Poproszę o dopisanie na miejscu czwartym.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Poproszę o dopisanie na miejscu czwartym.
Pozdrawiam
Jako, że zbliża się termin spotkania na, którym jak widać nie będzie tłoku to pragnę przypomnieć, że jeśli ktoś zwlekał z zapisaniem się na ostatnią chwilę to właśnie ten czas nastał. Również odwrotnie jeśli ktoś by chciał zrezygnować to ma ku temu okazję.
1.Sawa
2.Jolly
3. Bo.
4.Jacunio
Pozdrawiam!
Jesli jest jeszcze takowa możliwość ... ;)
1.Sawa
2.Jolly
3. Bo.
4.Jacunio
5. Borowik23
Pewnie, że jest. Zapraszam! Będziesz jechał z Przasnysza?
nie nie :) studiuje teraz w wawie :) tak więc na szczęście z dojazdem nie będzie problemu :)
Czasem może się okazać, że bliżej mają do nas z Przasnysza niż z centrum tak, że proponuję wyjść z domu trochę wcześniej. :grin:
hehe ;) nieno, jasna sprawa - ja się z zasadny nie spóźniam ;p tak więc pewnie te 15-20 minut będe wczesniej :) a nawet na pewno - szczególnie, że zależy mi na zobaczeniu jak sobie E-3 daje rade :) prawdopodobnie najbliższy zakup ... :)
Zapewniam, że osoby, które przychodzą wcześniej nie nudzą się. :grin:
tjaaa, pewnie rozstawianie sprzetu etc :P:P
Sprzęt jest rozstawiony raczej na stałe. Jak wyglądają warsztaty i samo studio można zobaczyć w galerii na stosownej stronie www.warsztatyfoto.com.pl Z osobami, które pojawią się wcześniej gawędzimy przeważnie o...Fotografii.
hehe ;) no to git :) no ja będe na pewno wczesniej - jak napisałem, nie cierpie sie spóźniać ;) a i chwilka na zabawe E-3 będzie :) takie pre-zapoznanie :)
Dziękuję wszystkim za przybycie, miło spędzony i mam nadzieję, że konstruktywnie czas. Ciekaw też jestem efektów spotkania i ewentualnych opinii.
Być może nie byłem do końca - jednak moim zdaniem było naprawdę ok :) dobrze omówione różne rodzaje oświetlenia, dobra modelka do zdjęć, sporo ciekawych rzeczy powiedzianych :) czyli, ogólnie - naprawde pozytywnie :)
Ja ze swojej strony również serdecznie dziękuję za możliwość uczestniczenia w tych warsztatach. Ponieważ nigdy nie pracowałam z oświetleniem studyjnym, tym bardziej się cieszę, że mogłam zapoznać się z podstawami tej pracy. A naprawdę wiedza była podana w bardzo przystępny sposób. Podziękowania równiez dla modelki.
Efekty moich pierwszych studyjnych prób postaram się wstawić jutro.
Bardzo ciekawe warsztaty, świetna okazja do zobaczenia w praktyce tego, o czym czyta się w książce. Praca ze światłem, modelką - inspirujące doświadczenie. Podziękowania dla Sergiusza i Doroty za poświęcony czas. Załączam kilka efektów prób, oceniam je dość krytycznie, dopiero po obejrzeniu na komputerze widać co się sknociło.
No to kilka moich zdjęć. Zdjęcia tylko zmniejszone i wyostrzone, no i wykadrowane.
Sergiuszone,
dzięki za możliwość wzięcia udziału w warsztatach, cieszę się, że miałem możliwość zarówno dowiedzenia się mnóstwa rzeczy technicznych związanych z oświetleniem, jak i podstaw pracy z obiektem. Dziękuję również modelce Dorocie. Wytrwałe dziewczę :)
Możliwość zrobienia zdjęć - dla mnie po raz pierwszy w studio - była niezapomnianym przeżyciem :)
Mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim, którzy chcieliby zapoznać się ze studiem, i całym stuffem oświetleniowym, jak i zrobić w nim pierwsze swoje pierwsze ujęcia.
pozdrawiam,
Może na początek ogólne spostrzeżenia typowe dla pierwszego spotkania:
Na pierwszych warsztatach a w zasadzie po nich okazuje się, że nie wszystko jest dokładnie tak jak miało być, pomimo, że wyglądało. Dopiero po tej analizie będziecie wiedzieć, że skoro ustawiliśmy oświetlenie proporcjonalnie to nie warto aby twarz modelki była odwrócona w stronę światła wypełniającego bo mamy sporą szansę aby była w cieniu. Jeśli też nie zachowamy dyscypliny ( świadomie jej nie wprowadzam na pierwszym spotkaniu ) to w efekcie kiedy jeden drugiemu będzie przeszkadzał rezultat będzie co najmniej opłakany. Jeśli już zobaczycie pewne popełniane błędy na monitorze to znacznie łatwiej ( ale też nie od razu ) będziecie je widzieć podczas samego fotografowania.
witam, dołaczam się do podziękowań dla organizatora spotkania za przekazaną wiedzę i umozliwienie fotografowania (mojego pierwszego) w studio jak również dziękuję Dorocie za wytrwałosc oraz uczestnikom za dobrą atmosferę :-). Wkrótce (chyba dopiero w weekend) załączę rezultaty mojego focenia.
