był ostry (wyraźny :))
18 - kropelka bardzo fajnie wyszła, szczęście że Ci się udało ją złapać zanim odpadła ;D
20 - fajny klimacik
jak lubisz żużlowe foty zapraszam do -> mojego wątku <- gdzie też jest kilka moich ujęć z trybuny ale dla odmiany w cz/b i sephii ;)
Super zdjęcia! No ale Ty miałeś znakomite światło a u mnie niestety pod dachem i przy pochmurnym niebie :(
Zapraszam na derby ;) Może uda Ci się też jakieś ładne kadry chwycić.
Przy ISO 400, F5,6 dostawałem czas 1/200 - niby powinno wystarczyć żeby było ostro, ale....
Ogniskowa 150 mm też mi nie pomagała.
To taki mój rąbek u spódnicy ;)
Próba z czarno białym. Z wczorajszego spaceru na starówce.
Czyli nie wyszło... Ale co? Konwersja na BW mi nie wyszła? Kompozycja? Kadr? Czy znowu bez dystansu do najbliższych jestem?
Kiedyś pisalem, że fotek dzieciaków nie oceniam bo rodzice podchodzą do nich zbyt emocjonalnie ale skoro pytasz... ;)
Kadr mi nie pasuje zupełnie, w mocnym punkcie jest pomazany słup latarni a dziecko calkiem na marginesie. No i obciąłes część rzeźby, raczkę parasola.
Trzeba by tu poszukać zupełnie innej kompozycji.
BW może być, chociaż troszkę zbyt ziarniste jak na fotkę dziecka to do rzeźby pasuje.
To może tak?
"Poczekamy razem."
Wciąż mała jest na samym brzegu kadru a kosz pośrodku (w tle) nie dodaje fotce uroku.
Chyba sobie daruj ten temat ;)
Kadruję na różne sposoby... Chciałem żeby była sama na zdjęciu. Strzeliłem jej kilka fot w tym miejscu ale tylko na tej ma taka minę jaką chciałem. Pech chciał, że i z jednej jak i z drugiej strony są ludzie (lub ich fragmenty).
Stemplować?
witaj, zdjęcia chmur i kropelka najbardziej mi do gustu przypadły, co do ostatnich fotek to przedostatnia rzeczywiście niezbyt skadrowana, ostatnia lepiej (ale z szumem miała by swój klimat, ja bym go nie likwidowal)
Żużel. Jaguś i Crump. Kadrowane. Możliwe?
Zielona kropelka naprawdę udana :grin:
Bardzo możliwe (że :mrgreen: :mrgreen:)
Ech ta kropelka... Dałem ją kiedyś do galerii (https://galeria.olympusclub.pl/displ...bum=3548&pos=0) i dostało mi się...
Jak możliwe no to OK ;)
Jeszcze dwa z serii żużlowej. Moto Arena - Toruń.
Żałuję, że nie mam szerszego szkła :(
fajne pod względem jakości, ale.... nie przyciągają przynajmniej mojego wzroku bo nie wiadomo na co patrzec za duzo tego wszystkiego
Całkiem ładny obiekt :)
Witaj,
Jak już to MSZ 25 jest lepsze od 26, ale z drugiej strony nie wiadomo na czym się skupić: za dużo się dzieje :-)
Pozdrawiam
Dzisiejszy front. Nie miałem zbyt ciekawego dołu - jakieś anteny, czubki drzew, bloki więc skadrowane tak jak jest.
no, robiło się ostro!
Dobre to niebo, szkoda, że ta fotka nie ma dołu, ale jak zrobisz gdzieś kiedyś jakiś landszafcik, to będzie idealnie się nadawać do wklejenia ;)
Z pikniku na motoarenie.
Most w Toruniu. Pierwsza próba z dłuższymi czasami i statywem.
Most wyszedł świetnie.
ładnie
pzdr
Fajnie wyszedł, choć ciut przepałów jest :-P. Niemniej- dobre :). Spróbuj teraz zrobić to samo ale kiedy jeszcze widać niebo (chyba, że otoczenie nieciekawe i lepiej go nie pokazywać :wink:) Teraz, trochę jakby zawieszony w próżni.
Mnie również most się podoba, przepały mnie nie rażą, bardziej ta "wszechobecna" czerń, dlatego skłaniam się do zdania helmutha, żeby trochę wcześniej zdjęcie zrobić (jeśli się da). Ale generalnie ta fotka mi się podoba.
A poprzednia, 28, fajne ujęcie, ale kolory blade, wolałabym z normalnym nasyceniem.
Jak na pierwszą próbę to wyszło naprawdę superaśnie.
Popieram zdanie poprzedników, wszystko widoczne jak trzeba, ostre... po prostu DeBest!:grin:
Dziękuję za komentarze. Ciekawostka - most zrobiony ZD35 ;)
AGULKA - wrzucam jeszcze raz motor tym razem w kolorze. Mi się nie bardzo podoba. Może całkiem B&W?
Hm, coś w tym jest, że nie do końca Ci się podoba w kolorze... może nie za bardzo umiem to określić, ale wydaje się, jakby motor ginął na zdjęciu, nie jest tak wyraźny, jak na tej bledszej fotce. Zdjęcie wygląda jakby było płaskie. Nie ukrywam, że trochę jestem zaskoczona efektem tego nowego, kolorowego zdjęcia i chyba podzielam Twoje zdanie, że to jaśniejsze jest lepsze.
B&w mówisz? Nie wiem, nic już nie sugeruję, nie znam się ;)
A tak na serio, to czemu nie, jak będziesz miał kiedyś wolny wieczór to coś pokombinuj :)
Most super. Może wykorzystaj porady helmuta?
Most rewelacja :-)
Most na tak. :) Bardzo fajny.