słowo się rzekło więc czas na moje fotki:
1) _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
2)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
3)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jest ich oczywiście więcej, robione przy różnym oświetleniu. Warsztaty dały nam możliwość praktycznej analizy, jak światło, w warunkach studia, wpływa na wynik fot. Ponadto dla mnie był to pierwszy kontakt z modelką. Jeszcze raz dziękuję organizatorowi i zachęcam innych, początkujących z tego rodzaju fotografią, do uczestniczenia w tego typu warsztatach :-).
czy ta okladka jest jeszcze aktualna :) tak mysle czy by mojego dzieciorka tam niewcisnac :)
Nigdzie nie pisałem, że jest nie aktualna. Ale jak widać jestem mistrzem bałaganu i w jednym wątku jest po trochu wszystkiego. :grin:
Ktoś mi podsunął tytuł spotkania Twój pierwszy Ślub „Jak nie należy robić zdjęć ślubnych” i myślę, że na tym temacie się skupimy omawiając zagadnienia objęte programem spotkania a można się z nimi zapoznać na stronie www.warsztatyfoto.com.pl Spotkanie odbędzie się w dniu 9 06 wtorek o godzinie 16. Do dyspozycji będzie Para Młoda w stosownych strojach. Ewentualnych chętnych przed wpisaniem się na listę proszę o kontakt na PW celem załatwienia formalności. Koszt spotkania to 199zł.
Lista
Spotkanie jest płatne ale zagadnienia poruszane też nie są szablonowe a celem jest zrobienie pierwszego kroku w tym kierunku.
Zapraszam!
Zapomniałem dodać, że na warsztatach będzie E3 i E30 a w przypadku tego drugiego można popróbować zrobić zdjęcia Ślubne z filtrami artystycznymi. Ja już to zrobiłem przy okazji wcześniejszego pleneru http://www.canon-board.info/showpost...1&postcount=57 Oczywiście nazwy filtrów są zmienione.
Tylko czemu to jest w Warszawie?? :( Gdyby gdzieś bliżej, to pierwszy bym się zapisał...
Madonna też będzie w Warszawie, Stonsi byli już dwa razy. Dlatego i ja organizuję warsztaty w Warszawie. Nad bliskością pracujmy i od końca czerwca pojawią się warsztaty dla osób, które mają dalej. Będą to warsztaty w „pigułce” gdzie za jednym razem będzie można zaliczyć dwa spotkania.
Super :) I ciekawa odpowiedź :P
W dniu 21 XI ( sobota ) o godzinie 13 odbędą się warsztaty fotograficzne „Twój pierwszy ślub- reportaż w kościele” Miejsce spotkania to Kościół kolegiacki Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny oraz w Podziemia Kamedulskie przy ul. Dewajtis w Lesie Bielańskim w Warszawie. W czasie warsztatów każdy z uczestników będzie miał możliwość poćwiczyć fotografowanie w warunkach prawie w stu procentach zbliżonych do rzeczywistych jak podczas prawdziwego ślubu oczywiście „pod okiem” osób prowadzących warsztaty. Oczywiście nie zabraknie części teoretycznej dotyczącej samej ceremonii jak i technik fotografowania.
Koszt spotkania to 156zł Dla posiadaczy legitymacji Klub Lustrzanka- wstęp wolny.
W dniu 24 X w godzinach 11-18 czyli w najbliższą sobotę odbędzie się w miejscu prowadzenia warsztatów ( siedzibie redakcji) dzień otwarty. Będzie można zapoznać się z harmonogramem najbliższych spotkań warsztatowych, nabyć drogą kupna w promocyjnej cenie archiwalne wydania czasopisma Lustrzanka oraz wydawnictwa związane z tematyką zdjęć ślubnych. Na miejscu też będzie można dopełnić formalności związane z wstąpieniem do Klubu Lustrzanka. Wiem, że jesteście już znudzeni fotografowaniem obcych modelek i tego dnia każdy będzie mógł sfotografować w studio własną modelkę lub modela. Wstęp wolny
Przypomnę adres: 03-435 Warszawa ul 11-go Listopada 10
Zapraszam!
Ja mam takie pytanie w kwestii organizacyjnej. Czy ktoś z Was się wybiera do mnie w sobotę? Tak pytam z ciekawości.
Dla osób, które odwiedzą nas zarówno na spotkaniu Fashion jak i Twój pierwszy Ślub przygotowałem małą niespodziankę. W dniu 28 XI w sobotę o godzinie 13 odbędzie się spotkanie na którym omówimy wykonane przez uczestników na warsztatach zdjęcia Zdjęcia będzie można wcześniej wydrukować na miejscu na drukarkach termosublimacyjnych firmy Mitsubishi. Dla uczestników powyższych spotkań wstęp wolny.
Zapraszam!
Wczoraj odbyły się warsztaty w kościele poświęcone tematyce Ślubnej. Dziękuję użytkownikom Forum za przybycie i mam nadzieję, że z pożytkiem spędzony czas. Jak się pozbieram ze wszystkim to zamieszczę jeszcze kilka zdjęć ze spotkania.